mandag 17. juli 2017

Når voksne bloggere skriver kvalmende kommentarer som går på utseende har det gått for langt;((

Jeg har lenge tenkt på hvordan jeg skal skrive dette innlegget mitt. Og om jeg skulle gjøre det. Konklusjonen min er at jeg ønsker å ta opp temaet igjen.

Det skrives og snakkes om nettmobbing blant barn og unge. Men jeg skal at noen voksne er minst like ille om ikke verre.

En blogger jeg følger skrev et innlegg på bloggen sin om diskusjonsvett på nettforumet kvinneguiden. Og spesielt på forumet rampelyset hvor det rettes søkelys på både kjente og ukjente bloggere og kjendiser. En voksen blogger på 44 år har herjet der inne i perioder. Jeg velger å kalle henne for KM. KM sin oppførsel på kvinneguiden er pinlig når du tenker på alderen til denne damen. Hun kverulerer og krangler på alt som andre skriver. Og hun nekter på alt hun har skrevet enda bevisene ligger synlig i de forskjellige trådene på kvinneguiden.

Brukerne på kvinneguiden har sett seg lei på oppførselen til KM. Og det er tydelig at KM har fått en kraftig advarsel. Eller er utestengt. For plutselig ble det stille fra henne.

Det verste er at KM ikke forstår hva som er saklige og konstruktive kommentarer. KM er snar til å mene at hun blir mobbet og trakassert.

I perioder har en annen voksen blogger på 54 år som jeg kaller for IJR også herjet på rampelysforumet på kvinneguiden. Og hun har tatt på seg oppgaven å beskytte KM. Begge de to voksne damene har dummet seg loddrett ut. Men selverkjennelse over deres egen oppførsel det eier de ikke. 

For et par uker siden gikk det hett for seg på rampelysforumet på kvinneguiden. Og nettopp dette var det bloggvenninnen min skrev om i et innlegg.

Dere kan lese innlegget til SP her: 
http://synskepeggy.blogg.no/1498651303_kg__jeg_blir_helt_satt_ut_.html

Det har kommet flere kommentarer på innlegget som SP skrev. Og de fleste mente voksne burde holde seg for god til å oppføre seg sånn som KM gjorde da hun herjet villmann på kvinneguiden.

Jeg skal ikke legge skjul på at IJR har et stort horn i siden til SP, barndomsvenninnen min T og meg. Bryr jeg meg? Nei. Hvorfor? Jeg kjenner ikke damen. Og jeg vet ikke hvem hun er. For meg er hun et navn som dukker opp av troll i eske i kommentarfeltet til SP når hun finner det for godt.

Men da IJR la inn denne kommentarene i kommentarfeltet til SP kokte det over for meg.


Jeg har fått tillatelse fra bloggeier SP å ta skjermdump av kommentaren som IJR postet i kommentarfeltet til SP. 


Hvilken oppegående voksen blogger poster en sånn type avskyelig kommentar i kommentarfeltet hos en annen blogger? Ingen. Kommentaren er noe av det mest motbydelige og kvalmende kommentaren jeg noen gang har lest. Det oser hat på lang vei av kommentaren.  

IJR var raskt ute å bedyre sin uskyld at hun har ikke skrevet kommentaren men fått den på bloggen sin. Samma det. Det er ikke det som er relevant her. Men det som er relevant her er innholdet i kommentaren.

IJR er ansvarlig når hun postet en sånn type kommentar i et kommentarfelt. Kommentaren er skrevet for å såre med stygge øknavn. Og øknavnet på den ene personen går på utseende. Det er ikke tilgivelig. Jeg blir kvalm når jeg ser kommentaren. 

IJR kan tørke av seg gliset der hun sitter og tror at hun er feilfri. Og når IJR skriver og bedyrer sin uskyld at hun aldri skriver øknavn på andre er det blank løgn

Og hun snakker om at andre bloggere er tatt med buksa nede. Jeg vet hvem sin bukse som har blitt trukket helt av. 

At IJR som er 54 år gammel er ikke til å tro. Hun skal vite bedre enn som så enn å poste en sånn kvalmende og råtten kommentar som handler om andre bloggere. Og det å poste en sånn kommentar som det IJR gjorde er helt uakseptabelt. Sånne kommentarer skal det slås ned på. Og vi oppegående bloggere skal si fra at sånt finner vi oss ikke i. 

Jeg mener når IJR poster en sånn kommentar med et sånt innhold hvor stygt øknavn går på utseendeperson er hun det jeg kaller for et hatefult nettroll. Og det er på grensen til hva jeg kaller for mobbing. Det hjelper ikke om det ikke står navn i kommentaren. For de eller den det gjelder kjenner seg igjen. Og kommentaren er skrevet for å såre

Det spiller ingen rolle om en sånn kvalmende kommentar skrives av en blogger på 18 år eller 54 år. Hvis kommentaren hadde blitt skrevet av en blogger på 18 år kunne vi ha funnet en slags unnskyldning i oppdragelse og oppvekstvilkår som 18-åringen hadde fått. Men når kommentaren er postet av en dame på 54 år finner man ingen unnskyldning annet enn at noe er alvorlig galt med personen. 

Hvis dere ser en sånn kommentar hos en blogger neste gang. Vær så snill å si fra. Vi skal ikke akseptere at sånne kommentaren skrives. Og spesielt ikke av voksne.  

10 kommentarer:

 1. Hærre guden fy fader førr en ækkel kommentar. Æg sett bærre å rista førr æg bli lyn hakke førrbainna.

  Den kommentaren va nåkka av det ækleste æg har læst på nån blogga ever og det værste e at æg veit at ho dama der e over 50 år gammel. Æg finn næsten ikkje ord og æg må sett på fingran min førr å ikkje skriv nåkka æg kommer tel å angre på.

  Det nytta ikkje å si at dæm som kommentaren handla om ska anmeld heller førr politiet gjør ikkje nåkka med det og ho hold sæg på syltynn is når ho ikkje nævne navn i kommentaren.

  Ho dærran dama har æg ikkje nåkka tel overs førr og ho e fylt av ondskap, hat og løgn. Æg har læst fast Toril sin blogg siden ho begynt å blogge og æg har også læst fast din blogg. Æg har sett mykje av det ho Inger J har skreve på bloggan sin og i kommentarfeltan tel dokker og andre bloggera men det hærran va det verste æg har sett nån gang.

  Ho må bærre prøv sæg å kom med det at æg e hjernevaska førr det e æg ikkje. Æg hæle ikkje den bloggern der og æg har aldri likt ho som blogger. Æg e glad førr at æg ikkje blogga sånn at æg fritt kan skriv meininga mi på bloggan dokkers.

  Æg ønska dæg ein fin dag.

  Stor bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Ikke sant ja? Da jeg leste kommentaren som Inger J hadde postet på SP sin blogg ble jeg mildt sagt lyne forbanna. For jeg syntes at kommentaren gikk langt over streken.

   Inger J nekter at hun har skrevet kommentaren selv. Men hun er ansvarlig for hvilke kommentarer hun poster på andres blogger. Og hun er medskyldig.

   Det er i orden med stygge og usalige kommentarer. Men når kommentaren inneholder personbeskrivelse av utseende er det ikke lengre snakk om en enkel stygg kommentar. Det er snakk om en ONDSKAPSFULL og KVALM kommentar.

   Jeg står opp og beskytter en av mine beste venner T og SP når Ingere J oppfører seg som en drittsekk mot de to.

   Ha en fin mandag;))

   Stooor bloggklem tilbake

   Slett
 2. Jeg mått lese flere ganger for å se om det stod skrevet det som stod der, og det er med sjokk at jeg leste kommentaren.

  Jeg blir sint, og hadde jeg hatt henne foran meg skulle jeg fotalt henne noen sannhetens ord. De ordene har ikke vært milde fra meg.

  Jeg synes det er stygt gjort av henne å poste kommentaren, og det skulle hun ha holdt seg for godt til. Hun viser atter en gang at hun er et sjofelt nettroll. Jeg husker i begynnelsen da jeg hadde blogg at jeg fikk noen ufine og spydige kommentarer fra henne i kommentarfeltet på bloggen min. Det er på grunn av henne at jeg ikke ville blogge, og at jeg mistet lysten på å skrive blogg.

  Jeg har ikke noe til overs for henne, og jeg har sett nok faenskap hun har holdt på med siden jeg begynte å lese blogger i 2010.

  En fin kveld ønskes dag :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Det måtte jeg også da jeg leste kommentaren på SP sitt kommentarfelt.

   Hun ER og BLIR et nettroll som er fylt av ondskap og hat. Det lyser ondskap av hele forbanna kjerringa. Du kjenner meg. Og du vet det skal mye til for at jeg blir forbanna.

   Jeg tåler mye. Og det er greit at noen slenger dritt til meg. Men de må prøve å slenge dritt om en av mine aller beste venninner. Da får de med meg å gjøre. Hvis jeg ser noen av mine venner som opplever å bli usakig løyet om eller tråkket på da sier jeg fra.

   Hun har vært et ufordragelig, hatefull og ondskapsullt nettroll siden jeg begynte å blogge.

   Ha en fin dag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 3. Nå sitter jeg og rister på hodet, for den kommentaren var ekkel, ufin og stygg.

  Hvilket kjedelig liv hun må ha som sender den kommentaren i kommentarfeltet hos en annen blogger? Hva tenker hun med? Det er personangrep på det groveste, og hun der kjerringa skulle ha bedt de to som kommentaren handler om for unnskyld. Jeg vet det er som å tro på julenissen. Hun kan ikke ha noe som heter samvittighet når hun med viten og vilje postet kommentaren på bloggen. Hvis hun hadde hatt samvittighet hadde hun aldri postet kommentaren. Jeg blir sint og lei meg når voksne bloggere har en drittoppførsel som Inger J.

  På samme måte som Irene fikk jeg også ufine kommentarer fra henne da jeg åpnet bloggen min. Hun tålte ikke at jeg kjente T, og hun mente jeg var hjernevasket. Hallo. Akkurat som jeg tror på en vilt fremmed blogger som jeg aldri har truffet før? Aldri i livet om jeg ville ha stolt på Inger J.

  Hun viste meg fra første gang jeg fikk en ufin kommentar på bloggen min at hun ville jeg ikke ha noe med å gjøre.

  Det er bra du skrev om dette temaet, og at du viste til kommentaren for voksnes ufine oppførsel på blogg.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og familien din :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth

   Hun er en patetisk ensom kjerring som higer etter å krangle, bråke, slenge dritt, lyve og sverte uskyldige bloggere. Og det er ikke første gangen. Hun har holdt på å lage kvalme på bloggen til SP siden SP begynte å blogge i 2010.

   Det er sant det du skriver. Hun nekter innse at MANGE av oss som kjenner T privat og MANGE av T sine bloggvenner avskyr hennes ufordragelige og usmakelige oppførsel og heller velger å støtte T og selvfølgelig også SP. Det må gnage henne forferdelig at hun står helt alene med en bloggvenn igjen. Og denne bloggvennen er ikke til å stole på.

   De to er det ingen som vil vite av. Og de kan bare holde seg sammen. For de to fortjener hverandres vennskap;))

   De fleste av oss har støtt på den verste voksne nettrollet som finnes i blogg-Norge tror jeg.

   Ha en fin dag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 4. Inger J er den mest patetiske, uærlige, dobbeltmoralistiske, hatefulle og ekle bloggeren jeg noen gang har vært bort i.

  Jeg har sett hvor grusomt hun har oppført deg på blogg siden 2008 da du drev og kranglet med en bloggvenninne fra Nord Norge.

  Hun har blitt verre og og verre, og hun har bevist gjennom årenes løp at hun er fraværende av alt som heter selvinnsikt, empati og samvittighet.

  Den motbydelige kommentaren har selvfølgelig Inger J skrevet selv, for alt annet er løgn. Sannheten er at hun ikke får en eneste kommentarer på bloggen sin, og hvis hun hadde fått det hadde hun gladelig godkjent dem. Derfor må hun ha oppmerksomhet fra andre hold.

  Det er til pass for Inger J og bloggvenninnen hennes at de står alene uten en eneste bloggvenn. De to passer sammen som fot i hanske, og kommentarene til Inger J lukter ryggslikking og smisking på lang vei.

  Det er Inger J og bloggvenninnen som prøver å holde kranglingen i gang. Ikke SP, du eller T.

  En skal lete lenge etter en mer motbydelig og råtten blogger som Inger J.

  Hun drukner i sin egen råttenskap, faenskap og hat.

  Vit at hun skjemmer seg selv ut når hun lyver om evnene sine. De evnene hun har er lik en råtten tomat tvers igjennom, og ikke et normalt oppegående menneske med vett og forstand ville søkt henne om råd.

  Husk at kommentaren min handler IKKE om Inger J som menneske, men Inger J som blogger. Det er noe Inger J eller bloggvenninnen ikke forstår forskjellen imellom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kari

   Hun nekter på at det er hun som har skrevet den. Men det er uinteressant i denne sammenhengen.

   Saken er at hun er 100% ansvarlig for hvilke kommentarer hun poster i andres kommentarfelt Og når hun velger å poste en sånn kvalmende kommentar med stygge personbeskrivelser som går på utseende er det INGEN unnskyldning. Og det sier så mye om hvor langt ned i griseavføringen hun har sunket. Lengre ned kan hun ikke synke.

   Jeg kom over henne første gangen i 2009 eller 2010. For da støttet jeg T i et innlegg hun hadde skrevet på bloggen sin. Og Inger J truet meg med at hvis jeg skrev en kommentar til hvor jeg støttet T skulle hun hevne seg. Jeg dreit langt i truslene hennes. Og Inger J skrev et blogginnlegg hvor hun navnga T og skrev at T var psykopat. T, jeg og noen andre kontaktet han som var bloggsjef på blogg.no. Og Inger J sin blogg ble slettet. Men hun laget ny blogg med nytt navn dagen etter.

   Du har rett at hun drukner i sin egen råttenskap, ondskap og hat. Og hele damen er fylt av det.

   Hun har IKKE evner. Og det forstår alle som leser bloggen og kommentarene hennes at evnene er fantasier hun tror på i hodet sitt.

   Jeg forstår det. Men Inger J forstår det ikke at innlegget og kommentarene handler om henne som blogger og ikke som privatperson.

   Ha en fin dag;))

   Hilsen Else Marit

   Slett
 5. Jeg klarer ikke å fatte at folk kan oppføre seg så inni hampen stygt. Jeg vil ikke kalle det barnslig, fordi ordet barnslig har med uskyld å gjøre.

  Det er greit å ikke like hverandre. Det er greit å ikke tåle trynet på hverandre, men å gå til personangrep, true og misbruke andres navn og gode rykte, er straffbart og ondt.

  Jeg tror vi skal la disse damene holde på og heller tie dem ihjel samt slette kommentarene de kommer med. Dette er eneste måten å få dette til å gå over på

  SvarSlett
  Svar
  1. Den bloggkjerringa der har oppført seg sånn så lenge jeg har blogget. Og jeg begynte å blogge i 2010.

   Du har rett at barnslig er uskydlig. Det er IKKE ok å gå til personangrep. Og den kommentaren hun la inn i kommentarfeltete til SP er hun ENE og ALENE ansvarlig for. Det hjelper IKKE om den er skrevet av henne selv eller ikke. Kommentaren var noe av det mest kvalmende og fæle jeg noen gang har lest. Og skrevet av en voksen dame på snart 55 år!

   Det er straffbart. Men det hadde ikke nyttet å anmelde det. For politiet ville nok aldri ha gjort noe med det. Dessverre;((

   Jeg klarer ikke å sitte å se på når en av mine beste venner som jeg kjenner privat og en bloggvenn bir angrepet av stygge løgner, sverting og personangrep som går på utsende. For da kan ikke jeg sitte å se på. Det hadde vært feigt gjort av meg.

   Jeg mener at sånn skal IKKE ties ihjel. Skal vi få stoppet nettroll som den bloggkjerringa der må vi stå opp å si fra at nok er nok. Og at dette finner vi oss IKKE i. For meg er noe annet helt uaktuelt;))

   Dette har pågått på SP sin blogg siden 2010. Og bloggkjerringa tåler ikke at SP og T er gode bloggvenner. Hun tåler ikke at mange av oss som er T sine bloggvenner som kjenner henne privat fra barne og ungdomsårene og noen rasekattvenner fra rasekattmiljøet tar T i forsvar.

   Ha en fin dag;))

   Hilsen Else Marit

   Slett