mandag 27. april 2015

Vår, tralla vår;))Det er mandag og ny uke. Fredager og mandager er fridager for meg siden jeg ikke jobber fullstilling. Og ikke er noe bedre enn å ha langhelg. Jeg får hvilt meg ordentlig opp før ny arbeidsuke. 

Været har vært fint i Oslo med sol og varme;)) Til tider har det vært sommertemperaturer. Og det er herlig;)) Ute i hagen blomster vårblomstene. Og det er så fint;))
 
Jeg har fått gjort unna husarbeid fra morgenen av i dag. Etter husarbeidet var unnagjort satte jeg meg ned og rettet noen prøver til klassen min som de skal få tilbake i morgen. I kveld skal naboen min og jeg gå vår faste tur. To dager i uken går vi tur sammen på en av turstiene i området.
 
Vi har hatt en rolig og stille helg. Lørdag besøkte vi svigermor. Og vi spiste middag hos henne. Middagene hos henne er noe hun setter stor pris på;)) I går ettermiddag var mannen min, jeg og jentene i bursdagsselskap til en god venninne som fylte år 24.april. Og det var artig;)) Vi fikk servert kaffe og gode kaker.
 
På formiddagen i går jobbet vi i hagen og beiset terrassen vår. Nå har vi fått ryddet unna alt etter vinteren. Og hagen er nå klargjort for vår og sommer;))

Eldstegutten har bestemt seg for hva han vil studere. Han har søkt på NTNU på Gløshaugen til høsten. Jeg tror det var fysikk og kjemi han hadde valgt. Det var de fagene han likte best på videregående skole. Sist gang han var hjemme på perm fra millitæret fikk han sommerjobben bekreftet. Han får jobbe på Narvesen der han jobbet i fjor. Det er vemodig at han skal flytte til Trondheim. Men jeg er glad for at han familie og slekt der oppe. Han skal bo i sokkelleigheten til min nest eldste storesøster. Og han slipper billig unna i forhold til mange andre studenter;)) 3 av de bestekameratene hans har også søkt NTNU i Trondheim. Eldstegutten kommer hjem for godt fra millitæret i midten av juni. Og det gleder jeg meg til;))

Eldstejenta går nå 2.året på videregående skole. Hun holder på med prøver og eksamenslesning for de avsluttende fagene hun har. På fritiden er hun sammen med vennene sine. Og de finner på mye sosiale og artige ting sammen. To dager i uka går hun på dansetrening. Og hun spiller klarinett i korpset fremdeles. Det går bra med øvelseskjøringen hennes. Og det er mannen min som øvelseskjører mest med henne. Hun satser på å få lappen til 18 års dagen sin i høst;))

Yngstejenta går 1.året på videregående skole. Hun har også mye lekser som hun gjør. Svømmingen hennes tar tid. Og det er en god del svømmestevner hun er med på i helgene. Yngstejenta spiller også klarinett i korpset. Hun er også mye sammen med vennene sine på fritiden. Yngstejenta har sagt at hun kommer til å trappe litt ned på svømmingen til høsten. For 2.klasse er et nokså hardt år med en del avsluttende eksamener. Og hun vil satse mer på skolearbeid. 
 
Det er en ny tid med så store og fornuftige unger. Og det er artig å se hvor bevisste de er på samfunnet rundt seg. Jeg tror jeg var mye mer barnslig da jeg var 17 - 18 år enn hva ungene mine er. Og det som rører me er at de verdiene vi har lært dem gjennom oppveksten bruker de når de støter på ulike situasjoner i dagliglivet. Da vet vi som foreldre at vi har lyktes med oppgaven vår. Jeg tror at det gjelder å stole på ungdommene. De må ta valg i livene sine. Og de må prøve å feile for å lære. 
 
I sommerferien skal vi reise sammen begge søstrene mine og familiene deres til London en uke. Det blir artig;)) Jeg har aldri vært i London før. Og jeg gleder meg. Vi reiser i slutten av juni. Det blir bare jentene som skal være med til London. For eldstegutten begynner å jobbe uken etter han kommer hjem fra millitæret. Han og noen kamerater skal reise til Rodhos før han flytter opp til Trondheim for å studere.
 
Når vi kommer hjem reiser vi opp til Trondheim. Og vi skal ha med oss litt flyttelass for eldstegutten. Vi blir hjemme i Trondheim i 2-3 uker. Mens vi er hjemme i Trondheim skal vi feire 80 års dagen til pappa. Og det er invitert 60 gjester til selskapet hans. Vi skal ha selskapet på Lian restaruant i Trondheim. Jeg gleder meg til å treffe slekten min på pappa sin side;))
 
Det er mye å se fram til. Og det er mye å glede seg til;)) Ukene frem til sommerferien kommer til å fly av gråde. I mai begynner vi med elev og foreldresamtaler for elevene i klassen hvor jeg underviser. Og det må også forberedes grundig. Som lærer er jeg ikke arbeidsledig. Og læreryrket er et artig og innholdsrikt yrke som jeg trives godt med;))
 
Ha en fin uke alle blogglesere og bloggvenner;))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 10 kommentarer:

 1. Kerr kost å læs innlegget ditt :)

  Hos oss ligg snyen på vatnet enkelte plassa. Vi har hatt ein kald april med mye rægn og surt vær. Æg vil ha skikkelig vår førr æg ælska våren <3 Æg glæda mæg tel sommeren.

  Heldiggrisa som skal tel London. Du kan glæ dæg førr det en fin by og mykje å se. Ta med gode sko. Det e nå som æg anbefale tel alle som ska dit.

  Kerr artig at han ska studer i heimbyen din. Da e det enklere å fløtt dit også. Det va smart at hain ska bo hos søstra di og det kjæm han tel å spar pænga på.

  Æg spelt håndball frem tel æg va 16 år og æg slutta også da æg begynt i 2.klasse på videregående. Det blei så mykje læksa og æg fikk ikkje tid tel å træn så mykkje som æg hadde ønska. Så æg skjønna datra di.

  Æg ønska dæg en fin ettermiddag :)

  Bloggklæm fra mæg  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Takk for koselig kommentar på bloggen min;))

   Været i april var bra. Vi hadde noen dager med sol og varme. Men i mai har det vært en del regn. I går var det fint vær med sol.

   Jeg gleder meg til å reise til London. Og jeg holder på lese litt om byen. For vi må bestemme oss hva vi ønsker å se. Vi rekker ikke alt på en uke. Jeg reiser ikke til London for å stresse rundt.

   Ha en fin lørdag;)) Og ha en fin 17.mai;))

   Bloggklem fra Ofmariel

   Slett
 2. Koselig hverdagsinnlegg fra deg :) Selv om du bor 52 mil unna, føler jeg at jeg har deg i byen her.

  Det er hektiske ukedager til oss også med jobb, skole for jentene, håndballtrening for jentene, lekser og venner. Etter de er ferdige med leksene drar de rett på trening, eller til vennene sine. I håndballsesongen er det kamper i helgene, og vi foreldrene må trø til med dugnader, kaffe og kaker på noen cuper. Mange av klassekameratene til jentene har sluttet, og før de skal spille kamp må de være sikre på at de har nok spillere. Det har hendt at de har vært for få når de har kommet til kampdag, og det ødelegger mye for de jentene som står opp tidlig på en helgedag for å være med på cupene.

  Endelig er det godvær her i Trondheim også. Vi har også ordnet i stand i hagen vår. Nå er det bare å håpe på godt vær slik at vi kan kose oss ute i vår og i sommer.

  Morsomt at sønnen deres flytter til Trondheim for å studere, og praktisk at han få bo hos søsteren din. Det blir sikkert trist når han flytter så langt unna, men trøsten for dere er at han har familie i nærheten. Dere har jo hatt ett år hvor dere har blitt vant til at han er borte.

  Du må ha en fin tirsdag :)

  Godklem fra Irene  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Takk for koselig kommentar;)) For oss som har aktive unger er det travelt. De siste ukene har korpset hvor jentene spiller hatt ekstram marsjøvelser i forbindelse med 17.mai. Før var vi med dem på korpset. Men heldigivs er de store nok til å komme seg til og fra øvelsene på egen hånd.

   Eldstejenta sluttet på svømming fordi noen av hennes klassevenninner sluttet å svømme. Hun begynte på dans i stedet. Og der trives hun godt. Mange av jentene sluttet å svømme i løpet av ungdomsskolen. Det er noen få jenter i 16-17 års alderen igjen. Men de svømmevenninnene som yngstejenta vår er sammen med på svømmingen tenker også på å gi seg. Derfor ønsker yngstejenta å gi seg med svømming etter sommeren. Hun prioriterer heller korpstur i stedet for treningsleir nå i sommer.

   Jeg er glad for at han skal studere i Trondheim. Og at han får bo på hybelen til min ene søss;)) Jeg gleder meg til han kommer hjem fra millitæret. Det er ikke mange ukene til han dimmer;))

   Ha en fin lørdag;)) Og ha en fin 17.mai;))

   Stooor klem fra Omfariel

   Slett
 3. Kjempekoselig innlegg du har skrevet Ofmarielvennen! Nå har han endeli bestemt seg for hva han vil gjøre :) Det er kjempegodt å høre, også så kjempegøy at han skal studere her i Trondheim da.

  Blir faren din 80? Han ser jo fremdeles ung ut! Jeg var sikker på at han var i 70 årene jeg. Det blir kjempegøy å feire bursdagen hans :)

  Så kjempherlig å reise til London! Dit skal jeg reise jeg også, og jeg har avtalt med venninnen min at jeg skal bli med neste gang hun skal dit. Jeg har vært i Roma (på dagstur med buss). Fikk jo sett Roma da, men det var en kjempestressende tur hvor vi bare hoppet ut av bussen, tok bilder, for så å sette oss på bussen å kjøre videre til neste serverdighet. Det var så varmt den dagen, og det var ikke særlig morsomt å sitte på en glovarm buss nei! Uansett var det en kjemepstor opplevelse.

  Så kjempekoselig at dere kommer flere turer opp til Trondheim i løpet av sommeren. Det er lurt å ta medere litt flyttelass når dere kjører oppover første gang.

  Han får nesten gangavstand til Gløshaugen når han skal leie hos søsteren din, og han er kjempehedlig som får lov til å bo billig som student.

  Synes du det er rart at han ikke blir med på ferier lengre? Jeg var også 18 - 19 år da jeg sluttet å være med mine foreldre på ferie. Har jo bare kjempegode minner med ferieturene jeg hadde frem til jeg begynte å ha sommerjobb. Min første sommerjobb fikk jeg det året jeg fylte 18 år. Siden jeg ikke var fylt 18, var det vanskelig å få sommerjobb, men jeg fikk jobbe 4 uker på kontoret hvor faren min jobbet. Det var kjemepgodt å tjene sine egne penger som man kunne disponere selv :)

  Når det gjelder sommerjobb det året man fyller 18, er det helt klart en fordel å være født før august.

  Jeg husker da jeg var trener til turnjentene som var i alderen 13 - 15 år på 80- og 90-tallet var det mange som sluttet da de begynte på ungdomsskolen. Turngruppene for ungdommer i alderen 13 - 15 år hadde kanskje 10 - 15 gymnaster, og man måtte være kreativ for å holde på ungdommene slik at vi ikke mistet dem. Noen ganger greide man det, og andre ganger ikke. Det var de ungdommene som fikk interessen for å være trenere som fortsatte til de ble ble eldre. Jeg tror det er helt vanlig i alle idrettsmiljøer at de ungdommene som ikke tenker på å satse på idretten slutter etter fylte 13 år.

  Selv gav jeg meg med apparatturn da jeg var 16 år, men begynte på aerobicgruppe, og det var jo kjempegøy :) Det var jo på den tiden noe helt nytt, og vi var mange ungdommer på den gruppa. I tillegg var jeg trener for flere turngrupper i alderen 4 - 18 år.

  Det viktigste er å berge ugnene med fritidsinteressene sine frem til de er 16 år sies det, og har man greid det er mye av grunnlaget lagt.

  Ønsker deg en kjempefin onsdag :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Toril

   Takk for koselig kommentar fra deg snuppa mi;)) Jeg gleder meg til å reise til London. Og jeg holder på å velge ut hva vi skal se. Men jeg har sagt at jeg vil ikke stresse rundt. Jeg vi kose meg og nyte den uka i London;))

   Gutten vår er heldig. Og han får gangavstand til Gløshaugen. Han gleder seg til å begynne og studere ja;))

   Litt rart syns jeg det er. Men sånn er livet. Det er kjedelig å være med oss avlegse og gammeldagse foreldre på ferier når han kan reise med kamerater. Jeg var litt nervøs da de var i syden i fjor. Men kameratgjengen til gutten vår er fornuftige gutter med sunne interesser.

   Du har rett i det du skriver når ungdommene slutte rmed idrett. Hvert år mister svømmeklubben mange tenåringer når de har kommet i puberteten. Og spesielt jentene. Det er ikke mange jenter i 16 - 17 års alderen igjen i svømmeklubben. Jeg vet med sikkerhet at det er 6 jenter i alderen 15 - 17 i A gruppen, 5 jenter i B gruppen. Ingen i C og D gruppen. Og jeg skjønner at yngstejenta ikke synes det er noe morsomt lengre. Hun prioreterer korpstur i sommeren fremfor å reise på treningsleir. Jeg spurte henne om hva hun ville begynne å trene når hun slutter med svømming. Hun vil begynne å trene på helsestudio et par ganger i uka. Jeg synes det er viktig at ungdommene holder seg i form også etter at de slutter med idrett.

   Ha en fin lørdag;)) Og ha en fin 17.mai;))

   Stooor klem fra Ofmariel


   Slett
 4. Veldig hyggelig og koselig innlegg du har skrevet, og innlegget ditt oser av positivet og optimismse;=)

  Tusen takk for sist helg! Det var veldig koselig at dere kom på fødselsdagskaffe;=)

  Nå er vår nest eldste datter russ, og hun har begynt russefeiringen. Jeg er glad for at hun er sammen med venninner som ikke er så alt for festete av seg. De er med på russebuss sammen med flere andre jenter fra klassen sin. Hun kom hjem i dag tidlig, og la seg til å sove noen timer før hun dro ut igjen sammen klassevennene sine. Til høsten har hun søkt på Grønnland Folkehøgskole i Porsgrunn, og hun har søkt på reiselivslinjen. Hun har kommet inn, og hun gleder seg til å begynne.

  Begge jentene har fått seg sommerjobb i sommer. Vår elste datter skal arbeide på Ullevål som pleiemedhjelper i 6 uker, og vår yngste datter har fått seg arbeid på nærbutikken her vi bor i fire uker;=)

  Første uken i august reiser vi til Gran Canaria, og alle barna blir med;=)

  Som jeg sa til deg forrige søndag kan du bare glede deg masse til å reise til London;=) Det er en by du aldri går lei av, for det er mye å se;=)

  På søndag skal jeg dra å hilse på Toril på katteutstillingen som er på Nannestad, og det blir veldig hyggelig å treffe henne;=)

  Ha en fin kveld søte deg Ofmarielvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy

  SvarSlett
  Svar
  1. Catzy

   Takk for koselig kommentar snuppa mi;)) Jeg må si i like måte. Det var like koselig å komme til dere som alltid;))

   Jeg har tenkt masse på datteren din. Og jeg traff henne inne i Oslo for et par dager siden. Neste år har jeg en rødruss til;))

   Artig at hun skal begynne på folkehøgskole. Og det blir sikkert en opplevelse for livet;)) Jeg snakker varmt om folkehøgskole til begge jentene mine. For jeg mener det er ett år hvor de kan vokse enda mer på før de bestemmer seg for hva de vil studere. Eldstesøsteren min gikk på folkehøgskole. Og sønnen hennes var ferdig med folkehøgskole nå i mai. Han trivdes godt der han gikk. Det gjenstår å se.

   Artig at du traff Toril på utstillingen;)) Jeg hørte Toril fortalte det at hun hadde truffet deg;))

   Ha en fin lørdag;)) Og ha en fin 17.mai;))

   Stooor klem fra Omfariel

   Slett
 5. Jeg nyter våren for fult jeg også selv om været har vareriet voldsomt hos oss på Møre. April og mai har til nå vært kjølig. Jeg vil ha sol og varme jeg nå. Jeg håper vi slipper regn og surt vær. 17.mai skal vi først ha 17-maifrokost hjemme hos broren min og familien. Det blir kjekt :) Vi skal til sentrum for å se toget.

  Det var kjekt å høre at gutten din har søkt seg til Trondheim. Han er heldig som har familie han kan bo hos, for det er dyrt å bo på hybel, og greie seg med studielån. Hvis ungdommene som er studenter må jobbe for å greie seg kan det ødelegge mye for studiene. Gutten sin har en stor fordel han :)

  Det blir kjekt å reise til London. Mannen min og jeg var der i vinterferien for 8 år siden. Det var en fin by, og det er så mye å se og oppleve.

  Fin, fin ettermiddag til deg :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth

   Vi hadde en periode i april med sol og varme. I mai har vi hatt mer regn. Men også dager med sol.

   Jeg synes det er artig at han velger Trondheim. Det er lettere å sende ham til en annen by når familien min bor der. Søstren min har sagt at han slipper å betale for hybelleiligheten. Den har stått ubrukt i mange år. Og hun mener det er bedre at noen hun kjenner kan bo der.

   Jeg gleder meg til å reise til London ja;)) Det skal bli artig å se byen;))

   Ha en fin lørdag;)) Og ha en fin 17.mai;))

   Stooor klem fra Omfariel

   Slett