tirsdag 13. april 2010

Tilbake igjen etter ryggoperasjoen;))Nå er det lenge siden jeg har vært på nettet, og i hvert fall blogget! Det er på tide å oppdatere dere på hvordan det går meg meg;)) Jeg håper dere alle sammen mine kjære bloggvenner har det bra? Jeg har savnet dere masse at dere aner ikke!

Operasjonen gikk bra, og etter operasjonen måtte jeg ligge flatt i 6 uker. Fy det var kjedelig! Jeg hadde mye vondt etter operasjonen, men det er gått over. Takk og lov for det! De ryggsmertene jeg hadde før operasjonen er borte, og det skal jeg hilse å si er deilig;)) Det er åpnet seg en ny verden for meg.

Jeg har fått masse besøk av familie, slekt og venner, og det satte jeg stor pris på! Åhhh tusen millioner takk for den nydelige blomsteroppsatsen jeg fikk fra dere Catzy og Toril. Den var nyyyydelig! Takk også til Mona Elisabeth og Irenesola for nydelig blomsterhilsen og den søte bamsen jeg fikk fra dere! Tusen takk til dere alle som ringte meg og sendte meg smser nesten hver dag! Det var godt å ha kontakt med dere;))

Jeg har ennå problemer med å sitte på en stol i lang tid, og jeg må opp for å gå eller å stå når jeg kjenner jeg blir sliten i ryggen. Det vil jeg komme til å ha en god stund fremover. Vi hadde planlagt å reise til Trøndelag i påsken, men 6 - 7 timer i bil er for lang tid for meg, i hvert fall foreløpig. Vi får heller se det an til sommerferien.

Opptreningen til fysioterapeuten går veldig bra;))Men hun sier jeg må være tålmodig, for det var en nokså stor ryggoperasjon jeg hadde! Jeg kommer til å fortsette med fysioterapitrening frem til september/oktober i første omgang. Men jeg kan få behandlingen forlenget hvis fysioterapeuten og fastlegen min mener det er grunnlag for det. Nå trener jeg 3 ganger i uken (mandag, onsdag og fredag) til fysioterapeut. Jeg føler jeg er mørbanket etter jeg er ferdig med behandlingen.

Hvor har ukene og månedene blitt av? Nå er det endelig vår her hos oss;)) Deilig! Alt av vinterutstyr er satt ned i kjelleren, og de er byttet ut med sykler. Til og med krokusen hagen er kommet fram. Jeg gleder meg til formen blir såpass bra at jeg kan begynne å jobbe i hagen igjen;)) Dere som kjenner meg vet at jeg elsker å stelle i haven.

I påskeferien var vi hjemme og koste oss. Onsdag 31.mars kom min yngste søster og hennes familie på besøk. Det var koselig. De reiste hjem søndag 1.påskedag.

Fra høsten skal jeg på arbeidsavklaringspenger, og jeg skal på attføring. Det betyr at jeg har søkt på lærerhøgskolen for å omskolere meg fra førskolelærer til allmennlærer. Studiet er fire år, men jeg kommer til å slippe unna med en del fag, bl.a. ped. Gjennom førskolelærerutdanningen har vi mye ped, og det betyr at jeg slipper unna noe av det faget;)) Jeg gleder meg til å ta fatt på studiet til høsten, og det skjavascript:void(0)al bli spennende å sette seg på skolebenken igjen;))

11 kommentarer:

 1. Det var trivelig å se deg tilbake på bloggen igjen:) Jeg fikk meldingen din på facebook i går, og jeg ble glad å se at du nå er litt på nett igjen:)

  Skulle bare mangle at du ikke skulle få en oppmerksomhet fra oss i forbindelse med operasjonen, vennen min:)

  Det er bra å lese at det går bra med opptreningen, og du må bare være tålmodig med opptreningen. Pappa ble operert for det sammen for 5 år siden. Bra dere ikke kjørte opp til Trondheim i påsken. Det hørtes heftig ut med 7 timer i bil, og det var bra dere ikke gjorde det.

  Det er godt å ha deg tilbake på bloggen pia mi:)

  Du får ha en fin onsdag:)

  Stor klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig å lese innlegget ditt vennen min!:) Det er kjempegodt å ha deg tilbake på bloggen igjen!:)

  Kjempekoselig å høre at du likte blomsteroppsatsen som Catzy og jeg gav deg i forbindelse med operasjonen!:) Jeg blir kjempeglad over å høre at det går fremover med opptreningen!:) Tenker det er en stor lettelse å bli kvitt ryggsmertene.

  Næh så kjempespennende med lærerhøgskolen! Du har jo fordel som har egne unger, og at du kjenner skolesystemet gjennom dem. Pedagogikken på lærerhøgskolen er ikke så vanskelig. Det er mye likt pedagogikken på førskolelærerstudiet. Jeg håper du vil trives med studiet! Dette greier du, og det er jeg overbevist om. Det er noe annet å sette seg på skolebenken i voksen alder enn når man er ferdig med videregående skole.

  Ønsker deg og familien din en kjempefin onsdagskveld!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 3. Åhhh, Ofmarielvennen min! Der var du tilbake igjen ja:) Jeg er glad for å høre at operasjonen har gått fint, selv om jeg er blitt oppdatert på sms både fra deg, Mona og Toril. Fint å høre at opptreningen går bra. Ja, dette vil nok ta sin tid. Du må bare være tålmodig jenta mi. Det er helt normalt at du blir sliten av å sitte for lenge. Husk på at ryggen din er avstivet, og da er det viktig at du sitter på riktig måte på en stol.

  Jeg tror jeg hadde blitt så rastløs av å ligge flatt i flere uker.

  Glad for å høre at du likte oppmerksomheten Mona og jeg sendte deg:)

  Jeg må si du går en spennedne høst i møte med studie. Kan tenke meg du passer perfekt som lærer du som er så flink med unger. Det blir artig å høre hvordan det kommer til å gå:)

  I dag har vi grått vær her i Trondheim, og det er regn. Du aner ikke så mye snø som er smeltet hos oss de siste ukene. Nå håper jeg vinteren er ferdig for godt! Vi er jo kommet til midten av april, men vi har fått snø i april/mai før.

  Tusen takk for meldingen du sendte meg på facebook:) Jeg har dessverre ikke fått tid å svare deg. Jeg gikk av fra min 3.nattevakt i dag tidlig, og nå har jeg fri til neste torsdag igjen:)

  Ha en fin torsdag:)

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 4. Åhhhh Ofmariel! Kult å se deg tilbake på blogg igjen:-) Håper det går bra med deg og ryggen din? Jeg hadde ikke greid å ligge stille hvis det var jeg som hadde blitt operert, for jeg har ikke ro i kroppen til å ligge stille. Må man så må man. Jeg har tenkt mye på hvordan det gikk med deg.

  Det var da ennå bra dere ikke satte dere i bil for å kjøre opp til Trøndelag i påsken. Du må bare ta tiden til hjelp. Det er ikke annet å si.

  Nå holder jeg på å lese til eksamen. Første eksamen er 03.mai. Huff, jeg gruer meg. Jeg føler jeg ikke kan noen ting.

  Kult at du skal begynne å studere til høsten:-) Det er tøft gjort da når du er over 40 år og sette seg på skolebenken. Jeg synes det var hardt å begynne å studere da jeg begynte for 3 år siden. Det tok sin tid før jeg kom inn i rutinene med å lese og gjøre oppgaver.

  Ha en fin dag videre:-)

  Stor bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 5. Det var lenge siden sist ja, også så trivelig å se deg blogge igjen:) Det høres ut som en omfattende operasjon du har vært igjennom, og prolapsen din i ryggen måtte vært stor siden du måtte avstive ryggen din.

  Jeg har en venninne som måtte stive av ryggen sin etter gjentatte skiveutglidninger og prolaps. Jeg håper det går bedre med deg nå da, og at du får nyte våren for fullt!

  Det var kanskje like bra du ikke satt i bil i flere timer.

  Så snill familie du har som bistod med hjelp etter operasjonen. Hva skulle vi ha gjort uten familiene våre?

  Jeg tror du kommer til å klare studiet med glans. Jeg synes de som blir utdannet av lærere er alt for unge, og det burde virkelig vært aldersgrense med opptak til lærerhøgskolen. Jeg synes 19 år er for ungt til å komme inn på et slikt omfattende studie. Ikke for det. Mange 19 åringer kan være svært modne og voksne, men de er kanskje ikke like reflektert som de som er eldre.

  Hos oss har vi deilig vårvær:) Både datteren min og jeg sliter en del med pollenallergi, og vi må begge ta medisner for å holde allergien i sjakk. Likevel er våren en av de fineste årstidene vi har:)

  Ønsker deg og familien din en fin onsdag:)

  Bloggklem fra Grynet

  SvarSlett
 6. Takk for det Monavennen;)) Jeg har jo savnet bloggen min, men jeg har ikke greid å sitte oppreist etter operasjonen. Ennå blir jeg stiv hvis jeg sitter oppreist for lenge av gangen, og da må jeg opp for å stå eller å gå litt rundt for å myke opp ryggen.

  Du aner ikke så glad jeg ble for oppmerksomheten;)) Det var rørende, og bamsen har fått hedersplassen på hylla på soverommet vårt;))

  Håper alt går bra med rydding og pakking? Lykke til i hvert fall. Vi snakkes på face eller sms.

  God fredag til deg og familien din;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Takk for det Torilpia mi;)) Jeg må si at jeg har savnet det å blogge under mitt sykefravær, men heldigvis hadde jeg kontakt med dere på sms da, og det var godt;))

  Den blomsteroppsatsen fra deg og Catzy var aldeles nydelig;)) Da jeg fikk den fra Catzy begynte jeg å gråte.

  Jeg gleder meg til å ta fatt på studie til høsten. Samtidig er jeg spent på hvor lang tid det går før jeg kommer meg inn i rytmen på lesing og skolearbeid. Som foreldre til barn i skolen har jeg en fordel, og det tror jeg kommer godt med i forhold til de som kommer rett fra gymnaset uten noe praksis.

  Jeg tror jeg kommer til å trives godt med studiet;))

  Gød fredag til deg, mannen din og puseenglene dine;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Det var jeg Irenesola;)) Tusen takk for koselig kommentar fra deg også;)) Jeg blir jo helt overveldet av de koselige kommentarene fra dere. Da er det gøy å begynne å blogge igjen.

  Jeg vet jeg må være tålmodig, og det sa legene til meg på sykehuset også før jeg ble utskrevet. De sa opptreningen ville ta lang tid.

  På slutten ble jeg også rastløs av å ligge, men jeg måtte. Det som fikk dagene mine til å gå var TV'n, bøker, blader, musikk og ikke minst mobiltelefonen;)) Dere var så snille å sende sms til meg alle sammen, og dere ringte meg flere ganger i uken. Det kaller jeg for ekte venner som bryr seg;))

  Vi har fint vær hos oss, og det er perfekt vårvær;)) Nydelig. I dag har jeg vært til fysioterapeut. Nå kjenner jeg at jeg er litt mørbanket i kroppen, og jeg skal legge meg litt ned på.

  God fredag til dere også;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Tusen takk for koselig kommentar Catzyvennen min;)) Det har jeg stor forståelse for. Jeg kjenner jo til travle dager som foreldre. For meg er familien første prioritet, og da kommer mine behov som nr.2.

  Da du kom med den nydelig blomsteroppsatsen ble jeg satt helt ut. Det hadde jeg ikke forventet, og ja, jeg ble rørt til tårer som du sikkert så.

  Det var utrolig koselig med besøk fra dere forrige søndag;)) Jeg gleder meg til å besøke dere i morgen på bursdagen din;)) Det blir koselig.

  God fredag til dere også;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Tusen takk for det Linn;)) Opptreningen går fremover, og jeg må bare være tålmodig. Dette er ikke gjort over natten. Jeg kjenner jeg blir stiv hvis jeg sitter for lenge på en stol, og da må jeg røre på meg.

  Lykke til med eksamenslesingen din! Om ett år er det min tur til å sitte å lese til eksamen, og jeg må si jeg er spent. Men samtidig gleder jeg meg til å begynne med studiet.

  God fredag til deg også;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 11. Takk for det, Grynet;)) Koselig med trivelige velkomstkommentarer fra deg og dere andre;)) Det motiverer meg for å fortsette å blogge.

  Det var en omfattende operasjon, og legene sa etter operasjonen at dette kom til å ta tid, og at jeg måtte være tålmodig. Det er jeg også. Skal jeg bli bra må jeg være tålmodig. I dag har jeg vært til fysioterapibehandling, og jeg føler meg mørbanket i ryggen. Jeg skal legge meg ned for å slappe av litt etterpå.

  Jeg håper det jeg også at studiet kommer til å gå bra, og jeg er motivert. Selvsagt er det trist å forlate førskolelæreryrket etter så mange år på samme arbeidsplass. Jeg kommer til å savne det gode arbeidsmiljøet vi har når jeg nå slutter.

  Huff da;(( Pollen allergi er noe dritt. Jeg er også allergisk mot pollen, og da særlig gresspollen. Nyklippet gress er ikke den beste kombinasjonen for meg.

  Vi har også fint vær hos oss;)) Det er deilig. Jeg kjenner at temperaturen har steget hos oss de siste dagene.

  God fredag til deg og dine;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett