mandag 1. september 2014

Hverdagen har innhentet oss etter en herlig sommerferie;))

Heia alle bloggvenner! 

Det er en stund siden jeg har skrevet på bloggen min nå. Men tiden har ikke stukket til. For jeg har vært opptatt. Og dagene har gått alt for fort. 

Sommerferien er over. Og hverdagen har innhentet oss med alle sine gjøremål. Skole for ungene og jobb for min kjære og meg selv. 

Vi har hatt en herlig sommerferie. Og vi var hjemme i Trondheim hos mamma og pappa i 3 uker. Det var artig å treffe mamma, pappa. storesøss, lillesøss, slekt og venner;)) Været hjemme i Trondheim var knallfint. Og det var sol og varmt hver eneste dag. Om dagene var vi på stranda hvor vi koste oss. Og om kveldene var vi enten på besøk, eller vi fikk besøk. Når jeg først er hjemme hos familien vil jeg treffe flest mulig. Og det fikk jeg anledning til i sommerferien;)) Hjemlengselen til Trondheim kommer alltid sterkt når vi kommer hjem til Oslo etter vi har vært hjemme på besøk til familien. 

Siste nytt er at jeg har fått meg en 60% stilling som lærer på en skole her i Oslo. Det er den samme skolen som jeg jobbet som vikar på før jeg var ferdig med lærerstudiet mitt. Jeg jobber som faglærer for en gruppe 5.klassinger. Og jeg underviser fagene matematikk, religion og etikk og engelsk. Det er godt å jobbe i 60%. Og jeg trives bra på jobben;)) Jeg har fridag to dager i uken.

Eldstegutten har reist i millitæret. Han reiste på fredag. Og han reiste opp til Troms. Det er rart at han ikke er hjemme. Men trøsten er at han kommer hjem på perm noen ganger før jul. Vi vet ikke hvordan det blir med ham i jula. Men hvis han ikke får permisjon i jula reiser vi hjem til Trondheim for å feire julen. 

Eldstejenta går 2.klasse på videregående på studiespesialisering. Ved siden av skolen spiller hun klarinett i korpset. Og hun trener dans to kvelder i uken. Vi har begynt å kjøre med eldstejenta vår. For hun ønsker å ta lappen til 18 årsdagen sin etter jul.

Og yngstejenta begynte i 1.klasse på videregående på studiespesialisering i august. Hun trives bra etter de to første ukene. Og hun kom i klasse med 3 av venninnene sine som hun kjente fra før. Jentene går ikke på samme videregående skole. Yngstejenta holder fortsatt på med svømming. For uten lekser trener hun svømming 4 dager i uken. Hun spiller også i korpset. Begge jentene vil fortsette med å spille i korpset. For de sier de trives godt der. Nå er de en av de eldste ungdommene som småungene ser opp til;)) Det er helt merkelig å ikke ha unger som går på grunnskolen. Men godt også på mange måter. 

På videregående har de ikke de obligatoriske foreldremøtene. Men både min kjære og jeg stiller opp på de foreldremøtene som er. For vi liker å engasjere oss i hva som skjer på skolen. Og for å få en oppdatering. 

Min kjære og jeg bruker frihelgene våre til å gå turer i marka. Og nå er bærsesongen i gang. I går plukket vi blåbær som jeg syltet og frøs ned. 

Et vennepar av oss og vi skal på tyttebærtur til helgen som kommer. Hos oss går det tyttebær til all kjøttmat. Og det er et must å ha i huset. 

Det meste av bæra i hagen plukket vi inn forrige uke. Jeg har saftet og syltet rips og solbær. Og jeg har laget ripsgele. 

Jeg liker høsten godt. Og vi har hatt en fin høst med fint vær hos oss;))

Ha en fin høstdag videre alle lesere;))
7 kommentarer:

 1. Kjempekoselig innlegg du har skrevet! Jeg synes nettopp ungene dine var født jeg! Tenk at gutten din er i millitæret da. Husker det var rart da mine to eldste nevøer var i millitæret. Begge to måtte tjenestegjøre i julen, og det var litt vemodig for søsteren min.

  Du og mannen din merker vel nå at dere får bedre tid når ungene deres er blitt så store. Kjempemorsomt at de fremdeles spiller i korpset da! Mange slutter jo når de begynner på videregående. Det er sikkert kjempegøy for de yngre ungene i korpset at eldre ungdommer er med. Da har de noen å strekke seg etter. Unger ser jo opp til de eldre.

  Ønsker deg en kjempefin mandagskveld vennen, og ei kjempefin og god uke :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Toril:
   Tusen takk for det snuppa mi;)) Når jeg leste kommentarene fra deg og de andre var det artig å skrive på bloggen igjen.

   Vi holder da oss like unge og pene vi;)) Hehe;)) Jeg er enig med deg at årene har gått fort ja. Vi merker godt at ungene er store. Plutselig sitter vi alene en lørdagskveld uten unger i stua. De er ute sammen venner. Eldstejenta er mye sammen venninnene sine. Yngstejenta er også det. Men yngstejenta er fremdeles hjemmekjær. Og spør gjerne etter en tacokveld med oss gamlingene;))

   Jentene trives godt i korpset. Og til sommeren skal de på korpstur til England. Det vil eldstejenta være med på. Eldstegutten har sagt at han vil begynne i voksenkorpset når han kommer hjem. Det kommer helt an på hva han skal studere. Hvis han søker seg til Trondheim på NTNU er det mange korps der han kan begynne i. Han har ett år på seg for å bestemme seg.

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 2. Kost å lese oppdateringen om deg, ungene og familien din. Gratulerer med ny jobb :) Når du jobber som lærer er du sikret jobb i framtiden.

  Eldstemann til oss valgte å begynne og studere han. Han begynte på NTNU i Trondheim på kjemi. Jeg skjønner ham godt, for han hørte ikke noe etter sesjonen han var på. Han gadd ikke gå å vente på å få komme inn i millitæret. Studiet trives han på, men de har hatt to fadderuker med nesten bare festing. Han sammenliknet det med russetiden på nytt.

  Yngstegutta holder nå på med sitt med skole, lekser, data og fotball. Ingen fritidsprbolemer hos oss heller :)

  Ha en fin søndag :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth:
   Tusen takk for kommentaren din;)) Takker for det. Jeg trives godt i jobben. Ungene er snille og greie. Og vi ansatte har et godt miljø sammen;))

   Eldstegutten vår snakker også om å studere på NTNU. Han vil studere dataingeniør eller matematikk. Storesøss har et stort hus med to hybler. Og hun har sagt at han kan få bo der hvis han begynner å studere i Trondheim. Jeg synes sdet hadde vært artig hvis han hadde begynt å studere i Trondheim;))

   Vår eldste datter går i 2.klasse på videregående nå. Hun trives godt. Og hun er mye sammen vennene sine. Vår yngste datter går i 1.klasse. Hun trives også godt på skolen. I de første ukene etter at hun begynte lengtet hun tilbake til venninnegjengen hun holdt sammen med på ungdomsskolen. De var en sammensveiset gjeng som hang sammen som erteris. Heldigivs går hun i klasse med to av venninnene sine. Og 3 andre går på samme skole. Men ikke i samme klasse.

   Jeg synes det er bra at ungene har fritidsinteresser som de syns er artig å holde på med. Begge jentene synes det er artig å spille i korpset. Til sommeren skal korpset på tur til England. Det gleder de seg til;))

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 3. Det var lenge siden det, og så koselig å se at du har skrevet et blogginnlegg :)

  Jentene våre begynte forrige tirsdag på skolen. Skolen de går på var tatt ut i streik. Begge to var lei av å ha forlenget sommerferie, for de var klare til å begynne i 10.klasse og siste året på ungdomsskolen. Nå er de i gang, men de har en god del å ta igjen etter streiken. På fritiden til jentene er det håndball for alle penga. Mange av de andre jentene som har spilt på laget til jentene har sluttet med håndball, men heldigvis har de nok spillere til å stille lag.

  Det er en omvelting når ungene flytter ut av redet og reiser i millitæret eller flytter til en annen by for å studere. Nå har dere i Oslo studentmiljø hos dere som sønnen deres kan velge, og kanskje han blir boende hjemme noen få år til?

  Du må ha en fin ettermiddag :)

  Godklem fra Irene  SvarSlett
  Svar
  1. Irene:
   Tusen takk for koselig kommentar. Artig å høre fra deg;)) Skolen til tanteungene mine var også ute i streik. Men jeg tror tanteungene mine var lei mot slutten. De ville begynne på skolen igjen.

   Sånn er det her også. Da døtrene mine gikk på ungdomsskolen i 10.klasse var det nesten umulig å stille lag til håndballkamper. Jentene født i 1997 måtte spille på lag med håndballjentene som var født i 1996. Det er et stort frafall fra idretten i de årene 14 - 16 år. Yngste datteren vår svømmer fortsatt. Men mange av hennes svømmevenninner som er 16 år har sluttet med svømming. De er 4 jenter igjen som er 16 år.

   Vet du gutten vår har lyst til å søke NTNU i Trondheim på matematikk eller dataingeniør. Sist jeg snakket med ham på telefonen sa han at han ville det. Det er rart med en mindre rundt middagsbordet. Men han har godt av å være i millitæret ett år.

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 4. Catzy:
  Tusen takk snuppa mi for koselige ord;)) Eldstegutten trives i millitæret. Neste helg kommer han hjem på perm. Og det blir artig å se ham igjen;))
  Det er godt å høre at eldstedatteren deres trives med sykepleiestudiet. Og som sykepleier har de lett å få seg jobber når de er ferdige.

  I natt kom det snø hos oss. Og jeg vil ikke ha vinter nå. Det er for tidlig.

  Ha en fin fredag;))

  Stooor klem fra Ofmariel

  SvarSlett