fredag 4. mars 2011

Gratulerer Norge med gull i jherrestafetten og bronse i kombinertstafetten;))

Gratulerer til Norges herrelag for gullet på stafettet. Bildet er lånt fra: http://www.aftenposten.no/Glade gullgutter sammen med Kong Harald på
Kongetribunen i Holmenkollen;))Bildet er lånt fra: http://www.aftenposten.no/Gratulerer med nok et Norsk gull. Denne gangen til herrelaget i stafetten;)) Det var en spennende stafett. Og jeg måtte lukke øynene når det var som mest spennende. For en prestasjon av Norge i dette ski VM. I går kveld dro min elskede mann, jentene våre, sønnen vår og jeg ned på Karl Johan for å få med oss medaljeutdelingen til jentene. Det var så mye folk samlet. Og det var nesten ikke framkommelig i det hele tatt. Vi fikk ikke sett så godt. Men vi fikk med oss livet og stemningen;)) Det var verdt turen til sentrum.

Jeg hadde fri til og med onsdag 02.03 for å jobbe feridg praksismappen vi leverte inn i går. Onsdag 03.03 møtte jeg praksisgruppen jeg hadde praksis sammen med på skolen. Vi måtte forberede gruppeframlegg klassen hadde torsdag 03.03. Det var interessant å høre på de andre gruppene. Og praksisen hadde gått fint med alle;)) Vi er tilbake til vanlig forelesningsplan. Og det betyr at vi har fri hver fredag. Nå er det helg igjen;))

Det blir en helg hvor jeg kommer til å følge med på VM. I morgen er det 3 mil for jentene. Og på søndag er det 5 mil for herrene. Kanskje vi tar en skitur i marka på søndag.

Jeg er glad for at mine to vennier Hakrilas og Catzy endelig har innsett hvem de har hatt å gjøre med. Catzy, Hakrilas og jeg har hatt å gjøre med en uærlig person som jeg mener har utnyttet oss.

Mange felles venner av oss på facebook skrev private meldinger til oss. Og de fortalte om sine opplevelser med denne personen. Det var skremmende lesning. Og jeg bestemte med våren 2010 at jeg skulle bryte all kontakt med personen. Det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg prøvde å få Hakrilas og Catzy til å innse det også. Men Hakrilas og Catzy ville prøve å stole på personen. Personen bønnfalt oss om alle 3 at vi måtte tro på at han/hun. Og personen unskyldte seg med at han/hun ikke mente noe med den stygge oppførselen mot oss våren 2009. Personen skrev igjen og igjen på bloggene sine og på nettby om hvor rørt han/hun var for at Hakrilas, Catzy og jeg da valgte å tilgi personen. Etterpå skrev personen på nettby og på bloggene sine at vi var hennes beste venner. Det er da ingen som er bestevenner med personer en har kommet i kontakt med på internett. Bestevenner er personer vi kjenner fra barndommen eller et menneske vi har nær relasjon til.

Våren 2010 valgte jeg å bryte med personen. Men Catzy og Hakrilas ville se om personen var ærlig mot dem. Det oppdaget de fort at personen ikke var! Catzy, Hakrilas og jeg er enig at vi ikke har noe tillit til personen. Og tilgivelsen vi en gang sa ja til har vi trukket tilbake for godt. Det får være måte på hvor mange ganger en skal tilgi en person som aldri mente noe med unnskyldningene sine. Unnskyldningene fra personen var bare en frase. Og den var ikke ektefølt!

Jeg mener en unnskyldning skal være ektefølt. Og den skal komme rett hjertet. Unnskyldningen skal ikke være en tom frase som du bare sier i løse luften. Da kunne en heller la være å be om unnskyldning. Hva mener dere om tilgivelse og unnskyldning? Skal en godta en unnskyldning fra en person flere ganger?

God helg alle sammen. Og gratulerer med gullmedaljen til herrene og bronsemedaljen til kombinertguttene;))

16 kommentarer:

 1. Kjempemorsomt med gull i går, og for et løp av Petter. Den gutten er jo kjempelur og taktisk, og de andre skjønner jo ingenting når han setter fart. Stafetten i går var kjempespennende, og jeg jeg måtte gjøre noe annet innimellom fordi jeg ikke turte å se på. Jeg er kjempespent på 3 mila til damene i dag!:) Det blir litt trist når VM er ferdig i morgen! På mandag begynner Farmen, og det blir kjempemorsomt å se hva slags deltakere som er med i år! Jeg får ikke sett programmet på mandag, fordi jeg skal på styremøtet.

  Ellers har jeg fått meg nytt hjemmesidedomene for min private hjemmeside som jeg skal ha. Har jo piczo.com, men den skal jeg gjøre om til engelsk hvor alt blir på engelsk.

  Jeg vurderer å overføre hele min private blogg over til hjemmesiden min, og bare la kattebloggen min stå igjen. Domenet jeg får betaler jeg for selv. I dag skal jeg begynne med å velge meg farger.

  Kjempeinteressant spørsmål du stiller. Hvis folk ber meg om tilgive skal de mene noe med det, for hvis ikke er unnskyldningen fullstendig bortkastet. Det blir en tom frase som man sier for å ro seg i land. Noen mennesker misbruker det å be om tilgivelse eller unnskyldnng, og bruker det i tide og utide. Hvis noen jeg kjenner ber meg om tilgivelse en gang er det greit, men den andre gangen vil jeg nok ha store betenkeligheter om jeg skal tro på unnskyldningen, og da må vedommende bevise hardt han han mener alvor. Skjer det på nytt vil jeg aldri mer godt en unnskyldning fra vedkommende! Da er tillitten mot vedkommende brutt helt ned, og den kan aldri i livet bygges opp mere. I hvert fall ikke fra min side!

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, Ofmarielvennen!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 2. Norge har gjort det bra under VM, og det er veldig morsom;=) Jeg har fulgt med på langrenn, men ikke på hopp, for jeg synes ikke hopp er så interessant å se på.

  På fredag kveld tok vi toget inn til Oslo på ettermdidagen. Hele familien gikk først på restaurant og spiste, og etterpå gikk vi opp på Universitetsplassen hvor vi så på premieutdelingen. Stemningen som var der kan ikke beskrives, men det var en veldig stor opplevelse å være med på å se. Da "Ja, vi elsker" ble spilt fikk jeg tårer i øynene. Alle som var tilstede var i godt humør;=)

  Så over til debatten din som får meg til å tenke over hva jeg mener. Det kommer an på hva vedkommende har gjort. Hvis det er en filleting som vedkommende vil be om unnskyldning for godtar jeg unnskyldningen. Er det mer alvorlig som f.eks. at vedkommende lyver til meg vil jeg nok se om vedkommende mener alvor av å be meg om unnskyldning/tilgivelse. Hvis vedkommende lyver igjen til meg, vil IKKE kunne tilgi vedkommende noen gang! Det verste som skjer er at muren av tillit jeg har til et menneske som f.eks. har løyet til meg blir brutt ned, og jeg vil IKKE godta mer enn en unnskyldning/tilgivelse fra vedkommende.

  Hvis noen skal be om unnskyldning/tilgivelse SKAL de mene det ærlig og redelig. Spørsmål om unnskyldning/tilgivelse skal IKKE misbrukes slik mange dessverre gjør. Mange bruker ordet unnskyld som en frase for å redde sitt eget skinn. Mennsker som har løyet til meg for 2.gang får kroken på døren for ALLTID!

  Du må ha en fin søndags ettermiddag;=)

  Stor klem fra Catzy

  SvarSlett
 3. Da var VM over, og Norge fikk jammen en gull- og en bonsemedalje i dag:) Hva skal man ta seg til nå da? Morro at dere har vært og sett på medaljeutdelingen da:) Det er nesten sånn at jeg misunner dere litt. Ut fra det jeg har sett på tv har det sett ut som det var litt av en stemning i Oslo sentrum.

  Det som jeg syntes var morro var at Therese Johaug vant gull i går. Herlig jente hun Therese Johaug, og jeg har sansen for henne.

  Det er sikkert godt å være tilbake på skolebenken etter praksisen deres. Jeg har et godt råd, og det er at du må jobbe masse med matematikkoppgavene dere har på skolen. Lån deg matematikkbøker fra barne- og ungdomsskolen som du kan se i. Jeg vet at det er mye arbeid med innleveringer på våren, og du må bare stå på!

  Jeg er litt enig med Catzy når det gjelder hvorvodt man skal godta en unnskyldning eller ikke. Alt beror på hva som er blitt gjort, og graden av det.

  Jeg ville aldri tilgitt noen som har løyet og mobbet. Mobbing og løgn er to ting som jeg anser som alvorlig. Det kan ikke jeg tilgi fra noen som helst. Kanskje jeg høres bastant ut, men jeg anser mobbing og løgn som svært alvorlig, og det blir for lettvint å godta unnskyldning fra noen som har mobbet og såret deg som person. En mobber må kjenne at det svir, og det gjør det ikke hvis mobberen får tilgivelse for sine overtredelser.

  God søndag videre til deg og din familie:)

  Bloggklem fra Grynet

  SvarSlett
 4. Hva skal vi gjøre nå som VM er ferdig? Det blir plutselig så tomt. Herlighet for en super innsats av Norge i VM:) Heldig dere er som fikk med dere stemningen på Karl Johan. Jeg tenker det var en stor opplevelse også for de utenlandske medaljevinnerne:)

  Jeg skal på kveldsvakt i kveld, og det har vært godt med fri noen dager.

  Det høres ut til at det har vært en del etterarbeid i forbindlese med praksisen deres. Det husker jeg vi også hadde på sykepleierhøyskolen da jeg gikk der. Praksis er godt det også, men det var like morsomt å komme tilbake på skolen for å dele opplevelsene våre med de andre i klassen. De fleste av oss fikk oss vikarjobber på sykehus og sykehjem i løpet av 2.klasse, og de fleste av oss hadde fått oss sykepleierjobb før vi var ferdig utdannet.

  Hva jeg mener om det med unnskyldning? Som regel hvis noen ber meg om unnskyldning for noe de har gjort så godtar jeg unnskyldningen. Det kommer mye på hva som har skjedd. Kanskje i mer alvorlige tilfeller ville jeg nok tenkt meg om både en og to ganger før jeg ville akseptert en unnskyldning, for jeg vet jo ikke om den som ber om unnskyldning mener alvor med det. Gjør han ikke det er ikke unnskyldningen verd en dritt. Det er min mening.

  Ha en fin mandag snuppa:)

  Stor klem Irenesola

  SvarSlett
 5. Er dere ikke ferdig å prata bak min rygg.Savner dere meg så fælt
  mvh ma..

  SvarSlett
 6. Imponerende innsats fra nordmennene under vm Toril;)) Det var artig å se på. Søstrene mine og tanteungene mine syntes det var artig å få med seg stemningen og opplevelsen i Holmenkollen den dagen vi var der;)) Stemningen på Karl Johan under premieutdelingen var en opplevelse uten like.

  Tusen takk for svaret ditt søta mi. Jeg tror vi alle kommer bort i det dilemmaet før eller siden om vi skal tilgi eller ikke. Og jeg er bestemt på at jeg ikke godtar unnskyldning mer enn en gang fra en person. Du har rett. Personen må mene alvor med han han mener. Hvis ikke er unnskyldningen en stor bløff som den kunne ha spart seg.

  Ha en fin kveld søta mi;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Det gjorde de Catzy;)) Nordmennene var rå. Herregud Petter Northug og Marit Bjørgen er rå begge to!

  Det var artig å se var det, og jeg fulgte med hver dag. Jeg er enig med deg. Stemningen på Karl Johan under premieutdelingen var en opplevelse uten like. Og det samme var det for oss da vi var i Holmenkollen;))

  Jeg er enig med deg i svaret ditt. Det kommer an på hva personen ber om unskyldning for. Hvis det er en bagatell vil jeg godta unskyldningen. Men hvis det er alvorlig som løgn hjelper det ikke å komme til meg å be om unnskyldning!

  Ha en fin kveld søta;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Det er det Grynet. Herregud så imponert jeg er over nordmennene. Og Petter Northug og Marit Bjørgen er noen råtasser i skisporet.

  Det er godt å være tilbake på skolen igjen. Men jeg savner elevene i klassen hvor vi var.

  Det har faglærerne våre også sagt. Jeg har lånt meg matematikkbøker for ungdomsskolen som jeg leser i. Hver uke fremover har vi oppgaveinnleveringer. Det skal bli godt å bli ferdig med matematikkeksamen;)) Den gruer vi oss til alle sammen i klassen.

  Takk for innspill i diskusjonen min. Jeg er enig. Hvis det er en bagatell sier jeg ja hvis personen ber meg om unnskyldning. Alvorligere ting som løgn har jeg vansker med å godta. Jeg mister helt tilliten til personen som lyver til meg. Og jeg godtar aldri bønn om unnskyldning eller tilgivelse fra en person som har løyet til meg.

  Ha en fin kveld videre;))

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Godt spørsmål Irenesøta mi;)) Jeg har en hektisk vår foran meg med eksamen og mappeinnleveringer. Det var artig at nordmennene gjorde det så bra som de gjode;)) Du skulle ha komme til Oslo du også for å fått med deg stemningen. En utrolig opplevelse. Og jeg tror medaljevinnerne også syntes den applausen og jubelen de fikk på Karl Johan var noe stort.

  Det er godt med begge deler. Jeg savner elevene i klassen. Super gjeng den klassen der;)) Jeg gleder meg til å bli ferdig med matematikkeksamen;)) Vi har også flere mappeinnleveringer. Det er bare å bite tennene sammen å jobbe som en gal for å få bra karakter!

  Takk for innspill fra deg også. Jeg er enig med deg. I alvorlige tilfeller som for eksempel løgn vil jeg aldri godta noen bønn om unnskyldning fra personen. En skal mene noe med å be om unnskyldning. Det skal ikke være ord man lirer ut av seg. Jeg tilgir aldri mer enn en gang.

  Ha en fin kveld Irenesøta mi;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Må si du har et stort problem Marie hvis du tror alt du leser på en blogg handler om deg.

  På min egen blogg skriver jeg akkurat hva jeg vil og tar opp de temaene jeg vil. Hvis du tror at alt handler om deg tar du feil.

  SvarSlett
 11. Marie: At du våger å vise deg på bloggen til Ofmariel!

  Synes du skal lese disse to blogginnleggene dine fra din vg-blogg:

  http://bente.vgb.no/2009/08/26/noe-jeg-aldri-har-fortalt-f%C3%B8r-pa-en-bloggdet-er-om-a-bli-mobbet/

  http://bente.vgb.no/2009/08/27/litt-om-mobbing-igjen/

  http://bente.vgb.no/2009/09/10/godmorgenlov-meg-ikke-a-begynn-a-grine-igjen/

  Dette er tre linker fra din vg-blogg, Marie.

  Hold deg til blogg.no, men den forferdelige oppførselen din på Synskepeggy sin blogg er så grotesk og motbydelig. Full av hat og sinne!

  Til dere som ikke har les hvordan Marie (Angel55 her på blogspot) mmh2 på blogg.no oppfører seg kan selv lese denne linken til bloggen til Synskepeggy:

  http://synskepeggy.blogg.no/1299615476_hva_er_galt_.html#comment

  Husk Ofmarielvennen. Du kan lukke bloggen bloggen din for inviterte lesere hvis Marie Helen ikke lar deg være i fred!

  Stor klem fra Toril, og gi lillemorpusen en stor klem fra oss!:)

  SvarSlett
 12. Vær du trygg på det Toril. Jeg kommer til å lukke bloggen for inviterte lesere hvis Marie ikke lar meg blogge i fred her inne. Den muligheten er jeg glad for at vi som blogger på blogspot har, og jeg tar den mer enn gjerne i bruk hvis det er nødvendig. Ellers finnes det kommentarkontroll på blogspot, og jeg kan bare slette uønskede kommentarer;)) Så enkelt er det.

  Stakkars Synskepeggy;(( Jeg har vondt av henne. Hadde det vært min blogg hadde jeg anmeldt bråkebøttene på flekken!

  Godt natt søta mi;))

  Nattaklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 13. Godt høre, Ofmarielvennen;=) Jeg skal sette kommentarsperre på bloggen min jeg også når jeg vet at en av damene nå har begynt å kommentere på en av våre blogger. Takk og pris at vi blogspotbloggere har mulighet for å skjule bloggene våre også.

  Ikke sant? Det er forferdelig at voksne damer skal få ødelegge for en blogger som IKKE har gjort noe galt. Hvis Synskepeggy ønsker å blogge anonymt må hun få lov til det. Hun har ALDRI sagt at hun er synsk, men hun ER klarsynt! Synskepeggy må få LOV til å ta det nicknavnet som hun selv ønsker på sin EGEN blogg! Det er UTILGIVELIG den oppførselen disse damene har oppført seg på. Jeg har ALDRI i mitt liv lest så mye stygge og hatske ord fra et menneske som jeg har på bloggen til Synskepeggy. Jeg skrev støttekommentarer på bloggen til Synskepeggy under et nick som bare du Else Marit og Toril vet om. Det var under den forrige runden hvor Synskepeggy skrev om solfest. Nå mener jeg Synskepeggy har fått nok motgang på bloggen sin, og jeg håper hun får være i FRED!

  Takk o gode Gud Ofmariel for at du, Grynet og Sila69 fikk åpnet øynene våre når det gjelder dame nr.1!

  Det er bra at to av damene har funnet hverandre igjen. De passer godt sammen, for de er samme ulla. Da slipper vi andre å ha NOE med dame nr.1 å gjøre, og det er jeg VELDIG glad for;=)

  Leste på de linkene til bloggen hennes som du hadde funnet, Toril. Når jeg leser dem nå ser jeg at du Ofmariel, Hakrilas og jeg har blitt løyet for fra dag nr.1! ALDRI mer om jeg skal la meg lure av dame nr.1! Da mener jeg ALDRI!

  To av damene prater om framsnakking! Hvis det er noen som bør lære seg et nytt begrep, er det de to.

  Ønsker deg og dine en fin fredag, Ofmarielvennen;=)

  Stor klem Catzy

  SvarSlett
 14. Hjelpe og trøste! Nå har jeg lest alt det som har skjedd på bloggen til den synskpeggy. Finner ikke ord jeg. Så sjokka er jeg over det jeg har lest på bloggen til synskepeggy. Jeg blir fly forbanna når jeg tenker på at tre voksne damer har oppført seg så lavmål som det går an! Så de vil få bloggen til synskepeggy fjernet? Hun har da ikke gjort noe galt på bloggen sin.

  Jeg leste kommentarene dine Catzy som du skrev under nicket på innlegget til synskepeggy om solfesten.

  De damene der har dummet seg ut som det bare er mulig. Jeg har null interesse å ha kontkat med hun dere vet. Hun er et begravet kapittel i mitt liv for godt. Jeg sa det da vi var på nettby høsten 2009 slik hun tryglet og ba om at vi måtte ta i mot unnskyldningen hennes at vi ikke skulle stole et sekund på henne, men du og Toril var så overbevist at hun hadde forandret seg. Jeg er glad for at jeg valgte å slette henne fra å være venn med meg på facebook. Som deg Catzy og Toril skal hun bare gå i glemmeboken. Hun og hennes bloggvenninne får bare fortsette å tor på sine egne fantasier.

  Nå setter jeg sluttstrek for denne diskusjonen på bloggen min. Jeg håper dere og andre blogglesere kan respektere at jeg ikke ønsker flere kommentarer om de to damene. For jeg vil ikke provosere dem unødvendig.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 15. Jeg har en bautiful blogg award til deg på bloggen min Ofmarielvennen min!:)

  Ønsker deg og dine en kjempefin lørdag, og god helg!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 16. Søta mi;)) Tusen takk. Nå skal jeg prøve å få tatt utforddringen;))

  Stor klem tilbake

  SvarSlett