mandag 1. november 2010

1.november og ferdig med vår første praksisperiode.

Her er vår lille abyssinerhunnkatt Sophie;)) Bildet er tatt av oppdretteren hennes. Sophie blir 3 år 25.12.2010.I dag skriver vi 1.november. Og ukene frem mot jul går fort nå. Vi er ferdig med vår første praksisperiode i klassene hvor vi var. Etter jul skal vi ha 5 nye praksisuker i de samme klassene. Jeg gleder meg til å treffe klassen hvor jeg var igjen;)) Mer herlig klasse med flotte elever skal du lenge lete etter!

I dag og i morgen har jeg studiedager. Vi har studiedager fordi vi skal jobbe ferdig praksisrapporten vår. Den ble jeg ferdig med i helgen. Jeg skal kose meg og slappe av i dag og i morgen. Det var trist å forlate klassen hvor vi var på fredag, og jeg kjenner at jeg savner hver og en av elevene i klassen.

Etter den første uken i praksisperioden vår sluttet den yngste medstudenten vår på 19år. Hun følte at lærerstudiet ikke var noe for henne. Siden vi startet opp på studiet i august har hun vært usikker på om det var det hun ville. Da den første praksisuken var ferdig takket hun for seg. Det resulterte i at vi ble tre studenter igjen på praksisgruppen vår.

Jeg traff henne i byen for noen uker siden. Og hun angret seg ikke. Nå forbereder hun karakterene sine fra videregående skole. Det hun ønsker er å komme inn på psykologistudiet til høsten. Jammen ikke lett å være 19 år å vite hva man vil utdanne seg til. Lærerstudiet krever at vi studentene kan å reflektere. Og studiet er et studie hvor vi utvikler oss gjennom fagene vi har. Det er et modningsstudie i likhet med førskolelærerutdanning.

Det blir artig å komme tilbake til skolebenken igjen. Og jeg gleder meg til å høre hvordan de andre i klassen min har hatt det under sin praksis.

I helgen var vi hjemme. Fredag kveld dro sønnen vår på kino med kameratene sine. Og etterpå dro de på Peppes Pizza sammen. Vi andre var hjemme og så på x faktor. Døtrene har Mo og Post 4 som sin favoritt. Jeg har Post 4 og Marthe som mine favoritter i år;)) Vi spiste pizza, og koste oss til tv-programmet.

Lørdag 30.10 satt jeg og jobbet med praksisrapporten min om dagen. Og om kvelden var vi hjemme. Vi så på Skal vi danse. Sønnen vår hadde noen kamerater på besøk. Vi laget oss god taco som vi spiste. Og det gikk ned på høykant.

I går søndag 31.10 var vi hjemme om dagen. Vi pyntet opp på stua med halloween pynt og lys. Og vi pyntet opp ute med halloweenpynt. Sønnen vår satte seg frivillig opp for å være halloweenutdeler av godter til ungene som kom på besøk. Døtrene våre dro av gårde til venninnene sine klokken 17.00. Eldstefrøken gikk halloweenrunde sammen to venninner. Og yngstefrøken gikk halloweenrunde sammen tre av sine venninner. Begge to kom hjem med bøttene fulle av godter som de hadde fått utdelt. På forhånd hadde vi avtalt med ungene at godteriet skal de spare på til helgen som kommer. Litt protester var det. Men de har gått med på avtalen. Døtrene våre får ikke lov til å spise ubegrenset med godter på ukenedagene. De fikk utrolig mye godter på halloweenrunden sin i går. Og det var nok for flere lørdager fremover. Jeg fortalte dem at det lønner seg å spare dette til lørdag som er kosedagene våre. De fikk smake litt på det de hadde fått da de kom hjem i går.

I går ettermiddag og kveld fikk vi besøk av flere flinke og kreative utkledde unger;)) De var utrolig søte når de kom på døren og sa: "Knask eller knep". Og de takket pent for det de fikk.

Været hos hos er nede har vært varierende. Vi fikk smake litt på årets første snø i oktober. Men den regnet bort etter noen dager.

Fotballsesongen for sønnen vår er ferdig. De fortsetter treningene som vanlig frem til sesongstart til våren.

Jeg har nevnt det før. Ungene våre er med i korpset. De øver nå til julekonsert i kirken 05.12. Hvert år når jeg er på den julekonserten med skolekorpset kommer jeg meg i julestemning. Konserten er variert. Hovedkorspet har en avdeling hvor de spiller, aspirantkorpset har en spilleavdeling, noen unger fra korpset synger i kor, og det er allsang med de som kommer for å høre på;)) Det er ingen advent uten førjulskonserten med korpset. 28.11 skal korpset spille på julegrantenningen på kjøpesenteret like ved der vi bor.

13.november skal vi på julebord gjennom jobben hvor mannen min jobber. Det blir artig;))

Jeg har dessverre ikke vært så aktiv på bloggen de siste ukene. For meg har det vært mye å gjøre med studiet og praksisen vi har hatt. Ungene skal også følges opp med skolearbeidet og fritidsaktivietene sine. Og døgnet har bare 24 timer. Av og til skulle døgnet vært utvidet med 24 timer ekstra. Det føles slik ut noen ganger.

Vel, det var vel nok for denne gang. Vi blogges!

12 kommentarer:

 1. Åhh vennen!:) Kjempekoselig med nytt blogginnlegg fra deg!:) Enn at Sophie blir 3 år da? Jeg synes det var som i går at hun ble født, selv om jeg helst ikke vil tenke på keisersnittet og problemene det skapte for kattemoren til Sophie etterpå!

  Tenker at det er kjempedeilig å være ferdig med praksisperioden. Jeg husker da vi hadde praksisperiodene våre. Det var slitsomt på en annen måte enn det å sitte på skolebenken, for man blir liksom så bundet siden man har en veileder over seg hele tiden, og man skal gjøre oppgaver riktig.

  Det er sikkert kjempegodt med et par fridager nå. Du får kose deg så mye!:)

  Hos oss var det ingen som gikk halloween. I strøket hvor vi bor er det ikke så mange barnefamilier med unger, og vi bor jo i tillegg i en firmannsbolig slik at de som kommer på ringe på en felles dørklokke. Vi hadde kjøpt inn twist til de som måtte komme på døren.

  I går ettermiddag var vi hele familien på restaurant og spiste middag!:) Det var kjempekoselig!:)

  Hos oss har vi hatt både regn, vind og oppholdsvær i dag! Det er meldt bra vær denne uken, og vinteren vi fikk i oktober regnet vekk. Det gjør meg ingenting at ikke vi har snø, for vinteren er jeg ikke så veldig begeistret for. Snøen kan gjerne komme i desember, for da vil jeg ha julestemning!

  Ønsker deg en kjempefin mandag, Ofmarielvennen!:) Hils til familien!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 2. Kjekt å se deg på bloggen igjen søta. Lillefrøkenen deres er så søøøøøt:) Det var jo som i går dere fikk henne med til Oslo.

  Kjekt å lese at alt går bra med deg og familien din:) Vel overstått praksis. Dere lærer sikker mye når dere har praksis i skolen. Bra dere får komme tilbake til samme klasse igjen. Da blir dere godt kjent med elevene også.

  Høres ut som døtrene deres hadde en fin halloween i går. Begge to våre yngste gikk også halloween, og de kom hjem med posen full av snop. I år var det første gangen jeg pyntet opp inne og ute, og det syntes ungene og min kjære var kost. Det skal vi gjøre igjen neste år:)

  Kost med julekonsert med korpset til ungene deres. Julekonserter er kose å dra på i førjulstiden. Jeg skal prøve å få med meg en julekonsert før jul jeg også.

  Gleder meg vanvittig mye til å reise til Trondheim for å treffe dere på romjulstreffet vårt:) Jeg skal bo hos Irenesola og familien, og jeg kommer inn til byen med buss 4.juledag.

  Ikke så mye snø hos oss heller nå. Like greit det, men jeg vil ha hvit snø til jul. Ingen jul uten vakker julesnø:)

  Ha en god natt søta.

  Stor nattaklem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 3. Der er du tilbake igjen jo! Helledussen for et nydelig bilde av Sophie:) Det går fint med lillemann til oss også. Han er tillitsfull mot absolutt alle. Jeg har funnet noen knuste blomsterkrukker og pyntegjenstander etter vi fikk ham, men jeg synes det er en del av sjarmen med en kattunge i huset.

  Hos oss blåser det i dag, men vi skal ikke klage, for jeg så på nyhetene i går hvordan været var i Nord Norge. Det er kanskje den vinden vi kjenner et snev av her i dag.

  Vel overstått praksis. Jeg er glad du trives så bra som du gjør med studiet, og denne utdannelsen er midt i blinken for deg som er så flink med unger. Det har du alltid vært.

  Morro at ungene dine spiller i korps da. De opplever sikkert mye ved å være med i korpsmiljøet. Vi prøvde å få ungene våre til å prøve seg i korpset, men de ville ikke. De har ikke de interessene heller. Nå snakker vår ene datter om at hun vil begynne å spille piano eller gitar. De har lært litt gitar i musikktimene på skolen, og det synes hun er morro:)

  Jeg er vel en av de nordmennene som ønsker meg snø nå. Ingenting er som å komme seg ut på en deilig skitur i marka når jeg har fri:) Hvis jeg skal koble av fra jobb og stress tar jeg meg en skitur når jeg har fri fra jobb.

  Jeg kjenner det kribler i magen til å treffe deg og de andre 5.juledag:) Morro at Mona Elisabeth også kommer på juleklassetreffet i år:) Det er lenge siden det!

  Ha en fin dag snuppeluppa mi.

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 4. Hjelp! Jammen er det november nå, og snart er det jul igjen;=) Jeg gleder meg.

  Sophie er så nydelig på bildet;=)

  Det høres deilig ut å være ferdig med praksisen deres, og flere av venninnene mine fra barne- og ungdomsskolen og gymnaset har studert på lærerhøgskolen. De har fortalt at lærerstudiet er et hardt og krevende studium. Kanskje burde det være aldersgrense for å komme inn på lærerstudiet? Du har fordel i og med at du har barn selv, og at du har flere års yrkeserfaring. Det er mange studier som det kreves at studentene må reflektere over ulike problemstillinger.

  Det var bare vår yngste sønn som gikk halloween i år. Døtrene våre synes det å gå fra dør til dør på halloween hører til barna som går på barneskolen. De var 4 kamerater som gikk sammen på halloween, og de fikk så mye slikkerier fra de som de besøkte. Våre to eldste døtre var de som åpnet for ungene som ringte på hos oss, og vi delte også ut frukt til ungene. Vi hadde kjøpt inn mandariner og epler som de fikk. Det sa barna ingenting på.

  Jeg elsker å dra på julekonserter, og hvert år pleier min mann og jeg å dra på Oslo Gospel Choir sin julekonsert. Det skal vi i år også. Fra jeg var liten gikk vi i familien alltid på førjulskonserter, og det var alltid hyggelig;=)

  Barna våre har julekonsert på pianogruppene sine før jul, og det er like hyggelig hvert år. Gøy å høre utviklingen på barna. Det er også gøy å høre på de aller yngste pianoelevene når de spiller sine stykker.

  Jeg har stor forståelse for at du ikke har blogget så mye i det siste. Det er forståelig når du er heltidsstudent med familie at du ikke har tid til å blogge hver dag. Jeg har heller ikke tid til å blogge hver dag, men jeg er innom hver dag og leser bloggoppdateriner.

  Jeg gleder meg til lørdag til byturen vår;=) Det blir velidg hyggelig å treffe deg jenta mi.

  Ha en fin kveld til deg og familien din.

  Stor klem fra Catzy

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke det er lenge siden du fortalte at dere skulle begynne i praksisen jeg, og nå er den allerede over! Vel overstått. Bra du ikke ble skremt da:)

  Jeg er også øvingslærer for lærerstudenter, og jeg har også opplevd at noen studenter har sluttet etter første praksisuke. Det er da de ser om det virkelig er det de ønsker. Jeg er helt enig i det du skriver at et lærerstudie er et modningsstudie. Det kreves at studenten er aktiv og reflektert. Mange 19 - 20 åringer er det, men det finnes de som ikke er det. De har ingenting på et lærerstudie å gjøre.

  Sikkert kjekt å komme tilbake til skolen, og treffe studievennene dine igjen:)

  Fin halloween dere hadde. Begge mine unger gikk også halloween, og de hadde fått masse snop som var nok til flere uker. Jeg er ikke for denne amerikanske skikken, men så lenge vi har unger som ønsker å være med på dette kan vi ikke nekte dem heller.

  Ha en fortsatt fin torsdag.

  Bloggklem fra Grynet

  SvarSlett
 6. Takk for det, Toril;)) Sophie er nok ikke så veldig lita lenger nei. I april 2011 har vi hatt henne i 3 år! Jeg er takknemlig for at dere velsignet oss med den herlige katten der;)) Det er det største som har skjedd oss alle.

  På skolen går alt sin vante gang med forelesninger. Og det er mer enn nok å gjøre med lesing og innlevering av oppgaver. Men jeg stortives;))

  Jeg gleder meg til vi skal reise hjem til Trøndelag i julen;)) Vi har fått oss flybilletter til lillejulaften. Min kjære har fått fri fra jobben den dagen. Han må reise tilbake 2.juledag. Og i år han må jobbe i mellomjulen. I år har han vakt på sentralen nyttårsaften. Ungene og jeg blir hjemme i Trøndelag til 2.januar.

  Stort sett er jeg kommet godt i gang med julegavene. Forrige lørdag møtte jeg Catzy i byen. Da ble jeg ferdig med mye av julegavene.

  Nå har jeg tatt fredag, og startet på helgen;)) Jeg har vasket hele huset, handlet og nå skal jeg snart begynne på middagen.

  Ha en fin fredag, pia mi.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Snuppa mi Mona Elisabeth! Takk for det;))

  Jeg må si jeg savner den klassen hvor vi hadde praksis, men det var godt å komme tilbake på skolen igjen. Dagene går sin vante gang med forelesninger, og en haug med arbeidsoppgaver som skal leveres inn. Men som jeg skrev i kommentaren min til Hakrilas så stortrives jeg;))

  Jeg også gleder meg som bare det til å reise hjem. Mannen min har fått fri fra jobben lillejuleaften. Og i år reiser vi hjem med flyet på lillejuleaften om dagen. Mannen min må reise hjem 2.juledag. For han skal jobbe i hele mellomjulen. Og i nyttårshelgen har han vakt på sentralen. Ungene og jeg blir hjemme til 2.januar;)) Gleder meg stort til å treffe familien, slekt og dere vennene mine igjen;)) Det er artig at du også kommer til Trondheim til gymnastreffet 5.juledag;))

  I dag har jeg vasket hus og handlet. Og snart skal jeg begynne på middagen vår;))

  Du og familien din må ha en fin fredag.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Takk for det Irenesøta;)) Jeg har aldri opplevd maken til inteligent katterase. Hun forstår alt! Når vi prater sitter hun og følger med oss med store øyne. Og det er som hun følger med oss i samtalen;))

  Takk skal du ha;)) Jeg savner selvsagt klassen hvor vi hadde praksis. Og jeg gleder meg til etter jul når vi skal ha 5 nye uker med prakais;)) Det var artig å komme tilbake til skolen. Vi har mer enn nok å gjøre med lesing og innlevering av oppgaver. Åh som jeg stortrives med studiet;))

  Vi fikk snø på onsdag vi. Og jeg fikk sånn julestemning;)) Det er så fint med snø.

  Alle 3 stortrives i korpset;)) Hver sommer har de en utenlandstur. De har ingen planer om å slutte i korpset ennå nei;))

  Jeg også gleder meg som en unge til å treffe seg igjen;)) Vi reiser hjem med flyet lillejuleaften. Men mannen min må reise hjem 2.jule dag. For han må jobbe i romjulen. Nyttårshelgen må han jobbe på sentralen. Ungene og jeg blir hjemme til 2.januar.

  Det skal bli artig å treffe gjengen igjen, og artig at Mona Elisabeth også kommer;))

  Du og familien må ha en fin fredag Irenesøta mi.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Åhh Catzysnuppa mi! Tusen takk for en kosedag i byen forrige lørdag;)) Vi må ta en bytur igjen i løpet av desember som vi avtalte. Jeg kom meg langt på vei med julegavene. Nå er det ikke mye som gjenstår før jeg er ferdig;))

  I dag har jeg vasket huset og vært ute og handlet. Jeg skal snart begynne på middagen.

  Det skal bli godt med helg;)) Jeg kjenner jeg er i fredagsmodus nå.

  Jeg leser at det er bråk og krangling igjen. Gud bedre så glad jeg er for at jeg har meldt meg ut fra dette dramaet. Og jeg anbefaler deg også til å gjøre det samme! Jeg skjønner at du vil støtte og hjelpe de som blir angrepet. Men ingen av de to innvolverte gir seg. Dette er jeg ferdig med for godt!

  Gjør det samme du også! Jeg ber deg!

  Vi snakkes vel på sms i kveld godjenta mi;))

  Ha en fin fredag.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Åh hei Grynet! Lenge siden sist! Jeg har jo sett på bloggen din at du og syforeningen din skulle til Praha. Men jeg kom ikke på når dere skulle reise.

  Praksisperioden vår gikk alt for fort. Og jeg savner kalssen hvor vi var. Gleder meg masse til å treffe dem igjen over jul;)) Likevel var det artig å komme tilbake til skolebenken. Vi har mye å gjøre. Og det er masse innleveringer og arbeidsoppgaver. Jeg stortrives mer og mer med studiet;))

  Ha en fin fredag til deg og familien din.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 11. Jeg har gitt deg en utfordring på bloggen min!:)

  Utfordringen går ut på følgende:

  Skrive 10 Ting. En hver dag.

  1o. Ting du vil si om deg selv.

  10.Du elsker.

  10. Ting Du ""Hater!

  10.Du vil si om en/personer.

  10. Ønsker.

  10.Gjenstander du ikke kan være foruten.

  10.Viktige personer.

  10.Av dine favorittsanger,

  10. Til å vinne ditt hjerte.

  10.Siste ord.

  Ønsker deg en kjempefin søndag!:)

  SvarSlett
 12. Åhhh tusen takk for det snuppa mi;)) Selvsagt skal jeg ta den utfordringen!

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett