fredag 5. juni 2015

Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender ut
Som mamma til to tenåringsjenter vet jeg hva slags kroppspress ungdommene er utsatt for til daglig. Våre to yngste jenter har drevet med svømming i mange år. Presset om å se bra ut begynte å øke på da jentene kom i tenårene. Jentene på svømmegruppa begynte å sammenlikne kroppene sine med hverandre. Og dessverre er det slik. Særlig blant jenter.

Svømmetrenerne som jentene hadde da de ble 12-13 år gamle og oppover var strenge. De kurset oss foreldre og ungdommene om at de måtte spise. Og de fikk ikke lov til å tenke slanking. Det var et par episoder hvor et par av jentene sluttet å spise. Fordi de følte at de ikke var tynne nok. Og de ble slappe og tomme for energi.

Trenerne tok grep. Før hvert eneste svømmestevne ble alle konkurransesvømmerne bedt om å møte opp til felles frokost slik at trenerne visste at ungdommene hadde fått i seg næring før konkurransen. Hvis ungdommene ikke hadde spist før et svømmestevne fikk de ikke lov til å være med å konkurrere. Vi foreldrene syntes dette var et bra tiltak. Treneren ville ikke vite av at ungdommene kommenterte hverandres utsende.  Vi i foreldregruppa ble kurset i temaet idrett og kroppspress.

Begge jentene våre sminker seg. De går til frisøren når de skal ordne håret sitt. Og de har et sunt forhold til sitt eget utsende og kropp. Det vil jeg takke svømmetrenerne de hadde for. Jeg som mamma ble sjokkert når eldstejenta vår i en alder av 13 år kom hjem og fortalte hun var lei seg fordi at puppene hennes var for små og at hun ikke hadde hofter. Og det var noen andre jenter som hadde fortalt henne. Mannen min og jeg tok det opp med treneren hun hadde. Og de satte øyeblikkelig i gang med kursing for ungdommene på svømmegruppa.

Under noen av svømmestevnene jentene deltok på var det noen foreldre som kommenterte utseende til jentene. Jeg husker spesielt en gang da vi så på et svømmestevne hvor jentene våre var med på. Jentene skulle svømme stafett. Og bak oss satt det foreldre som heiet på et annet lag. Det laget gjorde det ikke spesielt bra. En av foreldrene brølte ut hvis det ikke hadde vært for hun der jenta med de store muggene hadde laget vunnet. Mannen min ble forbanna og kjeftet på dama som hadde sagt dette. Denne moren ble bortvist fra tribunen.

Trenerne i svømmegruppa til jentene våre samlet oss foreldre og ba oss oppføre oss under svømmestevner. Og de hadde retten på sin side å vise oss bort hvis vi viste ufin oppførsel mot egne og andres unger.

Siden jentene våre var 12 - 13 år gamle og kom i puberteten har mannen min og jeg vært bevisste på å støtte opp under jentene våre at de ser perfekte ut som de er. Og det er uhyre viktig.

Som andre tenåinger har jentene våre hatt perioder hvor de har følt at de har hatt komplekser i forhold til sine jevnaldrende venninner. De har følt at de ikke har vært tynne nok, de har følt at puppene deres ikke har vært store nok og de har følt at alle venninnene deres er penere enn dem. Som foreldre har mannen min og jeg poengtert at de er perfekte. De skal vite at skjønnheten kommer innenfra.

Det er tre mødre av venninner til jentene våre som er opptatt av utseende. Interessen hos de tre mødrne har bestått i å legge inn silikon, sprøyte inn bootox og restylan. Døtrene deres er også kroppsfikserte så det holder. De tenker bare på kropp og utseende. Og de er aldri fornøyde.

Da datteren til hun ene moren var 17 år la hun inn silikon i sine pupper. Moren hadde gitt henne tillatelse. Mange av oss foreldrene reagerte på det. Og vi syntes det var forkastelig. Hun som har la inn silikon snakket mye om at hun ville gjøre det da hun var 15 - 16 år gammel. Denne jenta har aldri vært fornøyd med utseende sitt. Og det vet hun å fortelle til venninnene sine.

Da yngstejenta vår og venninnen hennes gikk i 10.klasse satt hjemme hos oss. Og venninnen snakket ikke om annet enn hvor mislykket hun var pga at hun hadde så små pupper. Jeg overhørte henne mange ganger at hun fortalte at moren hadde kritisert hvor små puppene hennes var. Hvilken mor kritiserer utseende til sin egen tenåringsdatter? Og det er ikke rart at datteren hadde dårlig selvtillit til sitt eget utseende.

Det var ikke bare en gang jeg måtte ha en samtale med yngstejenta vår etter venninnen hennes dro hjem. Jeg måtte fortelle henne at venninnen hennes hadde dårlig selvtillit. Og jeg sa at det var viktig at yngstejenta vår kunne prøve å fortelle venninnen sin at hun var perfekt nok som hun var. I dag har de to ikke kontakt. De vokste fra hverandre som venninner når de begynte på hver sin videregående skole.

Moren til venninnen til yngstedatteren vår som tok silikon i en alder av 17 år kommenterte puppene mine for tre år siden. Hun mente jeg burde gjøre noe med dem. Og at jeg burde legge inn silikon for å få dem finere. Jeg sa til henne i klartekst at jeg var fornøyd med mine pupper. Og jeg sa at jeg ikke hadde ønske om ødelegge kroppen for å tilfredstille de som hadde dårlig selvtillit. Hun kvass til og sa at hun var glad at hun ikke hadde mine pupper. For da hadde hun skjemtes. Fy faen. Snakk om å være frekk.

Det er viktig hvilke signaler vi som foreldre gir ungene våre. Og særlig jenter. Det er korppspress blant gutter også. Men ikke i den grad som hos jenter. Som mamma til en gutt og til to jenter har jeg sett at det er stor forskjelle mellom gutter og jenter når det gjelder kroppsfiksering og utseende. Gutter har press de også. Men ikke i nærheten av det tenåringsjenter har. 

Jeg er bevisst hvilke signaler jeg sender ut til mine to tenåringsjenter når det gjelder kropp og utseende. Det siste jeg vil at tenåringsjentene mine skal forholde seg til er et perfekt kroppsideal som er et falsk kroppideal.

Vi har vært 100% ærlig med jentene våre og fortalt dem at det finnes jenter har små pupper, andre jenter har store pupper, noen jenter er tynne, noen jenter kraftige, noen jenter har høye kinnbein, noen jenter små lepper og andre jenter store lepper. Den kroppen de har fått utdelt skal de være fornøyde med. Vi har innprentet tenåringsjentene at de jentene som streber etter å se mest mulig perferkt ut har dårlig selvtillit og selvbilde. Og derfor tror de at de blir lykkelige om de ser perfekt ut. 

Selvtillit og selvbilde til ungene våre vokser når vi foreldre forteller ungene våre at vi støtter dem akkurat som de er. Ungene våre skal ikke strebe etter å være perfekte. Og de skal vite at de blir verdsatt for den personen de er. Underveis skal vi foreldre være der for ungene våre. Og vi skal rettlede og veilede dem hvis de trår feil. Som mamma får jeg ikke sagt det nok til jentene mine hvor høyt jeg elsker dem, og hvor flotte unger de er;))

Foreldre som kritiserer sine ungers utseende vet ikke hvor mye det kan skade ungene sine. De årene jeg jobbet som førskolelærer i barnehagen hvor jeg jobbet og i jobben min som lærer har jeg mange ganger hørt foreldre høylydt har kritisert utseende til ungene sine. Jeg får vondt inni meg når jeg hører foreldre kritiserer utseende til ungene sine. Og jeg har sagt i fra til noen av foreldrene når jeg har hørt dem kritisere ungene sine i mitt nærvær.  Vil du som foreldre knuse selvbildet og selvtilliten til ungene dine må du for all del kritisere utseende deres.

Som mamma til tenåringsjenter har mannen min og jeg jobbet hardt for at jentene skal akseptere seg selv akkurat som de er. Og det hadde vært feil av meg og moralsk forkastelig hvis jeg hadde begynt å operere inn silikon og sprøyte inn botox og restylan for å se bedre ut. Hvilke signaler ville det ha gitt tenåringsjentene mine? Signalet det ville gitt tenåringsjentene mine ville vært at det bare er å justere på seg for å få en bedre selvtillit. Jeg ville vært en dobbeltmoralist og en løgner.

Jeg er 46 år gammel. Og jeg har rynker som er normalt for en vosken dame på min alder. Jeg har alltid hatt små pupper bortsett fra når jeg ammet ungene. Heldigivs er jeg en person som driter i hva andre mener om mitt utseende. Når jeg er 46 år skal jeg se ut som jeg er 46. Jeg kan aldri se ut som 25 åring.

Hun der moren som lot sin 17 årige datter ta silikon unnskylder seg når hun prøver å lure meg til å tro at hun tar så lite restylan og botox at det ikke vises. Jo det vises. For hun ser stiv ut i ansiktet. Og det vises på lang vei at ansiktet hennes er sprøytet inn med gift. Hun har holdt på å ta restylan og botox siden ungene våre gikk i 7 klasse på barneskolen.

I øynene mine er hun ikke et godt forbilde for datteren sin. Og ingen foreldre er gode forbilder for ungene sine når de tror at veien til å bli perfekt er å ta silikon, botox og restylan. Det er ikke rart at ungene deres får et forvrengt bilde av sitt utseende når dere har et forvrengt bilde av deres utseende.

Hvis vi skal kjempe for å få slutt på det økende fokuset på kropp og utseende må vi foreldre begynne å ta ansvar nå. 
11 kommentarer:

 1. Flott skrevet :) Jeg er helt enig i alt det du skriver.

  Som deg er jeg tenåringsmamma til tvillingjenter i tenårene, og det er mye kroppspress blant ungdommene. Jentene våre spiller håndball, og jeg har hørt foreldre som kjefter på jentene sine. En mamma skrek at datteren hennes måtte få den tjukke ræva i gir. Jeg hadde lyst å fike til den mora, men bet i meg alle ordene.

  Aldri i verden om jeg vil synke så lavt å ødelegge kroppen min med botox, restylan og silikon. Du skriver at det ville vært dobbeltmoralistsik, og det er jeg enig i.

  Jentene våre har også perioder hvor de er misfornøyde med hvordan de ser ut, og det er da det er viktig å være tydelige voksne som lytter til tenåringene våre, men forteller dem at at ikke et menneske er perfekte.

  Moren til venninnen til yngste datteren din hørtes ut som hun har store problemer med seg selv, og jeg synes ikke det er merkelig at hennes datter også sliter med selvbildet sitt. Jeg ville aldri hatt samvittighet å kritisere utseende til tvillingjentene mine. Tankeløse foreldre finnes over alt :(

  Tvillingjentene våre begynte å sminke seg i 8.klasse. Jeg kjenner også noen voksne som jevnlig tar botox og silikon. De tåpelige unnskyldningene om at de ikke tar mye og ikke tar det ofte har jeg hørt de jeg kjenner har sagt også. Det er en unnskyldning for å rettferdiggjøre det de holer på med. Jeg synes de mister sitt naturlige preg når de har tatt restylan og botox mange nok ganger, og det gjelder for alle sammen.

  Vil de ødelegge seg så vær så god. Jeg gjør det ikke, og jeg kommer aldri til å ta botox eller restylan. Jeg har kanskje noen kilo for mye, og kunne tatt av noen kilo. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg aksepterer kroppen min og hvordan jeg ser ut. Skal jeg være ærlig mot tvillingjentene våre må jeg være ærlig mot meg selv.

  En fin kveld ønskes deg :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Takk for kommentaren din;))

   Kroppspresset om denne sommerkorppen er gått alt for langt. Men så lenge folk er med på den trenden er det vanskelig å få gjort noe med det annet enn å snakke med ungene våre slik at de i fremtiden også kan kjempe for at vi ikke godtar presset om å se mest mulig perfekt ut.

   Dette kroppspresset og kroppshysteriet skaper spiseforstyrrelser. For det blir et forvrengt kroppsbilde og kroppideal.

   Vær fornøyd med kroppen du har. Det er mottoet mitt.

   Det er idoti å ødelegge seg på å ta botox og restylan. For det er det de gjør selv om de nekter for det.

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 2. Knallbra innlægg du har skreve :) Æg e heilt enig med dæg. Æg syns enkelte e alt førr sykelig opptatt av kropp og utseende. Æg kalla det sykelig opptatt når alt dreie sæg om å se perfekt ut. Æg har nån vænninna som har tatt restylan og botox i mange år nu. Dæm sei også at dæm ikkje tar det så mykje og at det ser naturlig ut. Det gjør det ikkje og det vises godt at dæm har tatt botox og restylan. Huden tel dæm e mykje stivere enn ka det e tel vanlig. Æg skjønna ikkje koffor dæm vil ødelægg sæg med å ta restylan og botox førr det e dæm gjør.

  Ho eine venninna mi syns sjøl at ho har så små leppa og det stemme ikkje førr leppan hennes e så stor at det vises at ho har tatt restylan. Ho e de æg kalla størrelsesblind.

  Sjøl har æg tynt hår og æg bruke hair extentions førr å få tjukkere hår. Det bli nåkka heilt anna enn å ødelægge sæg og sprøyte inn stoffa som ødelægge fjeset.

  Æg syns det e bra at du bevisstgjør jentan din på det her førr det e ikkje lætt med alt kroppspresset som e blant jenta i dag. Det provosere mæg at folk klage over at dæm ikkje e fornøyd med sæg sjøl. Det handle om at dæm har dårlig sjølbilde. Æg syns dæm har lite å klag over i forhold tel dæm som e alvorlig syk. Derførr bli æg førrbanna når æg høre vænnan mine klage på at dæm ikkje e pen nok.

  Æg ønska dæg ein fin kveld :)

  Bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Takk for kommentaren din;))

   Jeg er så opptatt av dette for jeg synes korppspresset har tatt helt av. Og det er ikke rart at mange sliter med dårlig selviblde og spiseforstyrrelser når de daglig blir møtt med sommerkorppen hver eneste vår i ulike medier som for eksempel blogg.

   Bloggere som er med på kroppshysteriet og det å se perfekt ut må begynne å tenke seg to ganger om. For de er med på å skape dårlig selvbilde og i verste fall spiseforstyrrelser.

   Vi som er foreldre har et ansvar større enn tidligere. Når jeg ser hva tenåringslbader, bloggere og rekalmer reklarmerer for er det hvert år drømmen om den perfekte sommerkroppen. Eller drømmen om å se mest mulig perfekt ut. De som står for dette burde skjemmes. For det kan gjøre skade på en som har dårlig selvbilde fra før.

   Jeg fatter ikke jeg heller hvorfor folk vi ødelegge kroppen sin med disse giftstoffene som det faktsik er. De som tar restylan og botox de nekter på at det giftstoffer. Men det er det samme hvor mye de nekter.

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor bloggklem fra Else Marit


   Slett
 3. Kjempebra skrevet Ofmarielvennen, og det er et kjempeviktig tema du skriver om!

  Jeg synes mødre til tenåringsjenter som driver og tar silikon og sprøyter inn restylan og botox. De er slett ingen forbilder for sine unger. Foreldre burde tenke seg to ganger om, og heller prate med ungene sine om skadevirkningene av dette. Særlig i dagens samfunn hvor kroppspress og fokus på å oppnå et perfekt utseende er så sterkt. Dette fokuset det medeia som har skap, og folk henger seg på. Dessverre :( Synes det er en kjempetrist :( Hvilke mor gir tillatelse til at en 17 årig datter tar restylan og botox? Jeg bare spør. Det sier mye om denne moren til venninnen til datteren din! Kjenner jeg blir oppgitt og sint når jeg hører om slike hjernedøde foreldre!

  Jeg gikk på airobic sammen med en dame som den gangen var i 50 årene. Hun var så opptatt av utseende, tok flere silikonbehandlinger, brystoperasjoner, botox og restylan, men så begynte hun å se gammel ut etter hvert. Hun tok ikke fem flate øre å kommentere vårt utseende og rynker. I dag ser hun helt herjet ut, og hun har ødelagt seg fullstendig! De gangene hun kommenterte at jeg hadde noen rynker i panna, og foreslo at jeg måtte ta botox ba jeg henne holde kjeft, for jeg ble så forbanna på henne. Greit at de vil ødelegge ansiktet sitt, men de skal fanken meg respektere oss som ikke ønsker å ødelegge oss! Hun var så sylfrekk å sa til meg at jeg burde ta brystredukjson. Brystene mine plager meg ikke, og har aldri plaget meg!

  Selv om jeg har noen kilo ekstra, er jeg stolt av kroppen min! Da jeg var nede i 40 - 43 kilo var jeg slett ikke lykkelig, for det var ikke meg!

  De rynkene jeg har i panna skal jeg ha, og det er ikke noe jeg skjemmes over.

  Jeg er så ærlig at jeg innrømmer at den kroppen jeg har er meg, og jeg vil ikke ødelegge meg ved å justere meg for å bli perfekt.

  Skjønnheten kommer kun innenfra, og ikke noe annet, og naturlighet skjønnhet er det absolutt fineste!

  Jeg fikk gelsihbehandling på neglene mine, men gelishbehandling er en hjelp til å få sterkere negler. Kommer aldri til å sette på falske negler. En gelishbehandling kan ikke sammenliknes med silikon, botox og restylan!

  Når folk blir så kroppfikserte at det eneste de tenker på er å ta botox- og restylanbehandling år etter år er det snakk om usunn tankegang, og jeg vil faktisk si at det er på grensa til sykelig avhengighet!

  Synes det er kjempeflott at du er så bevisst som du er, og særlig med tanke på at du har tenåringsjenter i den rette alderen hvor kroppspress og fokus på utseende er blitt mer og mer vanlig!

  Ønsker deg en kjempefin søndag :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene  SvarSlett
  Svar
  1. Toril

   Takk for kommentaren din snuppa mi;))

   Jeg mener også det samme. Som mamma selv ville jeg aldri i livet ha gjort det. Og det er fordi jeg vet med sikekrhet at det er giftstoffer de sprøyter inn. Aldri i livet om jeg vil ødelegget ansiktet mitt på sånt tull. For du ser hvor stygge de som har tatt my restylan og botox ser ut? Det finnes det mange eksempler på av kjendiser som ser helt ødelagte ut. De må ta jevnlig påfyll av restylan og botox. For virkestoffene går ut etter en stund.

   Jeg sverger heller til kremer for å pleie ansiktet mitt jeg;))

   Neglebehandling kan ikke sammenliknes en gang. Manikyr har hendene godt av. På samme måte som vi har godt av å stelle føttene våre;)) Føttene må vi alltid pleie å smøre dem slik at huden ikke blir hard. Det er viktig å ta vare på hendene og føttene. Gelilshbehandling som fikk er noe helt annet enn å sprøyte inn restylan og botox i fjeset.

   Jeg er enig med deg. Skjønnheten kommer alltid innnenfra. Hvis man har dårlig selvbilde er det det siste man må gjøre å justere på seg ved å ta restylan og botox. Du blir avhengig av å ta restylan og botox. For virkestoffene går ut av kroppen en stund. Det finnes mange eksempler på hvor ødelagte folk har blitt etter de har tatt restylan- og botox behandling år etter år. Vi de være så idiotisk og dumme så vær så god. Det er ikke min kropp. Jeg er fornøyd med meg selv som jeg er, og jeg holder huden min fin med ansiktskremer.

   Som mamma til tenåringsjenter må jeg være bevisst. For det kroppspresset de møter i samfunnet er helt ødeleggende for tenåringer. Vær stolt av kroppen de har er mitt motto;))

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 4. Tomlene opp, og stor applaus for innlegget ditt.

  Jeg er glad for at jeg var tenåing på 80-tallet, og at det ikke var kroppspress på den måten som det er i dag. Vi ville se bra ut vi også, og vi begynte å sminke oss da vi gikk på ungdomsskolen.

  Gutter har litt kroppspress de også, og jo eldre guttene blir, jo mer press til å bygge muskler. Guttene er på samme måte som jentene opptatt av moteriktige klær. Heldigivs er ikke guttene opptatt av det med plastsike operasjoner. 19 åringen vår synes jenter som tar botox, restylan og legger inn silikon i brystene sine er idiotiske. Han mener at naturlig pene jenter er det beste, og han fnyser når han ser ei jente som har botox og restylan. Jeg tror de fleste oppegående gutter og menn mener det. Mannen min fnyser også når han hører snakk om damer og jenter som tar silikon, botox og restylan. Hvorfor kan ikke jenter og damer høre mer på mannfolka?

  Takk du. Jeg har noen få kjente som tidt og ofte drar til skjønnhetsbehandlinger for å ta påfyll av restylan i leppene og botox i ansiktet. De har jo fått så mange rynker. Jeg synes ikke de blir penere av skjønnhetsbehandlingene sine. De får gjerne kalle meg sjalu, men det er jeg ikke. Jeg sier min mening om hvordan behandlingen deres gjennom mange år har påvirket utseende deres. De vil ikke høre på hva vi andre har å si til dem, fordi de er blinde for hva de holder på med. De ser ikke selv hvordan behandlingene deres ødelegger dem.

  Jeg er langt fra perfekt, for jeg har rynker, og jeg har litt alderstillegg. Rynkene plager meg ikke, og kroppen min er den kroppen jeg har.

  De som hele tiden justerer på utseende sitt tror at de blir mer lykkeligere, men blir de det? Det nekter jeg å tro. De streber og streber etter å oppnå det perfekte, men innerst inne er de usikre mennsker med ekstremt dårlig selvbilde.

  Mange jenter har store problemer med for store bryster, og de tar brystreduksjon. Hvis brystene er ekstremt store kan en få dekket brystredukjsonsoperasjon, men da er det på grunn av helsemessige årsaker. Det noe helt annet enn operasjon for å se perfekt ut.

  Jeg tror det er viktig å stå opp mot å si fra mot den gale trenden om å se perfekt ut, for den trenden er galt. Strebet etter den perfekte kroppen ødelegger selvtilliten til mange unge jenter og voksne damer. Det er det som er feil. Vi må stå sammen i å få øynene opp for den trenden som herjer i samfunnet vårt slik at unge jenter og voksne damer som febrilsk justerer på seg får øynene opp for hva som er i ferd med å skje.

  Fin, fin kveld til deg og familien din :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth  SvarSlett
  Svar
  1. Mona

   Jeg er også glad for at jeg var ungdom på 80-tallet;)) Vi slapp det kroppspresseet og kroppshysteriet som ungdommene i dag møter i ukeblader, i sosiale medier og på TV. De som skaper mest hysteri og falsk kroppspress er disse rosabloggerne. Og særlig på blogg.no hvor det er en stygg trend å ha fokus på kropp og utseende.

   Vi som foreldre har en uhyre viktig jobb å gjøre for å få våre ungdommer til å være fornøyde med seg selv. Jeg mener kroppspresset er det sosiale medier som har skapt. Da vi vokste opp var det ukeblader og reklamer på kino som vi ble påvirket av.

   Jeg blir forbanna når foreldre i nærvær av sine tenåringsdøtre snakker postivt om restylan og botox. Og ennå de vet hva slags konsekvenser det kan få. Ansiktet blir ødelagt når de tar for mye restylan og botox. Men det nekter de på. De gjør alt for å forsvare sin avhengighet. Virkestoffene i restylan og botox går ut etter en stund. Og da må de ta nytt påfyll. Til slutt blir du avhengig av det. Jeg snakket med en venninne som jobber som hudpleier. Det er mange som kommer til henne for å få hjelp. Hun ser skadene som botox og restylan gir. Det hjelper ikke at de tar lite. For når det går ut må de ta nytt for å vedlikehode behandlingen.

   De som sverger til å ta botox og restylan får bare gjøre det. Det er ikke mitt ansikt. Heldigvis;))

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 5. Amen! Tusen takk for at du delte dette. Det er mange som kan ta lærdom av dette innlegget §:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Moffeliten

   Tusen takk for kommentaren din;))

   Siden jeg er mamma til tenåringsjenter brenner jeg for det kroppshysteriet som daglig møter dem på facebook, instagram og blogg. Derfor er det viktig at vi som foreldre aktivt går inn for å støtte opp under selvtiliten til ungdommene. Jeg vil ikke at mine ungdommer skal få en holdning om at de må se perfekt ut. De skal akseptere kroppene sine som den er. Og ikke slik den andre synes den skal være. Den perferkte kroppen er medieskap. Da vi vokste opp ble vi påvirkert av reklamer i ukeblader og på kino. Men det var aldri snakk om den perfekte sommerkroppen og det å se perfekt ut. Vi hadde våre idoler som vi så opp til. Og selvsagt ønsket vi å være lik våre idoler.

   Når foreldre i nærvær av sine tenåringsdøtre snakker om at det er positivt å ta restylan og botox for at de kan bli penere blir jeg forbanna. Da er du ikke et godt forbilde for ungene dine.

   Jeg synes det er viktig at ungene mine vet at restylan og botox er nervestoffer som sprøytes inn for å drepe hudcellenes prosesser. Venninnen min som jobber som hudpleier fortelelr at det er så mange som kommer til henne i ren og skjær frustrajson. De har jevnlig tatt restylan og botox. Og de har ødelagt ansiktet sitt når de har fått så mange behandlinger. Bruk av restyaln og botox gjør at du må ha påfyll etter en stund for å vedlikeholde prosessen. Men det øret vil ikke de som sverger til restyaln og botox høre på. Derfor mener jeg at restylan og botox skulle blitt forbudt å bruke.

   Ha en fin lørdag;))

   Stooor bloggklem fra Else Marit

   Slett
 6. Catzy

  Takk for kommentaren din snuppa mii;))

  Jeg er enig. Foreldre som sverger til å ta botox og restylan i nærvær av sine tenåringsdøtre er ikke gode forbilder. Døtrene deres burde heller få høre om skadevirkningene ved bruk av for mye botox og restylan.

  Venninnen min som er hudpleier i Oslo forteller meg at det kommer fortvilte kunder til henne. De har tatt alt for mye restylan og botox. Og venninnen min ser at ansiktet deres er på vei til å bli ødelagt. Venninen min forteller at du jevnlig må fylle på med botox og restylan for å holde virkestoffene ved like. Og cellene dør av behandlingen. Til slutt vil ansiktet bli så stivt og ødelagt. Det øret hører ikke restylan- og botoxtilhengerne på. De avfeier det glatt. Vil de ødelegge seg så vær så god. Det er ikke mitt fjes;)) Men de skal ikke komme til meg å klage etterpå.

  Venninnen min som er hudpleier sverger til kremer for å holde huden fin. Det gjør jeg goså;))

  Bra at døtrene dine også er fornuftige og oppegående. Ungdommene i dag møter lettere på kroppshysteriet enn vi gjorde. De møter det daglig gjennom facebook, instagram og blogger.

  Det er mange som har utviklet spiseforstyrrelser på grunn av dette kroppshysteriet. Og det syns jeg er trist;((

  Ha en fin lørdag;))

  Stooor klem fra Else Marit

  SvarSlett