onsdag 23. august 2017

Ny høst og nye muligheteer;))

Så er hverdagen etter sommerferien innhentet oss etter en råherlig sommerferie;))

I sommerferien var vi hjemme hos familien min i Trondheim. Og det var råherig å komme hjem til familien;))

Mannen min var sammen med oss i Trondheim i 2 uker mens jeg og yngste datteren vår ble igjen hjemme hos mamma og pappa.

Eldste sønnen hadde sommerjobb fra studieslutt og hver dag i flere uker. Han hadde tatt seg fri fra sommerjobben innimellom. For i år var han og noen kamerater på forskjellige musikkfestivaler sammen. Han har fortalt at han syntes festivalene var råbra. Og kameratene hadde det fint;))

Gjennom hele året som har gått har yngste datteren vår hatt helgejobb annen hver helg ved siden av skolen for å tjene penger. Og hun jobbet til 07.juli. Hun ble med hjem til Trondheim hvor hun var alle ukene mens jeg var hjemme.

Eldste datteren vår var ferdig på folkehøgskolen i mai. Og hun begynte i sommerjobben sin samme uken etter hun kom hjem. Hun jobbet til og med 9.juli. Og etter hun var ferdig i sommerjobben sin reiste hun og noen venninner til syden. De hadde hatt en råfin tur;))

Ungene er i gang med en ny og spennedne høst. Eldste gutten vår studerer til ingeniør på NTNU. Og han trives godt. I år var han fadder for nye studenter. Og det virket som om om han syntes det var råartig;))

Eldste datteren vår begynte som stipendiat på folkehøgskolen som hun gikk på selv. Og hun begynte arbeidsårt sitt 01.august.

Yngste datteren vår kom inn på førsteønsket sitt som var medisin. Forrige huke har hun vært med på fadderuke. Og hun syntes det var en fin ting å være med på. Hun kommer til å bo hjemme mens hun studerer. For hun ønsker å spare penger. Det er dyrt å leie eller kjøpe i Oslo. Og sparer hun studielånet kan hun kjøpe seg leilighet den dagen hun er ferdig.

Mannen min reiste hjem for å jobbe noen uker før han kom tilbake til Trondheim. Og vi var i Trondheim til og med 13.augst. Fra Oslo hadde han med seg sønnen vår som skulle tilbake til Trondheim for studiestart og eldste datteren vår. 31.juli kjørte vi eldste datteren vår til folkehøgskolen og innlosjerte henne på hybelen sin. Dette skoleåret skal hun være stipendiat på folkehøgskolen som hun selv gikk på. Skoleåret for elevene på folkehøgskolen begynte 19.august.

Mens vi var i Trondheim reiste yngste storesøsteren min med familie, min mann, yngste datteren vår, sønnen vår og jeg på tur til Møre og Romsdal. Vi var innom Kristiansund, Molde og Ålesund.

Jeg har aldri vært i de byene. Og jeg ble fasinert av den råfine naturen som Møre og Romsdal har å by på. Mest fasinerende var fjellene vi så fra Molde. I Kristiansund traff jeg gymnasvenninnen min Mona Elisabeth og familien. Det var råkoselig å treffe snuppa mi;)) Hun viste oss rundt i byen. Og vi fikk sett masse;)) Vi ble invitert på middag og kaffe hjem til Mona og familien;)) Det var råkoselig å treffe deg og familien din snuppa mi og takk for gjestfriheten;))

Hjemme i Trondheim var jeg sammen mamma, pappa, storesøstrene mine og familiene deres, jeg traff tanteungene mine og jeg traff slektninger. Og det var råkoselig;)) Ungene til søstrene mine er jevngamle med ungene våre. Og søskenbarna finner på masse morsomt sammen. I år var de på telttur et par dager, de var i byen og shoppet og de var ute på diskotek. Det er artig å se søskenbarna finne på ting sammen når de møtes;))

To ganger traff jeg to av mine bestevenner. De var en gymnasveninne som heter Irene og barndomsvenninnen min Toril som er abyssineroppdretter. Snuppa vår kommer fra Toril sitt abyssineroppdrett.

Irene, Toril og jeg var ute på kafè sammen to ganger. Og det var råkoselig å være sammen med begge snuppene mine;))

Jeg var hjemme på besøk til Toril to ganger. Og jeg fikk treffe de råfine kattene hennes;))

Når jeg endelig er hjemme over en lengre periode i Trondheim prioriteres familien, slekt og de nærmeste vennene mine. Jeg har hatt noen råherlige uker hjemme hos familien i Trondheim;)) Og jeg gleder meg til høstferien. For da skal vi reise oppover igjen;))

Hver gang jeg reiser hjem fra Trondheim kjenner jeg savnet av å bo i Trondheim. Og mannen min og jeg har pratet om at vi kanskje skal flytte opp til Trondheim for at jeg kan komme nærmere familien min.

Endelig er ungene så store at vi kan gjøre det  hvis vi vil. Vi har pratet med ungene om hva de mener om å flytte til Trondheim. Og de synes det ok hvis vi bestemmer oss for å gjøre det. Yngste datteren vår som studerer medisin kan søke overføring til Trondheim hvis hun ønsker etter 2 studie år. Dete er viktig for oss at ungene også får være med å ta avgjørelsen hvis vi ønsker å flytte.

21.august var det oppstart for elevene på skolen hvor jeg jobber. I år skal jeg være timelærer på 5.trinn. Og planen er at jeg skal være med trinnteamet og elevene til de går ut 7.klasse. Fagene jeg har er matematikk, engelsk og heimkunnskap. Jeg jobber ikke fult på grunn av ryggen min. Men jeg trives råbra med den prosentandelen jeg har. Timeplanen er lagt opp sånn at jeg har fri mandag og fredag. Det passer meg råbra;))  Rektor ved skolen er real å legge opp timeplanen sånn at jeg får fridager på mandager og fredager.

I dag tirsdag 22.august hadde vi turdag med elevene på 5.trinn. Og det ble en råkoselig tur. Elevene var ivrige, aktive og nysgjerrige. 23.august skal elevene ved 5., 6. og 7. trinn ha sykke- og aktivitetsdag. Siden jeg var med på turen sammen elevene får jeg fri. Juhu;)) En dag ekstra fri;)) Torsdag 24.august begynner alvoret med fagene jeg skal ha. I går kveld satt jeg og jobbet med ukeplan og halvtårsplan.

Jeg synes det er vemodig at sommeren går mot slutten. Men det er godt å komme tilbake til hverdagsrutinene igjen. 

Jeg håper på en fin høst med fint vær. Hvis vært blir bra i helgen skal mannen min og jeg og et vennepar av oss på bærtur. Da jeg var hjemme i Trondheim kjøpte mamma og jeg oss flere kurver med jordbær som vi syltet. Og nå er fryseren full med nytt vinterlager;)) Jordbær er populært hjemme hos;))

Jeg håper dere lesere og bloggvenner har hatt en fin sommerferie? Og at dere har fått slappet av og ladet batteriene før høsten for alvor setter inn;))


 Blomsten på syrintreet i hagen vår.  Blomstene på epletreet vårt;)) 5 kommentarer:

 1. Kerr kanonkost å læs innlægget ditt om sommerferien din og kerr kanonkost at du va heim hos familien din i Trondheim.

  Æg satt førr det mæsta og jobba med masteroppgava mi i sommer men andre uka i august hoppa samboern og æg på en ræstplassreise tel syden. Æg trængt å kom mæg tel sol og varme og det va godt.

  No e æg i gang med det siste året og masteroppgava ska æg lever i mars 2018. Æg har nåkka igjen men mykkje finpuss på oppgaven før æg kan sei at æg e i mål Æg bli aldri fornøyd :)

  Hærregud at ungan din har blitt så stor. Det e ikkje læng sida du fortalt at dæm gikk på barneskola og no så studere og jobbe dæm også medisinstudie da. Det e vanskelig å kom inn på.

  Det e gøy å sjå plassa som du aldri ha vør på før og kanongøy at dokker fekk sjå Møre og Romsdal. Æg har aldri vør dær æg heller.

  Lykke tel med oppstarten av skoleåret :)

  Æg ønska dæg ein fin dag :)

  Stor bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig blogginnlegg Else Marit vennen :)

  Det var kjempekoselig å treffe deg da du var hjemme på ferie, og kjempegøy at det passet for Irene også :) Setter kjempestor pris på både deg og Irene <3 <3 :)

  Jeg husker da jeg jobbet som lærer at jeg syntes det var kjempespennedne første skoledagen, og minst like spennende å treffe elevene igjen etter sommerferien :) Uansett hvor godt man kjenner klassen må man samkjøre klassen etter en sommerferie. Mitt inntrykk av elevene var at de også syntes det var kjempegøy å komme tilbake til skolen, og de hadde mye å prate med hverandre om :)

  På skolen jeg jobben i mange år hadde vi også turdager den første uka, og det for å få en myk oppstart for både lærere og elever.

  Det var tydelig at dere hadde en kjempefin tur til Møre- og Romsdal. Jeg skal til Kristiansund neste helg på katteutstilling, og jeg gleder meg :) Har avtalt med Mona Elisabeth at hun kommer innom på hotellet på fredagskvelden, og hun kommer innom på utstillingen søndag. Gleder meg til å treffe henne :)

  Kjempegodt å høre at ungene deres trives med studiene sine og i jobben sin :) Datteren til en felles facebookbookvenn av oss studerer medisin. Hun går vel nå 4.året (tror jeg).

  Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
 3. Kjekt å lese blogginnlegget ditt :)

  Takk for sist. Det var utrolig kjekt å møte deg og familien din, og vi hadde en superduper dag :)

  Kjekt å lese at du også traff Toril og Irene når du var hjemme på ferie, og det er utrolig bra at du koste deg hjemme :)

  Gutta er tilbake til studie og skole. 22 åringen på NTNU, mellomstemann har begynt 3 året på videregående og han yngste 1. året på videregående. Ingen barn i grunnskolen, og jeg synes det er rart å tenke på, men godt også :)

  Det var bare minsten som ikke hadde sommerjobb i år. Han er så vidt blitt 16, og er for ung. De to eldste hadde sommerjobb, og de synes det er godt å tjene egne penger som de kan bruke.

  Vi kommer til å benytte helgene å reise på hytta på Halsa, og det er vakkert på hytta om høsten med fine fiskemuligheter og turmuligheter. Til helga reiser vi på hytta. På hytta får jeg fred og ro, og det er godt etter en hektisk arbeidsuke.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og datteren din :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  SvarSlett
 4. Hos oss er hverdagen godt i gang. Jeg har fridag i dag og i morgen, for jeg jobbet i helgen. Jentene er i gang med 2.klasse på videregående, og de trives godt på skolen og med fagene sine.

  Jeg møtte sønnen din på Sirkus Shoppingsenter før helgen, og det var koselig å prate med ham :-) Han fortalte at han trivdes på NTNU og med studiene sine. Så voksen han er blitt :-)

  At deres yngste datter har begynt på medisin da. Fantastsik :-) Hun må være dedikert når det gjelder skolearbeid som velger det studie.

  Flott å lese at eldste datteren deres fikk være stipendiat. Det er bedre å jobbe ett år enn å begynne på galt studie.

  Jeg må få si takk i like måte, og det var koselig at du, Toril og jeg fikk anledning til å treffe hverandre de to kveldene :-) Dere er nydelige damer begge to, og jeg setter pris på dere begge :-)

  En fin ettermiddag ønskes deg :-)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
 5. Ingenting dufter så godt som syriner. Jeg kan stå i maaaaange minutter med nesen nedi en syrinblomst og bare inhalere duften. Elsker syriner. Det er bare så synd at blomstringen er så kort.

  SvarSlett