lørdag 11. august 2018

Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))

Jeg må være den dårligste bloggeren når det gjelder å oppdatere. Men en gang i blant er bedre enn ingen? 

I midten av mai kom minstejenta hjem fra et år som stipendiat på folkehøgskolen hun selv gikk på skoleåret 2016/17. Hun hadde et topp uforglemmelig år som stipendiat. Og hun ble mer sikker i sitt valg av studie. Hun søkte lærerutdanningen på høgskolen i Oslo. Minstejenta hentet vi hjem i midten av mai. Det var godt å få henne hjem igjen;)) Hun var heldig å få seg sommerjobb på nærbutikken. Og hun har trivdes godt. I 6 uker har hun jobbet. Hun fikk en bra ferie etter hun var ferdig med sommerjobben sin. Det var godt for henne;)) Hun får fortstte å jobbe hver torsdag og annenhver helg utover høsten. Hun og noen venninner var på Hovefestivalen og de reiste en uke til syden sammen. Det beste av alt var at hun kom inn på førsteønsket sitt som var grunnskolelærer opp til 10.klasse. Og gjett om hun gleder seg;)) Råartig at hun kom inn. Jeg hadde ikke ventet noe annet;)) Første skoledag er mandag 13.august. Første uken er det fadderuke hvor de skal bli kjent med hverandre. De som ikke er fra Oslo får bli kjent med byen. Søndag 05.august kom hun med toget opp til Trondheim for å treffe mormor, morfar, tanter og søskenbarn;))

Eldste jenta vår begynner 2.året på medisinstudiet. Og hun gleder seg til å komme i gang;)) I sommer har hun jobbet 5 uker som pleieassistent på et sykehjem. Hun har trivdes godt. Og hun er motvert til å fortsette medisinstudiet;)) Hun får fortsette å jobbe som ekstravakt i helgene. For de trenger folk. Hun og noen venninner har vært to uker sammen i syden. Der har de kost seg masse;))

Eldstesønnen kom hjem i juni fra studiene sine i Trondheim. Han studerer svilingeniør på NTNU i Trondheim. Og det er drømmestudiet sitt. I sommerferiene har han sommerjobb på en av Elkjøp butikkene her i Oslo. Og det er midt i blinken for ham. Han har hatt sommerjobben i 3 år. Etter sommerjobben hans var ferdig har han og noen kamerater vært på 3 festivaler i sommer;)) Og du kan tro han og kameratene hans har kost seg;)) Sms og snapper jeg har fått av ham har vært at det var midt i blinken for ham;)) Han reiser opp til Trondheim søndag om en uke.

Mannen min og jeg reiste opp til Trondheim 21.juli. Det var råherlig å treffe mamma, pappa, storesøstrene mine og tantebarna mine;)) Ukene hjemme i Trondheim har gått fort. Og i morgen reiser vi hjem til Oslo

Åååhhh for et råååfint vær vi har hatt mens vi har vært i Trondheim. Nesten hver dag dro til en av Trondheims badeplasser for å sole oss og bade. Vi på Munkholmen en holme utenfor Trondheim sentrum hvor du må ta båt til og fra. En dag var vi i Korsvika og koste oss. Og vi var i Ringvebukta. Trondheim har mange fine badeplasser nokså sentrumsnært. Om kveldene koste vi oss sammen mamma og pappa. Og vi var på besøk til begge søstrene mine og tantebarna mine. Det ble mye grilling på oss;))

Min ynste storesøster med familie, mannen min og jeg kjørte en tur opp til Røros hvor vi var 2 dager. Og vi hadde to råkoselige dager;))

Mens jeg var hjemme i Trondheim fikk jeg truffet to av mine beste venninner. En dag var barndomsvenninnen min Toril og en venninne fra gymnaset som heter Irene. Vi gikk en tur på kafe. Og det var råartig å treffe begge snuppene mine;)) Og når vi tre møtes går praten i ett. Vi har mye å prate og mimre om;)) Jeg er råglad for at jeg fikk truffet Irene før hun og familien reiste på hytta.

Forrige uke var jeg på besøk hjemme til barndomsvenninnen min Toril. Og det var råartig å treffe Toril, mannen hennes og kattene deres;)) Toril er oppdretteren til abyssinerhunnkatten vår Snuppa. Snuppa er 11 år gammel. Men hun er fremdeles frisk som en fisk. Og hun er enda kattunge i hodet;))

05.august kom yngste jenta opp til Trondheim med toget. Det var råkost at hun ville komme. Og at hun hadde tid til å komme oppover;)) Hun ville treffe mormoren og morfaren sin, tanter og søskenbarna sine. Og hun og søskenbarna har kost seg masse i løpet av uken som har gått;))

Vi kjører hjem til Oslo i morgen siden yngstejenta begynner studieåret sitt på mandag. Og det skal bli artig å komme hjem til de to eldste;)) De to eldste hadde ikke tid til å komme opp til Trondheim pga festval og sydentur. Jeg har pratet med med på facetime, sms og skype. Det skal bli råkost å være hjemme alle sammen frem til sønnen reiser opp til Trondeim neste helg for å begynne studieåret sitt;))

Første skoledag for elevene på skolen hvor jeg jobber begynner 20.august. Jeg jobber på teamet som har 5. 6. og 7.klasse. Og i år skal jeg være på 6.trinn;)) Jeg jobber i 60 %. Og har mandag og fredag som fridager;)) Rektor på skolen er greie at de tar hensyn til ryggproblemene mine når de legger opp timeplanen. Jeg ville ikke ha byttet arbeidsplass;)) For jeg har den beste arbeidsplassen ever;))

Det er vemodig og trist å reise hjem fra familien. Men storesøsteren min og tanteungene mine kommer til Oslo i høstferien;)) Og vi reiser opp til Trondheim for å feire julen hjemme i Trondheim hos familien;))

Sommerferien min har vært toppers. Og jeg har hatt det råherlig med familie og venner;)) Jeg håper dere har hatt en fin sommerferie?


Båten som går ut til Munkholmen.


Inne på selve området på kafe og restaurantområdet på Munkholmen. 


 Badetemperaturene i Trondheim har vært sydentemperaturer.  


Korsvika hvor vi også dro for å bade. 


I Korsvika. 
 

 
 

 
4 kommentarer:

 1. Kjekt å lese om ferien din og hvordan du og dere har hatt det :)

  Gratulerer med studieplassen til datteren deres :)Det er godt gjort å komme inn på førsteønsket. Jeg tror kanskje de blir mer motiverte når de kommer inn på førsteønsket sitt. Eldstemann hos oss kom inn på sitt førsteønsket men han hadde bestemt seg hvis han ikke kom innn skulle ha ta opp fag. Han trengte ikke det.

  Kjekt at du fikk møte Irene og Toril i ferien din :) Jeg fikk melding fra Toril som lurte på om jeg ville komme inn til Trondheim for å bli med dere. Den ettermiddagen hadde gubben tatt bilen tilbake til Kristiansund for å hente yngstesønnen og handle til oss. Han kom ikke tilbake på hytta før ut på kvelden. Jeg var lei meg for at jeg ikke fikk det til :( Det var kjekt at dere hadde det kjekt :)

  Kjekt å lese at sommerferien din har vært fin. Det har vår sommerferie også :) Vi har vært på hytta hele sommeren og det har passet godt siden været var på vår side alle de 3 ukene vi var der :) Jeg har en uke med ferie igjen pluss overtid jeg skal ta ut i høst. Den siste ferieuken sparer jeg til jul, for det er kjekt å ha fri i jula :)

  Hytta vår ligger nær sjøen, og vi har badet mye i sommer. Jeg er glad for at vi har båt, for det var kjekt å ta båten ut på sjøen når det var så varmt :)

  To eldstegutta var hjemme, for de haddee sommerjobber, men minstemann var hjemme litt samme storebrødrene sine før han fikk være med på hytta de siste to ukene. Jeg skjønner godt at han ville være hjemme alene sammen brødrene sine. Gutta har det kjekt når de er sammen :)

  Eldste gutten reiser tilbake til Trondheim i løpet av uka for å forberede studiestarten. Han gleder seg :) I år meldte han seg ikke som fadder til de nye studentene, men han sier at det var kjekt i fjor da han var fadder :) Ett år er nok sier han :)

  God tur hjem til Oslo. Vi snakkess :)

  Fin, fin ettermiddag til deg og familien :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Takk for sist :-) Det var koselig å treffe deg og Toril da vi var ute på kafeen i byen :-)

  Så koselig å lese om hvordan du har hatt det i ferien, og det er koselig å se bildene dine :-)

  Jeg er overveldet over hvordan været ble i juli. Vi har hatt fine somre før. Hvis jeg ikke husker feil var sommeren 2013 en fin sommer. Broren min og jeg snakket om når vi hadde en så fin sommer på hytta som vi hadde i år. Jeg sa jeg husket at det var godt vær da vi var på hytta om sommeren da jeg var barn. På hytta må vi kjøre litt for å komme oss til et fint badevann, og det gjorde vi mye når det var på det varmeste. Tvillingjentene våre er mye sammen kusienene sine siden brosjan bor 20 minutter å gå fra hytta vår.

  Vi hadde en super ferie på hytta vår, og det var hardt å begynne på jobben igjen.

  Jentene har sin første skoledag på torsdag.

  Det var koselig å treffe deg og Toril på kafeen. Jeg håper dere kom dere hjem i god behold :-)

  Jeg ønsker deg en fin kveld :-)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
 3. Kjempekoselig blogginnlegg du har skrevet Else Marit-vennen <3 :)

  Det var kjempekoselig å treffe deg også da du var hjemme på ferien, og kjempekoselig at vi også fikk med Irene :)

  En ting er sikkert, og det er at jeg kommer til Dal/Letohallen på katteutstillingen der, og da treffes vi jo :)

  Du var nå kjempeheldig med vært da du var hjemme på ferie :)

  Kjempekoselig å høre om ungene deres og hva de skal gjøre til høsten. Vær kjempestolt av dem, for dere har lært dem kjempeviktige verdier, og de er så trygge og gode på seg selv alle tre <3 3 <3 :)

  Sommerferien har vært kjempeherlig, og den har gått så fort, nesten alt for fort! Mannen min og jeg har gjort så mye, vært på stranden, kost oss i solen, besøkt familie og venner og fått masse besøk av familie og venner, lest bøker, lest blader, hørt på musikk, hørt på radio og bare gjort, vært borte og gjort det som hører sommerferien til :)

  De siste 2 ukene har det vært grått vær med regn, men de to siste dagene nå har temperaturen vært fin. I går på A-Ha-konserten var det faktisk oppholdsvær :) På begge konsertene til Robbie Williams i fjor pissregnet det. Det kommer et blogginnlegg på bloggen min med bilder og videoer fra konserten i går kveld :)

  Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
 4. Du har hatt en veldig koselig sommerferie ser jeg, og det er veldig koslig å reis hjemme for å besøke familien. Heldgivs bor mine foreldre omtrent 45 minutter fra oss.

  Det er spennende tider for både 1.klassinger, ungdomsskoleelever, videregående elever og studenter nå ved oppstart av skole- og studieåret.

  Jeg begynner med 8.trinn, og jeg er veldig spent på å møte elevene som skal gå i klassen jeg skal ha :)

  Kjæresten min, barna mine og jeg har hatt en flott sommerferie, og kjæresten min og jeg badde planer om å gå turer i fjellet for å overnatte på turisthytter. Det var alt for varmt, og vi utsatte fjellturen til høstferien. Vi har bestilt overnatting på hytter :)

  Når været var på sitt varmeste dro vi for å bade, og det var det eneste rette vi gjorde.

  Jeg har kost meg veldig mye sammen kjæresten min og barna mine :)

  Jeg ønsker deg en fin kveld :)

  Stor bloggklem fra Gry

  SvarSlett