søndag 8. januar 2017

Fasit på hvordan du ikke skal oppføre deg som blogger.

Kjeder du deg på bloggen uten å få mange blogglesere har du løsningen her....

1) Du blogger innlegg på bloggen din som vanlig.

2) Du begynner å kommentere på andre bloggere sitt kommentarfelt som anonym hvor du begynner å lyve om deres bloggvenner.

3) Når bloggeier og bloggvennene varsler om at nok er nok begynner du å lage deg konspirasjonsteorier om at bloggeier og bloggvennene er falske personer.

4) Du belærer bloggeier og de bloggvennene om at du ikke har bruk for falske venner.

5) Hvis det ikke hjelper gir du beskjed om at du stikker fra den kjedelige og forferdelige bloggen. 

6) Etter et par dager oppsøker du bloggen på nytt under ett annet anonymt nicknavn.

7) På bloggen din forteller du til dine lesere at du er glad for at du har ekte venner irl. Og at du ikke godtar at anonyme kommentarer på dine innlegg. 

8) Det er viktig at står fram som et stakkars uskyldig offer på bloggen din. Og det er viktig at du passer på å fortelle at du er motstander av nettmobbing. 

9) I blogginnlegget ditt forteller du høyt om at du ikke har bruk for falske venner. Og du forteller om at du verdsetter de ekte vennene dine.

10) Det er viktig å passe på å fortelle at du aldri kommer til å blogge fra den bloggplattformen hvor du herjer rundt på ulike blogger under anonym.

11) Når du blir avslørt sletter du bloggen din. Og lager deg en ny blogg med et annet bloggnavn.

12) Du viser at du har høye tanker om deg selv. Og du forteller at du er høyt savnet på bloggplattformen som du mener det foregår mobbing på.

13) Du fortsetter å kommentere som anonymt og er ufin mot bloggerne du ikke liker.

14) Når bloggeieren og hans eller hennes bloggvenner avslører hvem du er på grunn av skrivemåten blir du usaklig. Og du forteller at de slikker hverandre opp etter ryggen, de mobber, de trakasserer og de er en gjeng med kjerringer. 

15) Belær dine blogglesere at de skal være gode rollemodeller for de yngre bloggerne.

16) Husk det er viktig å aldri innrømme at det er din egen feil at bloggeieren og bloggleserne ble irriterte på deg. For feilen ligger alltid hos alle andre.

Stopp en halv nå....

Den oppskriften for å få flere blogglesere er ikke å anbefale. For den blir gjennomskuet av bloggeieren og hans eller hennes bloggvenner. De kjenner mønsteret i framgangsmåten etter 8 års erfaring med samme person.

Du spurte om hvilke bloggere som oppfører seg på den måten? Det skal jeg fortelle deg. En voksen blogger på 53 år.

Er det noen som vet hva sånne typer kalles på fagspråket?  De kalles for patetiske, idiotiske og dobbeltmoralistsike nettroll som har alt for mye fritid. Og de kjeder seg når de ikke får oppmerksomhet nok på bloggen sin. Sånne personer har ikke en god dag hvis de ikke får krangle med andre bloggere. De har null impulskontroll. For de greier ikke styre sin impulskontroll. Og de har null respekt for bloggerens blogg Og de tar ikke fem flate øre for å be bloggvennene til bloggeren om å holde kjeft.

Noen folk skulle vært skjermet fra å være på sosiale medier. For de vet ikke sitt eget beste. Det beste er å overse sånne folk. Men det er vanskelig å overse når de skriver ondskapsfulle og hatefulle løgner om en god barndomsvenninne som mange av oss kjenner personlig fra vi var 4-5 år gamle.

Jeg er opplært til å forsvare en som blir urettferdig behandlet og løyet om. Og det sitter jeg ikke stille og ser på. 


12 kommentarer:

 1. Godt nytt år tel dæg og familien din. Nu sitt æg på læsesalen og jobba med masteroppgava mi. Æg begynt i dag.

  Æg skjønna godt kæm det mænneske e ut fra det du skriv. Æg har læst blogga men nættet der vi har vør har vært så trægt at æg har ikkje kunna skreve nån kommentara og æg nækta å bruk mobildata på nætte. Det gjær æg ikkje.

  Det mænneske dær har holdt på siden 2008 som æg kan husk og nu 9 år seinar hold ho fremdeles på. Det e ikkje normalt å oppfør sæg sånn dær som ho gjør. Æg e tæmmelig sikker på at ho oppføre sæg sånn hær i sosiale sammenhenga også førr vær klar over at når ho vise at ho mangle sosiale antenna på nættet så gjør ho det no ho e blant folk også. Sånne mænnesketypa førandre sæg aldri samme kor dæm e.

  Æg likt måten du hadde skreve innlægget ditt på med humoristisk snært over det :)

  Æg ønska dæg ein fin dag :)

  Stor bloggklæm fra mæg  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Takk for kommentaren din;)) Det er ikke noe problem for du og dere andre å forstå hvem denne bloggeren er. For som du skriver har bloggeren holdt på sånn i mange år. Sånne folk kommer aldri til å forandre seg.

   Problemet mitt er at jeg blir rykende forbanna at jeg ikke greier å overse stuntene fra denne bloggeren. Nå har bloggeren vært stille en god stund. Men bloggeren dukker vel opp fra troll i esken når en minst venter det.

   Det var meningen at det skulle være humoristisk skrevet;))

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor bloggklem fra Else Marit

   Slett
 2. Dette var et godt innlegg som du har skrevet.

  De 16 punktene er ingen god fasit på hvordan bloggere skal oppføre seg på sin egen blogg i andre bloggers kommentarfelt.

  Jeg synes det snakkes ofte om at unge bloggere sin oppførsel på bloggen, men i innlegget ditt viser du presis hvordan den voksne bloggeren holder på, og det verste er at hun har holdt på nøyaktig på samme måte i mange år.

  Hun skrev noen lite koselige kommentarer på den bloggen jeg hadde, og det gjorde at jeg ikke ville blogge mer. Det er ikke på den måten vil ha det, og det blir galt å true noen til taushet.

  Jeg håper at de andre bloggerne som har fått stygge kommentarer fra henne ikke gir opp bloggingen sin, for nettroll som henne skal ikke vinne.

  En fin dag ønskes deg og familien din :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Takk for kommentaren din;))

   Det er de absolutt ikke. Og jeg håper at de som leser bloggen min tar det til seg.

   Jeg husker at bloggeren skrev stygge kommentarer på bloggen din da du hadde blogg. Og det samme gjorde bloggeren til meg også. Bloggeren beskyldte meg å ha profil på nettby. Og jeg ble beskyldt for å lage bråk og kvalme på nettby. Jeg har aldri hatt en profil på nettby. Det fristet aldri. Det hjalp ikke å si det til bloggeren.

   Jeg mener det beste er å oerse stuntene når bloggeren dukker opp som troll av eske. Men det er vanskelig når bloggeren dukker opp med de hinsides beskyldninger mot bloggere bloggeren har lagt for hat.

   Jeg tror ikke andre bloggere lar seg skremme bort av stuntene til denne bloggeren. For de kjenner godt til bloggeren vet at bloggeren tar halen mellom beina og stikker;))

   Ha en fin lørda;))

   Stooor klem fra Else Marit   Slett
 3. Det første jeg tenker på når jeg leser blogginnlegget ditt er at den bloggeren ikke er et godt forbilde for barn og ungdommer som blogger.

  Jeg trodde at voksne bloggere visste bedre enn som så. Tusen takk for at du sendte meg linken til den bloggen hvor det pågikk litt av hvert. Det er mye en skal se før øynene faller ut, og jeg trodde først ikke at det var en voksen dame som hadde skrevet de kommentarene der :o Hvis du ikke hadde fortalt meg hvor gammel den aonyme var hadde jeg trodd at det var en ungdom som kjedet seg.

  Jeg ble når jeg leste alle kommentarene som hun hadde skrevet, og det får være måte på å ta seg til rette i et kommentarfelt hos en annen blogger. Med hvilken rett har hun til det om jeg tør spørre? Jeg lurer på hva det er som driver slike mennesker fra å sitte på sosiale medier og skrive slike kommentarer? Hvilket trist liv de må ha.

  Hun har ikke vett til og skjemmes over oppførselen sin. Jeg er glad jeg ikke har mennesker som henne i min venninnegjeng :-) Det er ikke et savn.

  Jeg ønsker deg en fin ettermiddag :-)

  Bloggklem fra Gry

  SvarSlett
  Svar
  1. Gry

   Takk for kommentaren din;)) Det har du helt rett i. De er ingen gode forbilder for yngre bloggere. Men det verste er at de ikke selv skjønner hvordan de holder på. For i øynene deres er det alle andre det er noe feil med.

   Jeg ble sjokkert jeg også ja. Og det er ikke første gangen den bloggeren har brukt kommentarfeltet på den bloggen til å lage kvalme, krangel og bråk med hun som eier bloggen og bloggelserne hennes. Det er råfrekt å ta seg til rette på en annen sin blogg på den måten som det bloggeren gjorde. Først som anonym under et falsk nick. Og når bloggeren ble avslørt prøvde bloggeren seg på et nytt nick. Det siste var at bloggeren brukte sitt eget navn.

   Jeg tror det er et rop om oppmerksomhet som gjør at sånne bloggere må oppsøke krangling og bråk. De har ikke et liv uten.

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor bloggklem fra Else Marit

   Slett
 4. Amen og så til de grader AMEN! Jeg fatter ikke hvordan folk kan trives med å spre så mye hat og uhygge rundt seg samt kalle folk for diverse økenavn. Har man ikke noe postivt å si og/eller har en dårlig dag:

  Ikke legg igjen negative kommentarer.

  Har man en egen blogg, kan man fyre løs som man vil, uten å nevne navn. Med en gang et navn blir nevnt i negative ordelag, er det trakassering.

  Når det er sagt, har jeg også hatt mitt med stygge kommentarer på mine blogger, men jeg sletter dem stilt og rolig og svarer aldri på dem. Jeg synes det blir best å tie slike folk ihjel.

  Ønsker deg en kjempefin dag videre <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Wenche

   Takk for kommentaren din.

   Det gjør ikke jeg heller. Og for et kjedelig liv å være trigget av å oppsøke bråk og krangling.

   Jeg greier ikke å sitte og se på at nettroll som denne bloggeren sprer uhygge rundt seg. Og jeg blir rykende forbanna når bloggeren kommer med beskyldninger tatt fra løse luften. Beskyldningene har bloggeren kokt sammen i hodet sitt. Og bloggeren tror på fantasiene sine selv. Jeg greier ikke sitte å se på når gode bloggvenner av meg blir utsatt for løgner. Og det skal vi heller ikke akseptere sånn patetisk bloggoppførsel fra nettroll. Jeg syns det er viktig å si fra. Men si fra på en saklig måte. Nettrollene vil mene at de blir mobbet når de blir sagt i mot.

   Jeg har også fått ufine kommentarer på bloggen min. Men jeg sletter dem. For jeg vil ikke ha søppel inn i kommentarfeltet mitt.

   Ha en fin lørdag;))

   Slett
 5. Kjempebra skrevet Else Marit-vennen :) Dette innlegget får du toppkarakter på!

  Jeg skjønner meg ikke på det kvinnemennesket der som ødelegger bloggen til Synskepeggy på den måten, og det verste av alt er jo løgnene hun dikter opp. Hun kjenner fader meg ingen av oss personlig! Fysj! Jeg blir kjempesint at du aner ikke. En slik oppførsel fra en på 53 år hører ikke hjemme.

  På kattebloggen min skrev hun som anonym, og der stod det at de hadde snakket om meg på fest at jeg baksnakket hennes bloggvenninne.

  Senere på dagen hadde hun skrevet en liknende kommentar på bloggen til Synskpeggy hvor jeg visstnok hadde snakket stygt om Synskpeggy.

  Både Synskpeggy og jeg skjønte det tvert at det var IJR, og ingen andre.

  Jeg avtalte med Synskpeggy om at jeg ikke skal svare IJR. Det vil irritere henne mye mer enn om jeg hadde begynt å svare henne. Da ville hun fått blod på tann. Derfor skal hun bli grønn for at jeg svarer henne på ufine kommentarer i fremtiden!

  Tusen takk for søtten jeg fikk fra deg på bloggen til Synskpeggy <3 :) Det setter jeg kjempestor pris på <3 <3 <3

  Beskyldningene til IJR er tatt fra løse luften, og hun koker sammen i ei fårikålgryte med fantasier, løgner og oppspinn. Du snakker om å leve i en fantasiverden. Det er ikke normalt. Alle oppegående som har kjent til denne dama i noen år forstår jo at ting ikke stemmer.

  Beskrivelsen av denne bloggerens framgangsmåte stemmer kjempebra, for det er jo slik hun holder på!

  Den dama der elsker krangling og drama, og hun har vært stille i lang tid. Plutselig dukker hun uventet opp med de hjernedøde kommentarene sine.

  Hun avslørte seg da hun hadde nicket Hrfff, eller det var rettere sagt en annen blogger som avslørte henne til de grader.

  Vi kommer aldri til å forstå IJR, og det har vi aldri gjort. Det eneste vi forstår er at det ikke er normal oppførsel.

  Nytter jo ikke å fortelle henne at det er hun som oppfører seg som et nettroll.

  Bingo! Merkelig at du fikk rett i punktet at hun fremstår som "uskyldig" på bloggen sin, og selvsagt er det alle andre sin feil.

  Hun må ha kommet alt for lett igjennom livet, og oppførselen hun viser har hun garantert hatt hele livet. Jeg tror slike mennesker som IJR som har så dårlige sosiale antenner også i det virkelige liv. De har nok vanskeligheter med å holde på venner, for mennesker som omgås slike med den oppførselen vil trekke seg unna

  IJR har et helt forskrudd bilde når hun tror at vi sitter og baktaler henne og hennes eneste bloggvenninne. Både IJR og hennes eneste bloggvenninne som død og begravet fra min side. Jeg har ingen intensjoner om å komme i dialog med dem på nettet. Det er de ikke verd en gang.

  Den som regelrett dummer seg loddrett ut som et patetisk og idiotisk nettroll er IJR, og ingen andre. Heldigvis og takk og lov kan oppegående lesere se det :)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Toril

   Takk for kommentar fra deg snuppa mi;))

   Jeg gjør heller ikke det. Og noe så frekt. Først kommenterer bloggeren som anonym med en hinisides kommentar som ikke henger sammen. Og når bloggeren blir avslørt av bloggeier og leserne til bloggeieren finner bloggeren et nytt nick navn. For til slutt å skrive under sitt eget navn.

   Jeg klarer ikke sitte å se på sånn patetsik oppførsel. Og jeg sier i fra. Det er jeg ikke redd for. Nettrollet får bare beskylde meg for å være hvem som helst. Men det får bloggeren gjøre. Jeg kunne ikke brydd meg mindre.

   Bloggeren ser feilen hos alle andre. Men bjelken i eget øye ser bloggeren ikke. Alle andre har feil. Bloggeren er i egne øyne et stakkars mobbeoffer. Not.

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 6. Jeg skulle ha svart på innlegget ditt for lenge siden, men det har vært travelt på jobben. Det har kokt bort i kålen.

  Innlegget ditt er bra skrevet, og viktige poenger du peker på. Det ser ikke ut som alle bloggere har fattet poenget i hvordan de skal oppføre seg. Jeg husker hvordan et par bloggere holdt på i begynnelsen da jeg blogget. Noen ganger kunne vi lure på hvor gamle disse bloggerne var. Når de var over 40 år gamle følte jeg det hele som flaut. Jeg ble flau på deres vegne, men det var de som dummet seg ut.

  Selvinnsikt hadde ingen av dem, og det nyttet ikke å si noe til de to gjengangerne som drev på rundt på forskjellige bloggere. Begge to slettet bloggene sine når de hadde fått andre imot seg.

  Jeg har forstått at hun ene plutselig dukker opp som et nettroll. Hvorfor? Jeg skulle likt å vite hva som rører seg i hodet til denne bloggeren. Det er et rop om oppmerksomhet når bloggeren viser den typen atferd.

  Det jeg husker var at den voksne bloggeren som hadde en stygg oppførsel i begynnelsen da jeg blogget aldri innrømmet sine egne feil, og ifølge bloggeren var det andre sin feil.

  Æsj. Jeg har ikke noe til overs for disse bloggerne der.

  Fin, fin kveld til deg og familien din :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Mona

   Takk for kommentar fra deg;))

   Det virker som om noen få bloggere aldri lærer. Og de kommer aldri til å lære. For de har ikke evne til å se sine egne feil. De tror at de er perfekte og feilfri selv om det motsatte blir bevist svart på hvitt inne på forskjellige kommentarfelt.

   Jeg tror bloggeren må ha oppmerksomhet gjenom bråk og krangling. Og bloggeren får ikke et komplett liv på nett uten å oppsøke krangling og bråk. Herregud for et liv;((

   Jeg sier i fra. Og det er jeg ikke redd for. Jeg kommer fortsatt til å si fra når bloggeren lyver stygt om mine bloggvenner. Da blir jeg rykende forbanna;((

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett