fredag 11. september 2015

Hvorfor har du en diskusjon på bloggen din når du kaller leserne som ikke er enige med deg for nettroll og sjalu?

I dag kom jeg over et innlegg til en voksen blogger på en annen bloggplattform i aldersgruppen 40+ hvor overskriften var Bra det er mulighter for kosmetiske behandlinger.

Det kom inn mange kommentarer på innlegget til bloggeren. Et par kommentarer var stygge og usaklige hvor leserne hang seg opp i at bloggeren er uføretrygdet. Argumenter om at man er uføretrygdet i sånne diskusjoner hører ikke hjemme. Det har ikke noe med saken å gjøre. Hva andre mennesker bruker egne penger på har ingen noe med å blande seg bort i.

Jeg har ikke noe i mot om folk rundt meg bruker restylane, eller andre skjønnhetsbehandlinger for å fjerne rynkene eller få litt større lepper. Det er opp til hver enkelt person. Og det mener jeg. Det passet jeg på å skrive i kommentaren min til bloggeren. Men jeg jeg skrev at jeg aldri ville sprøyte botox og restylane inn i fjestet mitt. For meg finnes det andre måter å ta vare på huden og fjeset mitt på. Som en gjennomsnittskvinne i 40-årene har jeg noen rynker jeg også. Men de plager meg ikke.

Og det nytter ikke å unnskylde seg at de tar så lite. Det vises godt på alle som har tatt restylan og botox. For ansiktene deres virker stivt. Jeg synes ansiktene til de som har tatt botox og restylane blir stygt.

Mange lesere skrev sin mening at de ikke ønsket å ta botox og restylane. Og de ville heller ha rynker å bli naturlig gammel. Bloggeren svarte en leser at hun ikke se ut som et rynketroll når hun ble gammel. Og mente at de eldre også ville ta seg fint ut.

Bloggeren mente at det var mange voksne som fikset på sitt utseende. Og det var helt normalt å ta botox og restylan.

Jeg skrev to kommentarer. En kommentar som bloggeren godkjente. Og en kommentar som ikke ble godkjent hvor jeg la med to linker til dokumentasjon på at det ikke er direkte ufarlig å ta botox og restylan. Den kommentaren ble ikke godkjent.

Bloggeren gikk etter hvert til angrep hvor hun kaller lesere som skriver kommentarer for nettroll. Når ble det å være nettroll å legge med to linker i en kommentar? 

En bloggvenninne av denne bloggeren går ikke av veien for å kalle oss som ikke vil bruke restylan og botox for kjerringer. Og det verste er at det kommer beskyldninger om at leserne som mener det motsatte av bloggeren er misunnerlige. Hallo! Jorden kaller. Er man misunnerlig selv om man tar avstand fra slike behandlinger?  Denne bloggvenninnen til bloggeren ber oss som ikke støtter botox- og restylanebehandlinger kose oss med rynker i alle former og fasonger. Jeg skjønner at bloggvenninnen til denne bloggeren ikke tolererer å høre andres meninger. Og at lesere treffer spikeren på hodet med kommentarene sine.

Bloggeren har kommet med et nytt innlegg som hun kaller forStor ståhei. Og det innlegget mener hun at skjønnhetsbehandlinger er like vanlig som å gå til frisøren. Jeg skrev en kommentar hvor jeg fortalte at i min vennekrets er det ikke vanlig å ta botox og restylane. Og ingen av mine venner, syforeningsvenner eller mine kvinnelige arbeidskolleager har tatt noen skjønnhetsbehandlinger av noe som botox og restylane.

Denne bloggvenninnen til bloggeren svarte meg på min kommentar til bloggeier. Og her er svaret hennes til meg.

Siss

11.09.2015 kl.19:46
Til Else Marit: De lærerne jeg har lært å kjenne på din alder har egen 'uniform': Fotformsko, Palestinaskjerf, briller med farget innfatning og 'bollesveis' :-D Greie damer, men de har sin greie med syklubb bl.a :-D Vi resepkterer dere for det dere er, men i syklubben deres har ikke vi som stæsjer oss noe å gjøre. God kveld!


Jeg har lovt meg selv å holde meg milevis unna den bloggen. Og jeg kommer aldri til å kommentere hos denne bloggeren mer. Hvis det skal være sånn at du blir beskyldt for å være nettroll eller sjalu fordi du er i mot botox- og restylanebehandlinger kan det være det samme.

Bloggeren og hennes bloggvenninne roper høyt om at alle skal respektere hverandre. Men hva med dem selv? Synes ikke det mye respekt fra denne Siss sin side.  Jeg finner meg ikke i at bloggeren utpeker lesere med andre meninger for nettroll når de forteller at de ikke vil ta botox og restylane. Men kommentarene hvor leserne rakker ned på bloggeren fordi hun er uføretrygdet og bruker penger på skjønnhetsbehanlinger? Det er å være ufin og usaklig. Fordi det hører ikke hjemme i diskusjonen.

Mange tar skjønnhetsbehandligner. Men jeg tror ganske sikkert at flertallet av de som tar skjønnhetsbehandlinger som botox og restylane er i alderen 20 - 40 år. Jeg tror de ferreste av folk i 40 - 50 og oppover gjør det.

Tåler ikke bloggeren å høre lesernes meninger om bruken av botox og restylane bør bloggeren la være å ha en diskusjon med leserne sine. Ikke beskyld uskyldige lesere å være nettroll når de ikke har skrevet kommentarer som er skalige. Og godkjenn alle kommentarer. Min kommentar ble ikke godkjent. Og mistanken min er fordi jeg viste til to nettsteder hvor det var eksperter som uttalte seg om å være forsiktig med bruk av retylane og botox.

Hvis de som sverger til bruk av botox og restylane forventer at motstandere skal akseptere deres meninger må også de akseptere motstandernes meninger. Gjensidig respket er et godt begrep. 
8 kommentarer:

 1. Du e da væl ikkje nå nettroll sjøl om du fortelle at du ikkje tar botox, restylane og skjønnehtsbehandlinga. Det må bli opp til kvær enkelt person kan den vil gjør. Vil du ikkje ta restylane, silikon og andre skjønnhetsbehandlinga så e det ditt valg på samme måte som hvis du vil gjør det. Da skal pokker mæg dæm som bruke botox og restylane akseptere meininga tel dæm som ikkje bruke det.

  Det sei my når bloggeren ikkje lægg ut kommentaren din. Da ha du nok truffe noen ømme punkt.

  Æg veit ikkje hvilken blogger det e. Men e du over 40 år som du sei at bloggeren e så e du ikkje opptatt av restylane og botox. De e greit å vær opptatt førr å ha et bra utseende men e du over 40 år og blogge mein æg at du bør ha andre ting å blogg om enn botox og restylan behandlinga. Det vikra litt enspora spør du mæg.

  Æ har heller aldri tatt botox eller restylane og æg kjæm ikkje tel å gjør det heller. Æg veit av nån som har gjort det men dæm e ikkje fin førr det vises at det e falsk.

  At den bloggeren ikkje vil bli rynkat når ho bli gammel trur æg e ein virkelighetsfjern drøm. Du ser ikkje et eldre menneske uten nån rynka. Du kalla ikkje gamle folk med rynka førr rynketroll. Herregud. E blgogeren der virkelig over 40 år? Det høres ut førr mæg at bloggeren har liten sjøltillit og dårlig sjølbilde når bloggeren kan utal sæg sånn.

  Ho der Siss sin kommentar va heilt bak mål. Æg e rysta når folk kan få sæg tel å skriv sånne kommentara om dæm som e uenig når det e ein diskusjon på nettet. Det e like godt at æg ikkje veit kæm bloggeren der e og æg vil ikkje vit kæm det e en gang. Da trur æg at æg hadde sagt litt førr my.

  Æg har heller ikkje i mot at folk tar restylane og botox men dæm kan aksepter valget og ikkje hyl om at folk e nettroll og sjalu.

  Æg e også motstander men æg e ikkje sjalu.

  Æg e enig at har du blogg ska du tål å hør meiningan tel leseran din.

  Æg ønska dæg ein fin kveld :)

  Stor bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
  Svar
  1. Siri Elise

   Jeg kommer aldri noen sinne til å kommentere hos henne igjen. Når jeg kommenterer på en blogg forventer jeg respekt for mine meninger på samme måte som jeg respekterer hennes meninger. Og når jeg skriver at jeg ikke er tilhenger av botox og restylane betyr ikke det at jeg er i mot at hun tar det. Det blir hennes eget valg.

   Jeg godtar ikke at Siss kaller meg for kjerring fordi jeg er motsander av botox og restylan.

   Du beskylder ikke lesere for å være nettroll når de er uenige med deg. Det er ikke å være nettroll. Men det vises hvem som er ute etter å provosere. Det er henne.

   Ha en fin kveld;))

   Stooor bloggklem fra Else Marit

   Slett
 2. Takk for linken til bloggen hennes. Jeg leste innleggene, og jeg er dypt rystet. Jeg synes det er helt i orden at man er interessert i klær, sminke, mote og ønsker å ta vare på helsa si, men når du har passert 40 år bør man ha andre verdier enn å rope og skrike høyt om kroppsjusteringer som å bruke botox og restylane. Jeg blir flau på hennes vegne når hun viser en slik atferd. Forventer hun at folk skal være enige med henne? Det ser slik ut. Du kaller søtten meg ikke lesere for nettroll når de sier i mot på en saklig og begrunnet måte for hvorfor de er uenige.

  Jeg skjønner deg godt at du ikke vil besøke den bloggen noe mer, og jeg kommer ikke til å kommentere noe på bloggen hennes. Bloggen så lite meningsfylt at jeg gikk fort ut etter jeg leste de to innleggene hun hadde skrevet.

  Jeg synes det er interressant å lese blogger som omhandler skjønnhetsprodukter. Det er jo bloggere som skriver om forskjellige produkter hudpleieprodukter og sminke, men de jobber med det til daglig, og har faglig tyngde bak seg. De slenger ikke ut ett innlegg uten å tenke.

  Det virker som om hun bare godkjenner de kommentarene hvor leserne er enige med henne. Hva er vitsen med en blogg hvis man ikke tåler å høre det motsatte? Jeg skjønner at en blogger vi slette kommentarene hvis de går langt over streken, men ingen av de kommentarene gikk over streken, eller var stygge på noen måte. Det var bare skalige og begrunnete kommentarer.

  Jeg skal si meg enig at de som blander inn at hun er uføretrygdet opp i dette går over streken, for det har ikke noe med saken å gjøre. Det er hennes penger, og når skal folk forstå det? Resten av kommentarene var saklige.

  Fin, fin lørdag til deg :)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Mona Elisabeth

   Takk for det snuppa mi;))

   Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ha en sånn oppførsel offentlig på bloggen. Og det verste av alt bloggvenninnen hennes som kaller seg Siss og bloggeieren var begge to spydige til alle som skrev at de ikke støttet bruk av restylane og botox. Hva er problemet deres?

   Hun må bare bruke så mye restylane og botox hun bare vil for meg. Men hun skal respektere å høre at andre velger å ta avstand fra å bruke dette. Og det gjorde hun ikke. Hun hyler og roper om at folk skal respektere hverandre. Men hva gjør hun selv? Hun kaller de som skriver skalig og fine kommentarer for nettroll.

   Jeg tar ikke denne bloggeren seriøst for fem flate øre. For det eneste hun ønsker er å provosere til krangling og bråk for å få oppmerksomhet. Hun vet at folk reagerer på alle innleggene om botox og restylane. Og når hun publiserer slike innlegg får hun oppmerksomeht.

   Jeg holder meg langt unna henne.

   Ha en fin kveld :)

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 3. Hvis vi har en åpen blogg, og skriver et innlegg hvor vi ønsker å få lesernes meninger, må vi tolerere at det finnes lesere som har andre meninger enn oss selv. Jeg mener at man skal holde diskusjonene på nettet på et saklig nivå, men det ser ut som om det er vanskelig for mange bloggere. Mange har lett for å bli usaklige og ta andres meninger for personlig. Det er da diskusjoner på nettet går feil vei.

  Jeg leste de to innleggene som du kommenterte på, og på den ene innlegget synes jeg et par av kommentarene går for langt fra en anonym lser som trekker frem at bloggeren er uføretrygdet går utenfor temaet så det holder. Det er jo ikke et saklig argument i det hele tatt. Hvorfor skal andre bry seg om andres økonomi? Det er tullete.

  Jeg synes hun bloggeren er litt spydig mot de som er kritiske til skjønnhetsbehandlinger som å ta botox og restylane. Hvis du som blogger er spydig mot de som skriver kommentarer mister leserne lysten på å skrive kommentarer. Vil de fremstå som useriøse må de bare gjøre det. Det er heldigvis ikke min blogg;=)

  Jeg kommer aldri til å skrive kommentarer til den bloggeren, for det hun skriver er ikke av min interesse.

  Når det gjelder bruk av restylane og botox må de som ønsker å ta det få lov til det, men de skal IKKE komme til meg å si at jeg tenker galt fordi jeg IKKE vil sprøyte slikt inn i kroppen min.

  Jeg bruker sminke, jeg bruker hudkremer, og jeg passer på å rense huden min hver kveld. Det holder for meg, og selvfølgelig har jeg som alle andre 49 åringer noen rynker, men rynkene plager meg ikke.

  Jeg har ett råd å gi deg, og det er at du IKKE diskuterer med slike bloggere. Samme hva du sier blir det feil for dem.

  Ha en fin ettermiddag søte deg Ofmarielvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy  SvarSlett
  Svar
  1. Catzy

   Takk for kommentaren din snuppa mi;))

   Jeg er helt enig. Og skriver vi et innlegg i form av en diskusjon skal du tåle at andre har andre meninger enn deg selv. Men vær høffelig og vis folkeskikk. Det går an å si at vi er uenige uten å begynne å kalle leserne våre for kjerringer og skrukketroll osv.

   Jeg har ikke noe personlig i mot bloggeren som person. For jeg kjenner henne ikke. Men det er bruk av restylane og botox jeg er motstander av. Hva hun gjør får bli opp til henne. Det mener jeg også.

   Men å lese bloggen hennes er jeg helt ferdig med å lese. Det finnes mange andre gode bloggere som er over 40 år å lese med variert og fint innhold.

   Ha en fin kveld;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett
 4. Gud hjelpe meg. Jeg er sjokkert over at denne bloggeren er over 40 år, og jeg er sjokkert over hvor spydig hun og bloggvenninnen hennes Siss er mot dere lesere som skriver at dere er uenige med henne i spørsmålet om å bruke skjønnhetsjusteringer i form av botox og restylane.

  Jeg måtte holde meg kraftig i skinnet for ikke å kommentere, og jeg hadde nok skrevet min klare mening om at jeg er motstander av falsk kroppsjustering i tro om å bli penere.

  Det er bare sprøyt at de fleste bruker botox og restylane, men det stemmer ikke i min omgangskrets. Spør du 10 personer på gata vil kanskje 1 av 10 si at de har brukt botox eller restyalne.

  Jeg bruker sminke når jeg ikke er på jobb, for i jobben som sykepleir må vi være forsiktige med å bruke sminke på grunn smittefare ovenfor pasientene. Jeg bruker dagkrem, nattkrem og renseprodukter til huden. Rynker har jeg også, men rynkene mine plager meg ikke.

  Skjønnheten kommer innenfra, og ikke i form av falsk justering. Det styggeste jeg ser er når det vises at de har tatt botox og restylane, og det vises godt. Jeg skjønner ikke hvorfor alle sammen som har tatt botox og restylane unnskylder seg med at de tar så lite. Det vises for pokker uansett, og det er ikke fint.

  Jeg synes ikke du var ufin i det hele tatt i kommentarene du skrev. Du var ærlig, men ikke ufin. Det var heller bloggeren og bloggvenninnen Siss som var ufin. De burde skamme seg begge to. Ikke rart at lesere mister lysten til å kommentere på bloggen der.

  Jeg synes for øvrig at bloggen hennes ikke var verdig en blogger over 40 år. Det var en heller hjernedød blogg med alt for mye gjentakelse.

  En fin kveld ønskes deg og familien din :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Irene

   Tusen takk for det snuppa mi;))

   Når jeg leser en blogg hvor bloggeren er over 40 år forventer jeg noe mer enn kropp, utseende, botox, restylan og kroppsjusteringer. Jeg forventer en blogg med innhold og mening. Andre voksne bloggere som blogger om dette temaer er enten utdannet innen fagfeltet eller har skjønnhetspleie som en jobb. Og for meg har de faglig tyngde i det de skriver.

   Jeg har ikke noe i mot om hun vil ta botox, restylane eller skjønnhetsoperasjoner. Men når hun flagger dette høyt på bloggen sin kan hun ikke forvente at andre voksne bloggere er enig med henne. Hun må regne med å få høre lesernes ærlige mening om temaet. Tåler hun ikke det får hun stenge kommentarfeltet sitt. Men da er det kanskje ikke like spennedne å skrive om dette.

   For meg virker hun som en blogger som skal provosere for å få oppmerksomeht. Men jeg tror andre voksne bloggere på bloggplattformen hvor hun blogger har fått øynenen opp for hvordan hun er.

   Ha en fin kveld;))

   Stooor klem fra Else Marit

   Slett