mandag 5. januar 2015

Godt nytt år;))


Godt nytt år folkens;)) Hverdag og nytt år er i gang. Ungene har sin første skole dag i dag. Jeg har fri på mandager og fredager. Og det er godt.

Vi kom hjem fra Trondheim i går kveld ved syvtiden etter en herlig uke hjemme hos mamma og pappa. I dag har jeg ryddet opp og vasket klær.

Juleferien hjemme i Trondheim har vært fin. Og jeg har kost meg masse med familie og venner;))

Det var en merkelig julaften i år. For eldstemann som er i millitæret kom ikke hjem til jul. Vi savnet ham på julaften. Men vi fikk snakket med ham. Og han hadde en fin julaften med julaftensfeiring i millitærleiren.

Julaften feiret vi hjemme hos oss selv. Vi begynte dagen med en lang og god julefrokost. Og vi så på Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen. Til julaftensmiddag var det ribbe og riskrem med rødsaus til dessert. Det var mannen min, de yngste jentene og jeg i år. Svigermor feiret hjemme hos broren til mannen min og familien hans. Vi tok oss god til ved middagen. Og vi begynte å åpne gaver ved åttetiden. Alle sammen var vi fornøyde med julegavene våre;))

1.juledag etter vi hadde spist frokost reiste vi hjem til Trondheim. Vi kom hjem til mamma og pappa ved åttetiden om kvelden.

2.juledag hadde mamma og pappa julemiddag med pinnekjøtt for hele familien (begge storesøstrene mine, ektefellene deres, tanteungene mine, tante og onkel).  Det var artig å treffe familien igjen;))

3.juledag var det gamleste storesøsss som hadde invitert familien vår på middag. Det var en artig og trivelig ettermiddag;)) Og det er artig å se på ungene til søstrene mine og ungene våre når de treffes. De har kontakt med en gang. Og de holder sammen. Det er ikke så stor aldersforskjell på ungene våre. Om kveden da vi skulle hjem ble begge ungene til storesøss med hjem til mamma og pappa for å overnatte.

4.juledag var det godt å være hjemme hos mamma og pappa og slappe av. Jentene våre dro på kino med søskenbarna sine om kvelden.

5.juledag var jeg på vennegjengfest Vi er en vennegjeng fra videregående skole som har holdt sammen siden vi gikk på videregående skole. Etter videregående skole flyttet noen av vennegjengen vår fra Trondheim for å studere andre steder enn Trondheim. Og noen ble igjen i Trondheim for å studere. I 1990 fant noen av de som bodde i Trondheim at de skulle arrangere en vennegjengfest i mellomjulen. Og det ble en suskess. Vi syntes det var artig å treffe hverandre igjen. Og da bestemte vi oss for at en vennegjengfest skulle bli en tradisjon i mellomjula;)) Siden har vi hatt fast tradisjon med vennegjengfesten i julen. De første årene var vi 10-12 stk som var på festen. Men nå varierer det at vi er mellom 15-20 stk. Det er artig;))

6.juledag inviterte tante og onkel oss på julekaffe. Og det var artig å treffe søskenbarna mine igjen;))

Nyttårsaften var mamma, pappa, eldste storesøss, svogeren min, ungne deres og vi invitert på nyttårsmiddag hos yngste storesøss med familie. De hadde laget verdens beste kalkunmiddag;)) Og gjett om vi ble stappmette. Det var godt med kaffe etter middagen. Vi så på rakettene. For de har den utsikten til det meste av Trondheim;)) Jentene våre overnattet hos storesøss og familien. Mamma, pappa og vi dro hjem i totiden om natten.

1.nyttårsdag inviterte mamma og pappa begge søstrene mine og familiene deres til nyttårsmiddag. Det var artig. Og det var artig å treffe dem siste dagen før vi skulle reise hjem til Oslo.

Vi kjørte hjem til Oslo i går formiddag etter vi hadde spist frokost;)) Føret ned Østerdalen var fint. Og hjemoverturen gikk bra.

Det var godt å komme hjem. Men jeg savner mamma, pappa og resten av familien min hjemme i Trondheim. Det gjør jeg hver gang jeg har vært hjemme. Mannen min og jeg har pratet om vi skal flytte hjem til Trondheim. Det kan bli når de to yngste er ferdige med videregående skole.

Det har vært en fin og god juleferie. Og jeg har kost meg masse i jula;))

Nå har vi begynt på et nytt år. Og foran oss står blanke ark og fargestifter til. Jeg håper at 2015 blir et godt bloggår for alle bloggere. Og at vi kan fremsnakke hverandre i stedet for å baksnakke. Men dessverre har det utartet seg til en voldsom krangel på blogg.no mellom voksne bloggere i 40-50 års alderen. Som utenforstående er det temmelig flaut å se på hva som foregår. Det shoutes høyt om hvem som har skylden og ikke skyld. Uskyldige bloggere blir dratt inn i snøballen deres. Ingen vil innrømme noe. Se fremover og ikke bakover på det som var.

Med dette vil si si godt nytt bloggår til alle sammen;))
12 kommentarer:

 1. Tusen takk for sist! Det var kjekt 5.juledag på festen, men dere trenger ikke huske på alt det sprøe som jeg var med på :) Etter vi kom hjem til Irene ble vi sittende å prate i 2 timer før vi la oss, og vi hadde mye å prate om tirsdag før jeg tok flyet hjem.

  Kjekt å lese innlegget ditt. Det var kjekt med juleferie, og familien og jeg hadde det trivelig. Julaften kom mamma og pappa på besøk til oss. 1.juledag hjemme hos svigerforeldrene mine. 2.juledag var på julelunch hos broren min med familie.

  Nyttårsaften var vi hos foreldrene til en kamerat til yngste sønnen vår. Det har vi vært de 4 siste årene. Nest eldste mann var sammen med noen av sine kamerater, og det var også eldstemann.

  Jeg har hatt fri i hele julen. Det er lite å gjøre på jobb, og siden jeg hadde fridager til gode valgte jeg å ta ut fridagene i jula.

  Jeg sovnet på sofaen i ettermiddag, for jeg var trøtt etter jobb. Det er hardt å begynne og jobbe etter jul, og det gikk noen kopper kaffe på jobben i dag :)

  Du får ha en fin kveld :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth!

   Takk for koselig kommentar. Og takk for sist og godt nytt år til deg;)) Artig å treffe deg 5.juledag. Og det var en artig fest;)) Artig å treffe alle folka på festen;)) Jeg fikk ikke pratet så mye med alle. Men de fleste fikk jeg snakka med. Jeg er enig med deg. Vi burde hatt en sammenkomst enten like etter skoleslutt eller rett før skolestart.

   Det var trivelig å begynne på jobb på tirsdag. Og elevene hadde mye å fortelle om hva de hadde opplevd i jula. Jeg var trøtt og sliten i går etter jobb. Onsdag og torsdag er de mest travleste dagene på timeplanen min med mange fag. Men jeg elsker ungene på joben;))

   Håper du får en fin helg;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 2. Riktig godt nytt år til deg også vennen! Kjempekoselig å lese innlegget ditt om jula :) Det var kjempekoselig å treffe deg da du var hjemme i jula :) Den vennegjengfesten var kjempegøy i år som i fjor. Det sier vi jo hvert eneste år :)

  PS! I dag går fristen ut for å melde på pusefrøkena deres på Adelkatten sin utstilling. Jeg har meldt på Aros og Nadina på den utstillinga. Det hadde vært kjempegøy om dere kunne meldt på dere også :) Uansett håper jeg på at du kommer innom Letohallen slik at jeg får treffe deg. Jeg kommer uansett til Oslo helgen etter. Får jo togbillett og billett til Carolakonserten i julegave fra venninna mi, og da treffes vi jo uansett :) Du hører fra meg når det nærmer seg.

  Jeg kommer

  Det er blitt mildere hos oss. Jeg var ute og gikk meg en tur i går, og broddene må jeg ha på. Etter snøen kom ble det mye lysere ute. Jeg skulle ønske den kunne bli liggende. Du vet at jeg ikke liker vinter, men litt snø synes jeg er kjempefint :)

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene  SvarSlett
  Svar
  1. Toril!
   Takk for kost svar fra deg snuppa mi. Og takk for sist;)) Det var artig å treffe deg jula;)) Og festen var jo så artig. Det var artig å treffe alle sammen igjen. Dere som er igjen i Trondheim må jobbe for å få til et treff i sommer. For da kan vi treffes to ganger om året. Vi rieser alltid hjem til Trondheim om sommeren en uke eller to.

   Det passer ikke å melde oss på med Snuppa på utstillinga i januar. Jeg kommer uansett innom utstillinga eller hotellet sånn at jeg får treffe deg;)) Og jeg håper du kommer til Oslo den helgen etter. Da kan du ta ettermiddagstoget hjem. Og vi får en hel dag i byen sammen. Gi meg et pip når du har bestemt deg;))

   Håper du får en fin helg;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 3. Såff gåttinår nyta mi som hovmesteren ville sagt det :) Jeg håper du og familien har det bra?

  I dag har jeg fri, men i morgen skal jeg på seinvakt.

  Jeg har fulgt med på det som skjer på bloggen til bloggvenninnen til deg og Toril. Enn at den verste bloggeren av alle er så forskrudd i hodet at hun får det for seg at du er en falsk person? Jeg ler meg i hjel av hennes oppfinnsomhet, og for et tragisk liv hun må ha som har tid til å sitte på 1880, 18801 og folkeopplysningen for å lete tak i navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato.

  Her er oppskriften til hvordan hun kan gå frem:

  1) Være sikker på at den hun leter etter bruker riktig etternavn på facebook eller andre sosiale medier :) 1-0 til deg.

  2) Blokkere henne fra å oppsøke deg på facebook. Det vil si at når hun søker opp navnet ditt på facebook finner hun deg ikke. 2-0 til deg.

  3) Sette personlige innstillinger på facebook (fødselsdato, familiemedlemmer som ektefeller, barn, søsken og foreldre, telefonnummer, mobilnummer, adresse, postnummer, jobbinformasjon og mailadresse) at de vises bare til venner eller som egendefinert. Med egendefinert menes at de du stoler på kan få vite disse opplysningene. 3-0 til deg.

  4) Når hun ikke har peiling på hva du heter til etternavn, må hun vite etternavnet til ektefellen din. Dermed har hun ingen opplysninger å søke på på 1881, 1880 og folkeopplysningen. 4-0 til deg.

  5) Du ligger langt foran henne :) 5-0 til deg.

  6) Hennes troverdighet er lik null når hun forteller høylydt at hun har funnet sannheten om at du ikke eksiterer. 6-0 til deg.

  Det er bare overse henne. Hun er så lite troverdig som det går an å bli, og hun fremstår som tåpelig og dum hele dama.

  Ha en fin ettermiddag:)

  Godklem fra Irene  SvarSlett
  Svar
  1. Irene!

   Takk for en koslig kommentar fra deg;)) Godt nytt år. Og takk for sist. Det var artig å treffe deg også;)) Dere må tenke alvorlig på å få til en vennefest i sommer. Det kan være at den beste tiden på året er like etter skolen slutter. Eller rett før skolen begynner. Vi reiser likevel opp til Trondheim vi en eller to uker om sommeren.

   Hahaha;)) Herlig kommentar fra deg. Jeg lo da jeg leste punktene dine.

   Det kom ikke som noen bombe at hun er på jakt i å finne ut hvem jeg er. Fordi hun tåler ikke at at jeg støtter Synskepggy. Det samme prøvde hun seg på i 2010. Jeg blokkerte henne fra å finne facebookprofilen min før jeg begynte å blogge. For Toril gjorde meg oppmerksom på hvordan hun var i 2009. Jeg sjekker ganske ofte om de ytterst få jeg har blokkert fremdeles er blokkert. Min facebookprofil finner hun ikke. Bare de som er venn med meg på facebook kan se fødselsdatoen min.

   En arbeidskollega rådet meg til å bruke pikenavnet mitt på facebook. Og det gjorde jeg. For det er lettere når gamle klassekamerater skal lete meg opp å vite at de har funnet riktig person. Det var det siste etternavnet jeg brukte når jeg presenterte meg selv for folk for første gang.

   Og hun må gladelig fortsette å lete etter meg på folkeopplysningen, 1881 og 1880 når hun ikke vet etternavnet som jeg byttet til da jeg giftet meg;))

   Hun vet ikke navnet til mannen min, for det er han som står registrert i katalogen. Da vi kjøpte oss mobilabonement for noen år siden kjøpte registrerte mannen min alle mobilnumrene på seg selv. Vi ville ikke at ungene skal stå registrert på 1881 og 1880 med egene mobilnumre for deres egen sikkerhet. Ungene våre har etternavnet til sin far.

   Alle foreldre til venner av ungene som jeg kjenner har registrert mobiltelefonnumre på en av foreldrene. Det er ikke normalt å føre opp en unge på opplysningen 1880 og 1881. Og til opplysning er det mange innbyggere i Oslo;))

   Ha en fin helg du også;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 4. Veldig koselig å lese nytt innlegg fra deg, og dere har hatt en veldig fin jul ser jeg;=)

  Dere i venninnegjengen er veldig flinke når dere arrangerer en slik sammenkomst hvert år. Det er hyggelig å treffe famle skolevenninner etter mange år, for man har mange gode minner fra skoletiden;=)

  I 2016 har vi 30 års jubileum for klassen jeg gikk i på gymnaset, og det er 4 klassevenninner som sitter og jobber med jubileumet.

  Veldig koselig at du er tilbake i Oslo igjen, og vi tar som avtalt en kafétur lørdag om to uker, og jeg gleder meg;=)

  Ha en fin kveld søte deg Ofmarielvennen;=)

  Stor og varm klem fra Catzy

  SvarSlett
  Svar
  1. Catzy!

   Takk for trivelig kommentar snuppa. Og godt nytt år til deg også;)) Gleder meg til å treffe deg igjen;))

   Den vennefesten vi har hver 5.juledag begynte vi med i 1990. Og siden har vi holdt på tradisjonen. Det er artig. Og det er alltid artig å treffe igjen vennene for å mimre;)) Det blir mye mimring og fliring;))

   Vi har 30 års jubileum om 2 år vi. Jeg vet at det er noen på russekullet vårt som holder på å planlegge et jubileum for alle i kullet vårt.

   Ha en fin helg til deg og familien;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 5. Høres ut som en fantastisk fin jul- og nyttårshelg §:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Moffeliten!

   Takk for en trivelig kommentar fra deg;))

   Ha en fin helg;))

   Slett
 6. Nå kan vi endelig skimte våren i det fjerne. Ønsker deg en riktig solrik dag §:o)

  SvarSlett
 7. Moffeliten!

  Jeg gleder meg til våren;)) På søndag er det 1.mars. Og det er jo egentlig den siste vintermåneden. Det blir herlig med vår;))

  SvarSlett