onsdag 2. januar 2013

Godt nytt år;))


Godt nytt år alle bloggvenner;)) Det er 2.januar 2013. Og hverdagen etter en herlig juleferie er over oss igjen. 

Vi har hatt en herlig juleferie. 21.desember reiste vi med bilen opp til Trøndelag. Vi feiret julen hjemme hos mamma og pappa. Det var godt å komme hjem. Og det var godt å møte søstrene mine og familiene deres. Vi hjalp mamma og pappa med de siste juleforberedelsene dagene før julaften. Lillejulaften hadde jeg en kjørerunde til familie og venner. Og jeg fikk sagt god jul til dem. Jeg besøte venninnene mine Irene og Toril, tantene og onklene mine. Nesten hele formiddagen gikk med til å leke julenisse;))

Julaften stod ungene tidlig opp. Det første de sjekket var om de hadde fått noe i strømpene sine. Eldstemann på 17 år sa like før jul at han brydde seg ikke om å ha julestrømpe. Men på lillejuleaften kom han likevel og spurte om han kunne få julestrømpe;)) Selvfølgelig fikk han det. 

Klokka halv tre på ettermiddagen dro vi på graven til mormor, morfar, bestemor og bestefar og tente lys. Vi kjørte hjem til mamma og pappa. Og begge søstrene mine og familiene deres kom. Vi feiret julaften sammen med mamma og pappa alle sammen. Og det var artig;)) Til middag spiste vi ribbe. Og til dessert hadde vi moltekrem og krumkaker. Vi var stappmette at vi drøyde 3 timer med å drikke kaffe og åpne gavene våre. Og vi hadde en herlig julaften;))

1.juledag hadde min eldste søster julelunch for oss. Det var artig. Begge våre yngste døtre ville overnatte til tanten sin og søskenbarna deres. Og det fikk de. Begge søstrene mine har unger som er jevngamle med våre. Og det er artig å se hvor artig søskenbarna har det når de er sammen. 

2.juledag hadde min yngste storesøster julemiddag med lutefisk for hele familien. Og det var også artig;))

3.juledag dro jeg en tur til byen og møtte venninnen min Irene. Det var artig å se igjen henne;)) Vi gikk en tur på kafee. Og der ble vi sittende og prate og prate.

4.juledag møtte jeg venninnen min Toril i byen.Vi vokste opp ikke så langt fra hverandre. Fra kjøkkenvinduet vårt kunne jeg se huset hvor Toril og familien bodde. Toril og jeg koste oss i byen. Vi gikk i butikker og tittet og vi drakk kaffe på stamkafeen vår;))

5.juledag om kvelden var det vår årlige gymnasvennetreff. Gymnasvennetreffet er for alle gymnasvennene vi hang sammen med da vi gikk på gymnaset. Det er ikke bare de fra klassen vi gikk i. Det er venner vi var knyttet til som vi hadde fag sammen med. Jeg gikk språklinje i 2. og 3.klasse. Og det var mange der som jeg hang sammen med like mye som de i klassen min. Disse gymnastreffene er alltid artig å være med på. De fleste av gymnasvennene mine bor fremdeles i Trondheim og Trøndelag. Men noen bor andre steder i Norge. Og vi har valgt å legge treffene våre til mellomjulen. For da er de fleste hjemme på juleferie;)) Vi mimrer og mimrer og vi ler av episoder vi kommer på;)) Klokken var 03.00 da jeg kom hjem.

Vi reiste hjem til Oslo 30.desember. Og vi kom hjem da klokka var ni om kvelden. Nyttårsaften feiret vi sammen med søsteren og broren til min kjære. Svigermor var også der og feiret nyttårsaften sammen oss. Vi hadde kalkun til middag;)) Da klokka næmret seg midnatt gikk vi opp på et utsiktsområde for å se på nyttårsrakettene. Det var mange fine raketter å se. Vi kjørte hjem da klokka var ett. Og vi kom hjem da klokka var to på natten. 

I går slappet vi av. Vi så på nyttårshopprennet. Ungene så på film og holdt på med sitt. Til middag hadde vi taco. Det var godt å slappe av i går. 

Jeg har fri frem til mandag 7.januar. Da begynner vi på skolen. Og i vår er det bacheloroppgaveskriving. Oppgaven skal leveres i begynnelsen av mai. Og oppgaven skal skrives individuellt. Jeg har en ukes fagpraksis i valgemnet (musikk) jeg har valgt i år. Fagpraksisen er en uke i februar. Vi begynner oppgaveskrivingen i februar. 

Begge døtrene våre begynte på skolen i dag. Men eldstesønnen vår begynner på skolen i morgen. Jeg tror jentene kunne tenkt seg å ha juleferie litt lengre. Døgnet for ungene er snudd på hodet. Kan ikke huske vi gjorde det når vi hadde juleferie. Vi var sent oppe vi også. Og vi sov lengre om morgenen. Men ikke til klokka to - tre på ettermiddagen. 

Jeg kjenner jeg savner Trøndelag og familien min. Det gjør jeg hver gang når vi kommer hjem fra feriene våre. Jeg skulle ønske at familien min kunne bodd litt nærmere oss. Familien min er flinke til å komme å besøke oss. Eldstemann blir 18 år i februar. Og da kommer mamma, pappa, begge søstrene mine, deres ektemann og tantebarna mine ned hit. I vinterferien kommer storesøss og familien på besøk en uke. Det blir artig;))

Igjen vil jeg ønsker alle et godt nytt år;)) Ta vare på dere selv og de dere er glade i;))

  

3 kommentarer:

 1. Godt nytt år til deg og familien din også:) Det var virkelig kost å treffe deg i julen. Kost å høre at dere hadde en fin jul. Jeg skjønner godt at du savner familien din når du bor så langt unna som du gjør. Jeg hadde aldri greid å bo langt unna familien min, men må man på grunn av jobbsituasjon så må man. Det er kost at du får besøk av familien din etter jul:) Ikke minst har du noe å se fram til når dere kommer hjem i sommerferien.

  Døtrene våre begynte på skolen i dag. Herregud så trøtte de var. Jeg har ikke tallet på hvor mange ganger jeg måtte inn på rommene deres for å vekke dem. Det var to trøtte tryner som satt ved frokostbordet i dag tidlig. Jeg tror ikke det er hos dere at ungene har hatt sene kvelder. Det har det vært hos oss også.

  En fin ettermiddag ønskes deg og dine:)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
 2. Godt nytt år Ofmarielvennen min!:) Jeg har sagt det før, men vil si tusen hjertelig takk for den kjempefine julegaven, blomsten og julekortet vi fikk fra dere!:)

  Kjempekoselig å lese om julen deres selv om jeg snakket med deg 5.juledag.

  Nyttårsaften feiret vi sammen med naboene våre.Vi spiste kalkun inne hos dem, og så drakk vi kaffe hos oss. Kattene våre var rolige og stille, og de brydde seg lite om at rakettene smalt utenfor stuevinduet. Vi gikk bort ved Samfunnet og så på rakettene kl.24.00, og det var en god del folk der.

  Min kjære mann begynte på jobb igjen i dag. Selv har jeg to spillejobber på fløyta denne uken, og 4 neste uke. Juletreet og adventslysene får stå til neste helg, for jeg synes det er kjempekoselig å ha det til litt ut i januar. Det blir jo så mørkt når alt av julelys blir fjernet. Om 2 - 3 uker vil vi også merke at solen står høyere på himmelen også! Kjempeherlig!:)

  Vi kommer til Oslo i februar. 10.februar skal venninnen min og jeg på konsert i Oslo konserthus med Karoline Krüger og Sigvart Dagsland!:) Min kjære mann og jeg tar en langweekend i Oslo den helgen. Vi kan treffes da!:)

  Jeg hører fra flere av vennene våre som har unger som sier at ungene har vært seint i seng i julen. Ungene deres er nok ingen unntak.

  Jeg synes du er kjempeflink jeg Ofmarielvennen! Tenk fulltidsstudie samtidig som du er mamma og skal følge opp ungene dine. Det står det respekt for!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 3. Veldig hyggelig å lese om juleferien deres, og det ser ut til at dere har hatt det veldig hyggelig;=) Jeg synes det er veldig hyggelig å høre hvordan vennene mine feirer julen.

  Det ble en annerledes julaften for oss, for vi å ha vår eldste datter hjemme. Vi chattet med henne på julaften om kvelden og 1.juledag. Hun hadde hatt en veldig fin jul, selv om hun savnet julaften hjemme i Norge. Jeg tror savnet var verre for oss enn for henne. Hun fikk oppleve amerikansk julefeiring, og den er veldig spesiell.

  Vi feiret julaften sammen med søsteren min, mannen til min søster, niesene mine og foreldrene våre, og vi hadde det veldig hyggelig;=)

  Nyttårsaften feiret vi hjemmetil søsteren min og familien hennes. De to yngste overnattet til 1.januar. Det pleier de å gjøre hvert år.

  Barna våre begynte på skolen onsdag 02.01.

  Hvis du tror det er bare dine barn som har ranglet om natten tar du grundig feil;=) Vi har to stykker hjemme hos oss som bokstavelig talt har lagt seg sent og stått opp sent. Onsdags morgen da de skulle på skolen kunne de gitt mye for å sove videre, men hverdagen og hverdagspliktene kalte.

  Du får ha en fin kveld søte deg Ofmarielvennen;=) Vi snakkes.

  Stor og varm klem fra Catzy

  SvarSlett