lørdag 16. mai 2015

Dagen før dagen;))

Det er dagen før dagen. I dag er det 16.mai. Bunadskjortene er ferdigstrøket. Det er ett prakk å strye bunadssjortene. Men det er et praktisk klesplagg å ha på seg. Hvis man har bunad har du alltid et festantrekk. Jeg har rød Sør-Trønderbundad. Og jentene har blå Sør-Trønderbunad. Da jeg fikk min bunad til konfirmasjonen min var valget lett hvilken bunad jeg skulle ha. Selvsagt bunaden fra plassen hvor jeg vokste opp;)) Jentene var heller ikke i tvil da de skulle ha bunad. De ville ha blå Sør-Trønder begge to. Har du bunad? Hvilken bunad har du? Hvorfor valgte du den bunaden din?

Siden begge jentene spiller i korpset bruker de ikke bunad om dagen. Da er det korpsuniform som gjelder. Jeg snakket med gutten vår som er i millitæret. Han fortalte at han kom til å savne å spille i korpset 17.mai i år;))

17.mai hos oss begynner alltid tidlig. I alle år har vi stått opp kl.05.30. Korpset skal møte kl.06.30. For kl.07.00 spiller på flaggheising på skolen før de massjerer rundt i gatene her vi bor. Selv om jentene når er 16 og 17 år gamle går mannen min og jeg bortover til skolen for å høre på dem. Det har blitt en fast tradisjon. Og jeg synes det er en fin tradisjon å høre koropset spille Ja, vil elsker om morgenen på nasjonaldagen vår;)) Korpset er normalt sett ferdig med spillingen kl.08.00. Jentene blir med hjem. Og vi spiser en koselig 17.maifrokost sammen før vi reiser ned til byen med T-banen hvor jentene skal spille i toget. Jeg synes det er artig å høre på ungene som spiller i korpset.

Når barnetoget er ferdig drar vi rett hjem. For neste post på programmet er at korpset skal spille på barneskolen hvor det 17.maitilstelning for hele familien fra kl.17.00. Jentene er nå så store at de er ikke interessert fiskedam, sekkeløp, eggeløp osv. Etter konserten de holder på skolen kommer de hjem. Og de hopper rett i bunadene sine. Ungene våre blir med på grillingen før de finner på noe med venninnene sine.

En fast tradisjon hos oss i nabolaget er å grille. Det gjør vi hver 17.mai. I år er det vår tur til å ha grillingen i hagen hos oss. Vi har kjøpt et større og stødigere partytelt med nye møbler i nå. Og det ble koselig. Vi kommer til å bli ca. 15 - 20 stk. Alle tar med seg grillmaten de ønsker å spise selv. Jeg har bakt pavlovakake, masjipankake og sjokoladekake. Vi serverer kaffe, kaker og snacks til gjestene. Den tradisjonen er en artig tradisjon;)) Grillingen går på rundgang blant naboene. Det som er artig er at vi allerede i april begynner å snakke om grilletradisjonen vår. Og alle vi naboene i gaten gleder oss til 17.maitradisjonen vår;)) I gata der vi bor er vi 15 hus totalt. Vi har et godt samhold i nabolaget;))

Kvelden i kveld blir en stille og rolig kveld. Som ekte Trondheimjente må jeg få med meg Rosenborgkampen. Jeg husker da jeg bodde hjemme i Trondheim. Da hadde vi i venninnengjengen en tradisjon å dra på Lerkendal på kampen før vi dro ut på diskotek;))

I kveld har heller ikke jentene noen planer. Vi skal lage taco og kose oss sammen;))


Pavlovakaka jeg har laget;)) Beste 17.maikaka;))


Flagget vårt i flaggstanga;)) Ha en fin 17.maifeiring alle sammen;))


Jeg håper alle kjente og kjære, bloggvenner og blogglesere får en fin 17.maifeiring samme med deres kjære i morgen;))
 
 
 9 kommentarer:

 1. Så kjempekoselig innlegg du har skrevet Ofmarielvennen :)

  Jeg beundrer de som spiller i korps 17.mai. Det er i hvert fall ikke en hviledag for dem. Tenk å holde det gående fra morgen til kveld. Regner med ungene dine har hatt noen gnagsår etter all spillingen 17.mai. Korpsmusikk på 17.mai hører med.

  Så kjempekoselig med grilling da :) Det er kjempekoselig å ha tradisjoner å 17.mai. Selv er det 17.mailunch hjemme hos søsteren min og familien hennes, og om kvelden skal vi til et vennepar av oss å grille. Det blir kjempekoselig.

  Jeg har blå Sør-Trønder bunad jeg, og jeg angrer heller ikke noe på valget av min bunad. Tenkte jo på Finnmarksbunad og Nord-Trønderbunad, men landet på Sør-Trønderbunaden til slutt siden jeg er født og oppvokst i Trondheim selv :)

  Nam, nam :p Pavlovakake er kjempegodt, og det hører med 17.mai ja :)

  Ønsker deg, ungene dine og mannen din en kjempefin og god 17.mai :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Toril

   Takk for en koselig kommentar fra deg snuppa mi;))

   Jeg liker godt Sør-Trønder bunaden godt. Og når jeg har min Sør-Tørnderbunad på meg er jeg stolt av å være fra Trondheim;))

   Det hørtes ut som dere hadde en fin 17.mai dere også;)) Artig å se bildene dine på bloggen din, facebooken din, instagramen og snapchattene du sendte igjennom dagen;))

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 2. Jeg har også laget pavlovakake :) I morgen tidlig før barnetoget skal vi ha 17.maifrokost før vi drar til byen. Frokosten er klokka syv. Mamma, pappa og søsteren min og familien hennes kommer. Jeg har gjort alt klart til i morgen. Jentene skal gå i skoletoget, og etterpå skal de gå i borgertoget for håndballaget :)

  Jentene har blå Sør-Trønder, og det har jeg også. Jeg synes bunad 17.mai er fint, og spesielt menn i bunader er staselige :)

  Når barnetoget og borgertoget er ferdig skal vi spise middag hjemme hos søsteren min. Broren min og familien hans har sin feiring i Ålen.

  Jentene er på fotballkamp sammen noen venninner. Etterpå skulle de hjem til ei av venninnene sine. Vi oldisene er alene i kveld.

  Takk i like måte til deg og familien din også. En fin 17.mai ønskes dere alle :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Tusen takk for koselig kommentar;))

   Det var artig å se de herlige 17.maibildene dine fra deres feiring;)) Jammen har jentene deres blitt store. Og de var så fine der de stod med bunadene sine utenfor huset sitt på det bildet du la ut på facebook;))

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 3. Dagene og uken siden 17.mai har gått fort, og jeg skulle ha kommentert før på bloggen din. Alt falt bort i fisk siden vi så ofte snakker på facebook og på telefonen sammen. Nå tar jeg meg på tak.

  I helga var vi på hytta vår på Halsa. Det var litt småkjølig, men vi kom oss ut for å fiske. Pinseaften grilla vi og koste oss :) Det var en trivelig helg :)

  17.mai var også en trivelig dag :) Det var bare junior som gikk i toget. Mellomste gutten ville ikke gå i toget i år. Først hadde vi 17.mai frokost hos broren min og familien. Vi dro ned til sentrum og så på toget. Rett etter toget var vi på skolen hvor det ble arrangert 17.mai kafé, og der drakk vi kaffe. Vi traff mange kjente som vi ble sittende og prate med :)

  Jeg har Nordmørsbunad. Den fikk jeg fra mormor til konfirmasjonen, men jeg var alt for tynn og spe da jeg skulle konfirmeres. Derfor begynte jeg å ta den i bruk da jeg var 20 år gammel, for da var jeg ferdig med å vokse. Alle vi jentene (3 av søskenbarna mine) fikk bunad av mormor.

  Pavlovakaka di så god ut. Svigerinnen min hadde laget pavlovakake til 17.mai, og den ble spist opp :)

  Fin, fin kveld til deg :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth

   Tusen takk for koselig kommentar;))

   Det er artig å høre om hva dere gjorde 17.mai;)) Og ikke minst var det artig å se de fine 17.mai bildene dine du hadde postet på facebook;))

   Bunad er fint. Og jeg har alltid likt bunad. Jeg gleder meg til hver 17.mai når jeg får ha på meg bunaden min. For når jeg har den på er jeg stolt av å være fra Trondheim;))

   Ha en fin fredag;))

   Stooor klem fra Ofmariel

   Slett
 4. Kerr kost innlægg du har skreve :) Kerr koselig dokk har det på 17.mai :) Æg har aldri spilt i korps men mange av vænnan mine har gjort det og dæm va sliten etter all 17.mai spillinga :)

  17.mai så æg på toget sammen fleire vænna. Etter toget va ferdig va æg sammen vænnan min på kafe :) Æg va også i middagsselkap om ettermiddagen.

  Æg har nordlandsbunad. Den e æg stolt av førr den e kåra tel Norges fineste bunad fleire år på rad :)

  Æg ønska dæg ein fin kveld :)

  Bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Tusen takk for koselig kommentar fra deg;))

   Det er artig å lese om hva du også gjorde på 17.mai;)) Ungene er alltid slitne når de har spilt fra tidlig om morgenen til sent på kveld 17.mai. Og føttene har vært såre og ømme.

   Nordlandbunaden er råfin;)) Den har jeg alltid likt godt;))

   Ha en fin fredag;))

   Bloggklem fra Omfariel

   Slett
 5. Catzy:

  Tusen takk for koselig kommentar snuppa mi;))

  Gudbrandsdalsbunaden er så fin;)) Jeg har alltid likt bunad godt. Og jeg elsker å ha på meg bunaden min 17.mai. For da er jeg stolt av å være fra Trondheim;))

  Jeg skjønner godt at jenta deres var sliten etter russefeiringen. Husker eldstemann stupte rett i seng da han kom hjem fra byen på 17.mai i fjor. Neste er eldstejenta vår russ. Og hun og venninnene hennes har begynt å snakke om russetiden. De diskuterer om hvor vidt de skal bli med på russebuss sammen reseten av klassen.

  Ha en fin fredag;))

  Stooor klem fra Ofmariel

  SvarSlett