fredag 26. mai 2017

En liten oppdatring fra april og mai 2017.

Long time no see;)) Men nå kommer det et blogginnlegg fra meg.

Vårmånedene har gått fort. Og det har vært travelt på jobb med forberedelser til undervisning, retting av prøver, foreldremøter og foreldresamtaler. Jeg kan ikke tenke meg en bedre jobb enn det jeg har;)) For ingen dag er lik. Og det gir masse glede å få jobbe med unger;))

I påsken var vi hjemme til mamma og pappa i Trondheim. Eldste datteren kom fra folkehøgskolen.l For hun hadde påskeferie. Og sønnen vår bor i Trondheim fordi han studerer på NTNU;)) Det var råkoselig å treffe familien igjen og begge søstrene mine;)) Jeg fikk truffet venner og annen familie;)) Påsken hjemme i Trondheim gikk fort. Og vips var det på tide å reise hjem.

12.mai - 14.mai reiste mannen min og jeg opp til Trondheim. Vi skulle hente eldste datteren vår på folkehøgskole. Hun har gått ett år på folkehøgskole i Verdal. Og hun har hatt en uforglemmelig år. Hun har fått mange nye venner. Lørdag 13.mai var det avslutning på folkehøgksolen. Og vi kjørte innover på formiddagen slik at vi rakk festmiddagen. Vi fikk sodd til middag. Og sodd er rågodt;)) Sodd er festmiddag i Trøndelag. Da middagen var ferdig fikk vi gå rundt å se på forskjellige utstillinger som elevene hadde laget. Om ettermiddagen var det avslutningsfest i gymsalen. Og det var mange blanke og tårefylte øyne å se. Jeg fikk tårer i øynene selv av å se på elevene. Sånt rører meg. Det var tale av rektor, tale av elevrådsleder, en av foreldrene holdt tale, underholdning av elevene, skolekoret sang og mye annen underholdning. Jeg kunne føle og ane hvordan elevene hadde det. Etter avslutningsfesten i gymsalen var over ble vi foreldrene bedt om å gå ut. For elevene skulle ha tid alene sammen lærerne og ansatte for å ta farvel. Da den seansen var ferdig kjørte vi hjem til mamma og pappa. I bilen satt vår eldste datter og gråt og snufset.

Hun savner vennene sine som hun har blitt kjent med. Men hun gleder seg til å reise tilbake til folkehøgskolen i august for å jobbe som stipendiat ett år;)) Det gjør hun lurt i. For hun vet ikke hva hun vil studere. Nå får hun enda ett år til å tenke på hva hun vil studere videre. 

Vel hjemme til mamma og pappa kom sønnen vår. Og mamma laget sin rågode pizza til oss. Vi så på eurovision song contest på tv.

Søndag 14.mai reiste vi tidlig hjem til Oslo. Og vi kom hjem i sekstiden på kvelden;))

Vår yngste datter har vært opptatt med russetiden i mai. Hun har hatt en fin og minnerik russefeiring sammen med vennene sine;)) Jeg trodde ikke jeg skulle få sett så mye til henne. Men hun var hjemme og sov nesten hver natt. Vår yngste datter spiller klarinett i skolekorpset. Og hun var i tvil hele veien for hva hun ville gjøre 17.mai. Men hun valgte å spille i korpset.

17.mai stod jeg opp tidlig. For jeg ble med bort på skolen og på sykehjemmet for å spille til flaggheisingen. Etter morgenspillingen var ferdig var vi noen foreldre som laget frokost til korpsmedlemmene. Senere på morgenen dro korpset med leid buss til byen. Mannen min, vår eldste datter og jeg dro med t-banen til sentrum for å finne oss plass for å se på skoletoget;)) Da skoletogeet var ferdig dro vi hjem. Vår yngste datter la seg for å sove. For hun hadde ikke sovet noe natt til 17.mai. Men vår eldste datter dro på hagefest sammen noen venner av seg. Om kvelden samlet vi naboer oss som vi alltid bruker å gjøre. Og vi grillet og koste oss.

Vår yngste datter har brukt de siste dagene til å lese til sine avsluttende eksamener. Til høsten ønsker hun å studere medisin eller fysiotrapi. Og hun legger ned mye arbeid med skolen for å få gode karakterer.

Heldigvis har sommeren kommet til Oslo. Og i dag har det vært varmt hos oss. Jeg har råkost meg i hagen. Og jeg begynte dagen ute med kaffe, frokost og avisen;)) Jeg eeelsker vår og sommer;)) I går og i dag grillet vi for første gang ute. Og det var råkoselig;))

Jeg håper alle har hatt en fin mai. Og dere må ha en fin helg;))


Korpset hvor vår yngste datter spiller.


Jeg fikk hjem en sliten russejente 17.mai ja. 


Slottet 17.mai. 


Fine hvitveis langs turstien hvor vi bruker å gå tur;)) 
4 kommentarer:

 1. Det var kjekt med en bloggoppdatering fra deg, og det var trivelig å lese om hvordan våren har vært for dere :)

  Vi hadde en fin feiring av nasjonaldagen :) Nest eldstemann ville ikke gå i toget i år. Han ble med oss til byen for å se på. Yngstemann gikk i toget. Vi bruker å samles hjemme hos svigerinnen min og familien til middag om ettermiddagen, og det er kjekt. De bor nært sentrum, og vi bruker alltid å parkere bilen vår der 17.mai siden det er fult med folk i byen.

  Jeg hører svigerinnen min forteller det samme. Hennes døtre var med i skolekorps, og hun var opptatt med det 17.mai da de var yngre. De har sluttet i korpset nå. Korps er en kjekk hobby, og så lenge de trives må de få holde på med det. Det var sikkert ekstra stas for yngstejenta deres å gå i russeklær i korpset. De yngre barna i korpset synes sikkert det er morsomt når de eldste ungdommene er med og spiller.

  Sånn er det på fotballaget der yngstemann til oss spiller. Når de får trene sammen de store guttene i 18-19 års alderen synes de det er virkelig kjekt:)

  Jeg føler på meg hvordan eldstejenta deres hadde det på avslutningen på folkehøgskolen, for jeg har hørt mange andre ungdommer fortalt det samme at de føler at verden holder på å gå under når de må avslutte et folkehøgskoleår. Ungdommene bor tett sammen, og de knytter sterke bånd på ett skoleår.

  Kjekt å lese at hun får jobbe der som stipendiat neste skoleår. Hvorfor ikke når hun er usikker på hva hun vil studere.

  Du får hilse yngstejenta di lykke til med eksamen fra meg:)

  Fin, fin søndag til deg, mannen din og jentene dine:)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig å lese innlegget ditt :)

  Jeg er helt enig med deg at det å jobbe som lærer er en velsignet jobb, for ingen dager er like. Det gav i hvert fall med kjempemasse tilbake :)

  Nå jobbet jeg i ungdomsskolen etter jeg to videreutdanning, og jeg trivdes kjempegodt :) Jeg har alltid likt å jobbe med ungdommer jeg da. Noen liker det, og andre ikke.

  Gikk selv på folkehøgskole, og den siste måneden før vi sluttet kan jeg huske vi merket at avslutningen nærmet seg, for det ble en helt spesiell stemning. Hjelpe meg som vi gråt siste dagen. Husker at vi og sang i skolekoret og i musikkoret, og vi gråt i tur og orden. Regner med at sangene var falsk pga gråtkvalte elver :) Vi gikk jo på folkehøgskole før den "digitale tidsalder", men vi har en facebookgruppe for oss som gikk det året vi gikk. Ikke verst at vi er over 80 stk på gruppa i vår alder :) Det førte til at vi var 30 stk som møtte opp på 30 årsjubileet for noen år tilbake. De ansatte sa det var det støsrte antallet av 30-års jubilanter på mange år :) Ved facebook ble vi heller ikke så fremmede for hverandre, for vi visste hva de andre gjorde, og vi hadde oversikt over hvem som hadde blitt besteforeldre. Vi brevvekslet med hverandre etter vi sluttet, og da ble det automatsik at man mistet kontakten med noen av medelevene, for alle var ikke brevskrivere.

  I dag har ungdommene en mye større mulighet gjennom facebook og andre nettsider :)

  Kjempegøy å høre at datteren din skal jobbe der som stipendiat neste år. Det kommer til å bli en nyttig erfaring å få med seg.

  Jeg må si at deres ynste datter er målbevisst, men det har hun jo egentlig alltid vært. Krysser alt jeg har for at eksamener for henne går bra :) Hun går en kjempespennedne tid i møte nå da. Jeg synes det var som i går at ungene dine ble født, og nå er det voksne :) Vi er jo like unge da :) He, he, he :)

  Ønsker deg en kjemppefin søndagsettermiddag Else Marit vennen <3 :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
 3. Koselig blogginnlegg :-) Du må blogge mer, for det er koselig å lese innleggene dine :-)

  Jeg synes våren har gått fort, og neste uke begynner juni som er den første sommermåneden.

  Våren en en fin årstid, og vi fikk gjort det meste av arbeidet i hagen i april.

  Det varierer på jobben vår hvor mye jobb vi har, men det r soleklart mest arbeid på vinteren og når det er glatt ute.

  Din eldste datter får lang sommerferie i år hun, eller skal hun jobbe litt? Jeg forstår jenta di godt jeg at hun var lei seg når hun sluttet på folkehøgskolen. Tenk på hvor tett på hverandre de bor. De knytter sikkert nære vennskapsbånd på et slikt år. Jeg håper jentene søker seg på folkehøgskole, for egentlig burde det være obligatorisk med et folkehøgskoleår før ungdommene begnner å studere.

  Tenk at nå er din ynste datter snart ferdig med videregående. Jeg tenker hun kommer inn på førsteønsket sitt jeg så flink som hun er :-)

  Jentene våre har to avsluttende eksamener i år. Jeg synes det er merkelig å tenke på at de er ferdige med 1.klasse på videregående skole. Begge to har begynt å øvelseskjøre. Hun yngste er litt mer ivrig enn søsteren sin.

  Koselig 17.mai dere hadde. Jeg har erfaring gjennom håndballaget til jentene når det gjelder dugnader med mer, men jeg tror dere foreldre til korpsbarn har litt mer dugnader enn det vi har. Hva gjør vi ikke for barna våre når de har fritidsinteresser som de trives med. Det er for barna våre at vi gjør det :-)

  Vi hadde en koselig 17.mai vi også. Hele familien spiste en god frokost før vi dro til byen for å se på barnetoget. Jentene gikk i borgertoget for håndballaget sitt. Da borgertogt var ferdig dro jentene og noen venninner av dem på tivoli, og min mann og jeg dro hjem til søsteren min på middag, kaffe og kaker :-)

  Forrige uke var det et par dager med grått og regnfult vær, men i helgen ble det bedre enn det egentlig var meldt.

  En fin kveld ønskes deg :-)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
 4. Hyggelig oppdatering fra deg! :)

  Ønsker deg en flott dag :)

  SvarSlett