fredag 1. oktober 2010

Fredag og helg;))Åh endelig helg igjen! Det er godt;)) Jeg har hatt studiedag i dag. I dag stod jeg opp da klokken var 06.30. Jeg fikk ungene på skolen. Og satte meg ned og gjorde ferdig en matematikkinnlevering som vi skal levere på mandag. Etter jeg var ferdig med oppgaven som skal leveres vasket jeg huset, vasket klær og bakte boller;))
De studiedagene vi har hver fredag er gode å ha. For jeg kjenner jeg blir sliten etter en skoleuke. Vi begynner hver dag klokken 08.15. Og undervisningen varer til kl.14.00. Etter forelsningene er ferdig setter jeg meg på lesesalen på biblioteket og leser. Mannen min er ferdig på jobb klokken 16.00. Han henter meg på skolen. Og vi kjører hjem sammen. Vi kommer hjem når ca. klokken 16.30. Og da er det middagslaging. Jeg angrer ikke på at jeg tok i mot studieplassen på lærerhøgskolen;)) Og jeg trives bra.

Nå puster jeg ut, og er i fredagsmodus;)) Yngstejentene er hjemme. Og vi skal poppe popkorn og kose oss med x faktor på tv;)) Jentene har allerede sine klare favoritter for hvem de ønsker skal vinne. Eldstemann hjemme til en en kamerat sammen med 3 av sine bestekamerater i kveld. Og vi har sagt at han skal være hjemme til kl.24.00.

Sønnen vår er sammen med 3 andre gutter i klassen sin. Kameratgjengen er uatskillelige. De spiller på samme fotballag. Kameratene til sønnen vår er ordentlige gromgutter;)) Og alle sammen har sunne og flotte interesser.

Vi foreldrene kjenner hverandre godt. Og vi omgås hverandre ganske ofte på fritiden utenom fotballbanen. Tre av oss foreldre har en kveld i uka hvor vi går tur sammen.

Når kameratene til eldstemann kommer på besøk til oss setter de seg ofte på stua sammen oss for å prate med oss. Jeg kaller dem gromguttene mine jeg. Og det er de;))De tre kameratene til sønnen vår bor like i nærheten av der vi bor.

Vi foreldrene til kameratgjengen er enige oss i mellom om å ha faste klokkeslett for når de skal være hjemme. Fredag og lørdag skal de være hjemme senest kl.24.00. Og det tidspunket overholder de uten å surmule. Guttene har et godt kameratskap;)) Stort sett samles de hjemme hos en av kameratgjengen. De ser på film, spiller spill, hører på musikk eller er på kino. Vi foreldrene har klare grenser for at guttene skal gi beskjed til en hver tid hvor de befinner seg. De er tross alt 15 år!

Ungene våre har nå høstferie. Og de har de ikke noe i mot;)) Søndag kveld kommer lillesøs og mine tantebarn på besøk til oss. Det blir artig;)) Ungene våre gleder seg til søskenbarna sine kommer på besøk.

På lærerhøgskolen har vi fri fra og med onsdag 06.oktober. 11.oktober begynner vi i vår første praksisperiode. Gjett om jeg gleder meg da? Jaaaaa;)) Gruppen jeg er kommet på skal ha praksis i 5.klasse. Det blir artig;)) Praksisgruppen jeg er kommet på ser ut til å få et fint samarbeid med hverandre. Og det er en stor fordel når vi skal jobbe så tett i flere uker.

Dagene og ukene går sin vante gang for oss. Jeg er fulltidsstudent, min kjære mann har fulltidsjobb, og ungene våre er på skole og på sine fritidsaktiviteter. I helgen har vi ingen planer. Vi har hatt fint vær hos oss. Men i dag har det vært overskyet. Hvis været er bra på søndag tar vi nok oss en tur i Nordmarka sammen et vennepar av oss og ungene deres. Når jeg sitter på skolebenken og skolearbeid hver dag synes jeg det er deilig å komme meg ut på tur i skog og mark.

Jeg håper alle mine bloggvenner og blogglesere får en fin helg;)) Kos dere og ta vare på de dere er glade i.

12 kommentarer:

 1. Hei vennen min! Det er deilig med helg ja;)) I går kveld var vi hjemme. Vi koste oss med taco til X Faktor. I kveld skal vi ha pizza til Skal Vi Danse. Fredag er familiekvelder, og barna synes det er hyggelig å være hjemme.

  Vennegjengen til sønnen deres høres hyggelige og koselige ut;)) Det har mye å si hvem som barna våre er sammen med. Jeg er glad for at våre to eldste også har venninner som det ikke er noe tull med. Vi foreldrene stoler 100% på dem, for de holder det de lover. Jeg forstår at vår eldste datter ønsker å være sammen med sine venninner i helgene, og jeg ser hvor hyggelig de har det når de er sammen;))

  Vår eldste datter synes ikke noe om å dra ut i helgene. Hun vil være hjemme sammen oss. Det hender av og til at hun er sammen venninnene sine, og at de gjør sosiale ting sammen. Noen ganger overnatter de også til hverandre;))

  Klokkeslett for når de skal være hjemme er vi også enige om. Det er heller ikke noe problem til oss.

  Tenk at det er høstferie! Ukene siden barna begynte på skolen etter sommerferien har gått fort! Jeg vil tro de to eldste kommer til å snu litt på døgnet i uken her.

  Jeg beundrer pågangsmotet ditt, vennen! Bra at du trives med studiet ditt;)) Gøy at dere begynner i praksis etter høstferien da. Det blir spennende vil jeg tro.

  Hyggelig med besøk fra søsteren din og barna hennes;)) Vi har ingen planer i høstferien. Både mannen min og jeg skal jobbe denne uken.

  Vi snakkes vennen min! Ha en fin lørdag, og fortsatt god helg.

  Stor klem fra Catzy

  SvarSlett
 2. Søta mi! Trivelig å lese bloggen din med trivelige oppdateringer:)

  Vi har kost oss hele helgen med vår lille pelsgull:) Han er så søt og så herlig, og gjett om han har smeltet hjertene våre? Det aller første han gjorde da han kom til oss var å snuse rundt, og gjøre seg kjent i huset. Etterpå spiste han mat, og til slutt krøllet han seg sammen som en ball i fanget til den ene datteren min:) Jentene har kost mye med ham disse dagene, og de vet ikke hva godt de skal gjøre for ham:)

  Det er morsomt å lese at du trives med studiet ditt, og jeg regner med at praksisen går bra:) Hverdagene dine går i ett ser det ut som.

  Trivelig at søsteren din og ungene kommer på besøk. Du må hilse henne så mye fra meg til henne, og dere må kose dere:)

  Vet du hva jeg tror. Jeg tror det er lurt av alle foreldre å gi ungene sine regler for når de skal være inne om kvelden. Selv om jentene våre er yngre enn din eldste sønn, har vi også regler for innetider til dem. De kommer normalt sett hjem rett etter trening. Om vinteren og høsten når det er mørkt ute er de ikke så mye ute om kveldene som om våren og sommeren når det er lyst. Da er de mye ute sammen venninne sine. Det er viktig med klare grenser for ungene, for vi er jo redde for at noe skal skje dem uansett hvor gamle de er. Slik tror jeg de aller fleste foreldre tenker.

  Ha en fin kveld søta mi.

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 3. Ingenting er som fredag og helg etter en hektisk arbeidsuke:) Det er slitsomt å studere, og en kan bli sliten av det også. Hvem har sagt at det er bare vi som er i jobb som blir slitne?

  Lykke til med praksisperioden dere skal ha! 5.klassinger er en herlig alder, og jeg tipper dere får mer enn nok å gjøre. Jeg anbefaler dere å sette grenser til elevene allerede fra første dag, for jeg regner med dere skal prøve dere på undervisning alene. Jeg er selv øingslærer for studenter, og elevene vet å utnytte seg av manglende grensesetting av lærerstudenter. Jeg gleder meg til å høre hvordan praksisen din går:)

  Håper du koser deg med besøket fra søsteren din? Ungene mine er reist på hytta sammen pappaen sin, og de kommer hjem på søndag. Hittil har jeg brukt høstferien til rydde og rake løv i hagen. I går kveld var jeg på syforening, og på lørdag skal vi ha jentekvled hjemme hos en venninne av meg:)

  Jeg føler meg også streng når det gjelder når ungene mine skal være inne om kvelden. Det er ikke alltid at de er enige med klokkeslettet jeg gir dem, men begge to overholder klokkeslettet jeg gir dem. Ungene er sammen med klassevennene sine, og jeg vet alltid hvor de befinner seg. Begge to er flinke på å oppdatere meg hvor de befinner seg. Det jeg ikke liker er at ungene skal begynne å vanke sammen gjengen som henger på kjøpesenteret i nærheten der vi bor. Sentergjengen som vi kaller det er ikke noe særlig mijø å havne i, og flere av de ungdommene som er med i sentergjengen har sklidd ut litt.

  Det er viktig at vi som er foreldre beskytter ungene våre med klare grenser, og jeg er sikker på at ungene våre forstår hvorfor vi setter grenser for dem.

  Nyt fridagene dine før du begynner i praksisen din. Det kommer til å bli hektiske uker for dere.

  Du får ha en fin torsdag.

  Blogglem fra Grynet

  SvarSlett
 4. Snuppa mi! Så du hadde ikke gått i hi? Morro å lese siste nytt hos deg:)

  Det skjønner jeg godt at studiedagene dine er gode å ha:) Ingen skal nekte for at det slitsomt å studere, men på en annen måte enn å jobbe. Ikke noe er bedre enn at du trives. Jeg er sikker på du kommmer til å bli en god lærer, for som jeg husker deg har du et godt lag med unger:)

  Det er sikkert godt med noen fridager før dere begynner i praksis, også så morro at du har besøk fra søsteren din og ungene hennes:) Dere får kose dere så mye:)

  Det fort hos oss også, og på hverdagene er guttene våre opptatt med skole, lekser og fotballtrening. Fotballsesongen er snart ferdig for i år, men de har jo trening hele vinteren, og en del innendørscuper de skal delta på.

  Det er ikke noe problem når det gjelder å komme inn til rett tid hos noen av våre unger. Av og til hender det at yngstegutten vår glemmer seg når han skal hjem, og han er litt distre når det gjelder å ha mobiltelefonen på, men dette har blitt bedre nå i høst.

  Eldstegutten er hjemmekjær, og kanskje litt for hjemmekjær. Han er mye sammen med søskenbarnet sitt og kameratene hans. De går i samme klasse, og er en god del sammen med to andre kompiser som går i samme klasse som dem. I helgene er guttene mest hjemme hos noen av kompisene sine. De koser seg med dataspill og musikk:) Gutten vår, søskenbarnet hans og dere to kompiser brenner for fotball, og de tenker bare på å bli gode i fotball. De er fotballgale:)

  Hos oss har det blås kraftig de siste dagene, men vi har bra temperatur. Det ligger mye løv og blader på bakken etter vinden vi har hatt.

  Ønsker deg en fin høstferie snuppa mi, og kos deg sammen søsteren din og ungene hennes.

  Stor klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 5. Når du beskriver hvordan dagene dine er merker jeg at jeg er glad for at jeg er ferdig med obligatoriske innleveringer og stadig press om å lese. Samtidig savner jeg studietiden og friheten der. Bra du trives:-) Digg med praksis nå da. Håper det går bra. Praksis er en bra avveksling til å sitte på skolen, og det er gjennom praksisen man lærer yrket sitt. Jeg synes det er digg nå å slippe å ha praksisveileder rundt meg, og det er nå jeg føler at jeg har utviklet meg mere og blitt mere faglig sikker:-)

  Ha en fin ettermiddag.

  Bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 6. Kjempekoselig innlegg Ofmarielvennen!:) Kjempekoselig dere hadde det i høstferien til ungene deres, og det var kjempegøy å høre at søstra di og tanteungene dine kom på besøk!:) Sikkert kjempekoselig å få besøk hjemmefra. Jeg traff søstra di på City Syd før de skulle reise, og hun gledet seg til å reise nedover!:)

  Skolene her i Trondheim hadde også høstferie forrige uke, men denne uken har skolene i Klæbu høstferie. Jeg trodde nesten at det var likt i hele Sør-Trøndelag jeg, men ikke år. Normalt er det vanlig.

  Gleder meg til i ettermiddag/kveld, for da kommer Catzy på besøk!:) Det blir kjempekoselig!:) Åh du skal være sikker på at vi skal oppdatere deg med sms'er!:) Jeg skal hente henne på Værnes når hun kommer!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og god helg, Ofmarielvennen!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 7. Takk for koselig kommentar Catzy;)) Helgene hos oss er dyrebare, og fredagskveldene er nærmest helligdager.

  Kameratgjengen til eldstemann er flotte ungdommer. Selvsagt har det mye å si hvem ungdommene er sammen med. Påvirkning fra vennegjengen har mye å si. Jeg er glad for at sønnen vår er sammen med de han er sammen med.

  Det var artig å ha besøk av lillesøsteren min og ungene hennes;)) Ungene våre koste seg sammen tante og søskenbarna sine. Det var trist når de reiste hjem ja;((

  Nå er vi i full gang med praksisen. Og det er artig. Hun yngste medstudenten i praksisgruppen vår valgte å slutte. For hun følte at hun ikke passet til læreryrket. Nå er vi 3 studenter igjen på gruppa vår. Ukene går fort, men heldigvis skal vi tilbake til klassen etter jul igjen.

  Ha en fin dag.

  Stor, stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Takk for det, Irenesola;)) Artig at dere trives med lillepus i huset. Bildene som du hadde lagt ut av ham var fine;)) Artig at det endelig ble katt på dere.

  Nå har vi igjen 4 uker med praksis. Men vi skal tilbake til den samme klassen etter jul. Hun yngste i praksisgruppen vår valgte å slutte. For hun følte at hun ikke passet til å bli lærer. Hun kom rett fra gymnaset. Og det mener jeg er er litt for tidlig Jeg traff henne i byen for noen dager siden. Og hun skulle ta opp fag for å forbedre karakterene sine. Derfor er det bra at den første praksisperioden blir lagt tidlig på høsten slik at de som ikke ønsker å fortsette kan finne ut av det før det går for lang tid.

  Det var artig å få besøk av lillesøsteren min og ungene hennes. Og vi hadde noen flotte dager sammen;))

  Ha en fin dag.

  Stor, stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Det skal være sant og visst, Grynet. Helgene for oss er gode å ha. Og særlig fredagskveldene er nærmest en helligdag hvor vi har familiekos med god mat til tv-underholdningen.

  Takke for det;)) Jeg trives godt i praksisperioden. Og klassen vi er kommet i er en flott klasse;)) De har tatt godt i mot oss. Vi har mer enn nok å gjøre. Vi har igjen 3 uker i denne omgang. Men etter jul skal vi tilbake til den samme klassen. Det blir artig;)) Hun yngste medstudenten vår i praksisgruppen valgte å slutte. For hun syntes ikke studiet var noe for henne. Hun var bare 19 år gammel. Og fra første dag var hun litt umotivert til lærerstudiet.

  Det var artig å ha besøk av søsteren min og tantebarna mine;)) Vi koste oss sammen. Og dagene gikk alt for fort som vanlig.

  Ha en fin dag du også.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Hihihi;)) Nei da Mona Elisabeth. Jeg har ikke gått i hi;))

  Det er slitsomt å studere. Men på en annen måte enn å jobbe. Praksisen går så det suser. Vi har mye å gjøre. Klassen er helt super;)) De har tatt så bra i mot oss. Vi har nå 3 uker igjen. Men vi skal tilbake etter jul. Hun yngste i gruppen valgte å slutte. For hun trivdes ikke så bra med lærerstudiet. Siden vi begynte på skolen i august har hun vært litt umotivert, skulket og ikke levert inn oppgavene. Det kom ikke som noen bombe for oss andre. Jeg merker at lærerstudiet krever mye mere refleksjon enn hva førsolelærerstudiet gjorde. Og det er ikke alle som er modne nok til et slikt studie.

  Det er viktig at vi foreldre har klare grenser. Og det er jeg sikker på at ungene også kommer til å takke oss for når de blir eldre.

  Ha en fin dag.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 11. Haha;)) Ja, ja, ja, Linn. Jeg trives godt på skolen og ikke minst med praksisen vi er inne i nå. Vi har 3 uker igjen nå av denne praksisperioden. Men etter jul skal vi ha 5 nye uker i samme klasse;))Praksisen er som du sier en avveksling fra vanlig skoledager. Og det er gjennom praksisen vi får sett hverdagen som fremtidige lærere;))

  Vi har også hatt undervisningsansvar. Og det var artig;))

  Jeg angrer ikke på at jeg valgte lærerstudiet. Og det er midt i blinken for meg.

  Artig å høre at du også trives på jobben din;))

  Ha en fin torsdag.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 12. Takk for det, Torilvennen;)) Det var artig med besøk hjemmefra. Og ungene våre hadde det artig sammen med søskenbarna sine. Artig å se at ungene til søsteren min og våre unger går bra sammen. Det ble trist og tomt etter de reiste hjem;((

  Artig at Catzy og du hadde det så fint i helgen som var. Jeg tenkte masse på dere. Chatten med Catzy på msn i går kveld. Og hun var ennå i skyene etter helgen på besøk hos dere;)) Artige bilder du har lagt ut på facebook fra helgen.

  God bedring med armen din, vennen min! Ha en fin dag videre.

  Stor, stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett