mandag 20. juni 2016

Endelig er det sommerferie;))

Sommerferie;)) Min siste arbeidsdag var på fredag. Jeg kjenner det skal bli rågodt med en deilig sommerferie i noen uker. For de siste ukene har vært hektiske. Dette skoleåret som har vært har jeg vært timelærer i både 6. og 7.klasse. Og det var trist og skilles fra 7.klasen som nå går over på ungdomsskolen. Hos denne gjengen har vi greid å få til et godt, trygt, stabilt og inkluderende miljø blant elevene;)) Alle vi timelærerne som har hatt elevene fikk hver vår gave som de hadde kjøpt. Det hadde jeg ikke forventet. Og lettrørt som jeg er ble jeg rørt og glad for gaven de gav meg. Jeg håper at elevene får 3 fine åre på ungdomsskolen.

Neste skoleår skal jeg bare være timelærer for de elevene som blir 7.trinn fra høsten. Bare på de årene jeg har jobbet på trinnet til de elevene har det skjedd en voldsom utvkling;)) Jeg begynte å undervise elevene da de gikk i fjerde. Elevene har gått fra å være unger til å bli litt tenåring. Men mer utvikling skjer i løpet av 7.klasse. 

Torsdag kveld var vi på avslutningsseremoni og vitnemålsutdeling for eldstedatteren. Når jeg satt i salen følte jeg meg takknemlig for at hun har greid seg gjennom ungdomsskolen og videregående. Stoltheten ble ikke mindre når hun gikk ut med 7 6ere i karakter;)) Jeg måtte tørke noen tårer mange ganger. Og når rektor holdt tale og en av elevene holdt elevtalen greide jeg ikke holde tårene tilbake;)) Ny milepæl begynner i livet hennes. Neste skoleår skal hun gå folkehøgskole i Nord-Trøndelag. Og det gleder hun seg til;)) Etter avslutningsfesten var klassen ute og spiste på en restaurant. Jeg tror det også var vemodig for klassen og skilles fra hverandre etter tre år. For det har virket som om de har hatt et godt klassemiljø;)) I sommerferien skal hun jobbe i 6 uker på nærbutikken ikke så langt fra der vi bor. Og før skolen begynner reiser hun og noen venninner til Rodos.

Lørdag kom også eldste gutten vår hjem. Han var ferdig med siste eksamen på mandag. Og han trodde at eksamnene sine hadde gått bra;)) Gutten vår var fornøyd med resultatene på de eksamene han har hatt;)) Han skal også jobbe i sommerjobben sin. Det blir ingen sydentur på ham i år. For vennegjengen hans har bestemt seg for å reise på forskjellige festivaler denne sommeren;))

Yngste datteren vår har ikke fått seg sommerjobb i år. Og det syntes hun var litt trist. Men vi har sagt til henne at neste år har hun bedre mulighet når hun er 19 år. Til høsten begynner hun i 3.klasse på videregående. Og hun gleder seg til å russefeiringen;))

I begynnelsen av sommerferien min blir jeg hjemme. Men litt ut i juli reiser jeg hjem til familien min i Trondheim for å være der i noen uker;)) Jeg gleder meg til å reise hjem til familien;)) Det skal bli godt å ha god tid hjemme sammen dem;)) Jeg gleder meg også til å treffe vennene mine hjemme. Normalt sett når vi er hjemme i Trondheim i juleferien eller i påskeferien har vi mange planer med familien og slekten. Og det blir til at jeg må velge ut hvilke venner jeg skal prioritere å treffe. Men i sommer får jeg god tid til å treffe flere av vennene mine hjemme;))

Den siste uken mens jeg er i Trondheim kommer mannen min og vår yngste datter med fly opp til Trondheim. I august reiser vi to uker til Lanzarote. Vi reiser sammen med begge søstrene mine og familiene deres;)) I år reiser vi fra Værnes. Men på returen tilbake til Norge reiser vi til Gardermoen. Mannen min og jeg har vært på Lanzarote før. Men ønsket om å reise til Lanzarote var enstemmig blant alle sammen;))

Planene mine for dagen er å rydde i huset og sette på en klesvask. I kveld skal en nabo og jeg ivei for å trene på treningsstudioet hvor vi er medlemmer;)) Det er mye mer motiverende å trene flere sammen. Hvis ikke blir dørstokkmila av og til lang for min del. Noen som kjenner seg igjen?

I fjor høst fikk jeg meg ny mobiltelefon med et bra kamera på. Det har gjort til at jeg har begynt å få interesse for å ta bilder;)) Jeg har ikke lært meg helt å laste opp bildene fra mobiltelefonen til datamaskinen. Men ungene og mannen min prøver å vise meg hva jeg skal gjøre;)) Dere skal få se noen bilder jeg har tatt i vår og frem til nå;))


Kattlabber på grenene på treet.


 Kveldsskyer i april. Hvitveis i skogen i mai.  Fin maisol. 


Busken utenfor huset i full blomst. 


Kvelshimmel i juni. 
4 kommentarer:

 1. Kerr koslig å læs nyttt blogginnlægg fra dæg. Æg må få sei væl overstått med videregående skole og eksamena og æg skjønna at du e stolt. Det har du lov tel å vær :)

  Æg e sikker på at dattra di kommer tel å få et fint år på folkehøgksolen. Det e et år alle ungdomma burde ha tatt etter videregående før dæm begynne å studer. Æg gikk i nesten ei uka på folkehøgskolen før æg reist heim igjen førr å gå på gymnaset. Etter ei uka ring mamma og fortalt at æg hadde fått plass på gymnaset på allmennfag og da reist æg heim og begynt der. I dag angra æg førr at æg ikkje gikk færdig på folkehøgskolen.

  Hærregud så fine bilda du har tatt og du e jo flenk tel å ta bilda jo :) Kanonkult å sjå.

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag :)

  Stor bloggklæm fra mæg

  SvarSlett
 2. Kost å lese siste nytt fra deg også :) Gratulerer til datteren din med fullført videregående :) Jeg kjenner godt igjen den følelsen av å være stolt, for det var jeg også på torsdag da 10.klassingene på ungdomsskolen hvor jentene har gått i 3 år hadde sin avslutning med vitnemålutdeling. Jentene fikk 6 i flere fag de også. Til høsten har de søkt på Strinda videregående på førsteønske, og på andre ønske Charlottenlund videregående. Fra høsten av ønsker de å gå i hver sine klasser, og det støtter vi dem i. De har vært litt for avhengige av hverandre. Det er hun eldste som har vært avhengig av hun yngste.

  Morsomt med folkehøgskole da, og jeg vet at de ungdommene jeg kjenner som har gått på folkehøgskole ikke angrer en eneste dag for at de valgte et folkehøgskoleår :)

  Jeg begynner ferien min første uken i juli, og vi reiser til Mallorca på ferie i to uker :) Når du er hjemme i Trondheim må vi få til å treffe hverandre. Det blir utrolig koselig :)

  Du er blitt utrolig flink til å ta bilder, og bildene dine var utrolig fine :) Jeg likte dem godt :)

  En fin kveld ønskes deg :)

  Godklem fra Irene

  SvarSlett
 3. Jeg må få gratulere mye til deres eldste datter for fullført og bestått videregående skole :-) Når du forteller at du er stolt, satt jeg med samme følelsen på vitnemålutdelingen til eldstegutten :-) Da han stod der med vitnemålet i hånda gikk det opp for meg at han hadde blitt voksen, og en ny fase livet hadde begynt.

  Eldstegutten kom hjem for noen uker siden, og han har sommerjobb på en bensinstasjon. Nesteldstemann er for ung til å få seg sommerjobb, men han og en kamerat skal klippe gresset til naboene våre for å tjene seg litt lommepenger. Yngstegutten er på Scandiacup denne uka, og han kommer hjem på søndag. Jeg snakka med ham på onsdag, og de hadde det kjekt :-)

  Vi reiser på hytta i morgen, og blir der en uke. Det kommer an på været. Jeg begynte ferien min i dag. Vi har bestilt oss en uke til Benidorm, og gjett omd et skal bli kjekt. De to yngste gutta blir med, men eldstemann blir ikke med. Han skulle på noen turer med kamerater han også :-)

  Jeg har sagt det til deg på facebook, og sier det her også. Du må ha tro på deg selv når det gjelder bildene dine, for de vakre :-) Fra gåsunger til varke bilder av himmelen. Jeg liker å se bildene dine :-)

  Fin, fin fredag til deg, mannen din og ungene deres :-)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig innlegg Else Maritvennen! Jeg har jo gratulert datteren din på facebook, men sier det igjen: "Gratulerer med 13 års skolegang, og kjempeflotte karakterer" :)

  Du har kjempegod grunn til å være stolt, for ungene dine er kjempeflotte unger som jeg har lært å bli glad i <3 :)

  Den folkehøgskolen hun skal gå på er en kjempebra folkehøgskole, og jeg kjenner mange som har gått der. De forteller at det har vært det beste skoleåret i deres liv :) Nå er jo alt forandret siden jeg gikk der for 32 år siden. Linjene de har er jo opp til dagens samfunn og ungdom. Det er en populær folkehøgskole vet jeg :) Tenk da får du to av ungene dine ti Trøndelag til høsten, men datteren din kommer sikkert hjem i hjemreisehelger. Trøsten for deg er at hun har broren sin som studerer i Trondheim, og hun har jo besteforeldrene sine også der :) Jeg tror alle ungdommer skulle hatt godt av en slikt folkehøgskole år etter videregående, og særlig burde det ha vært obligatorisk for de som ikke skal inn i millitæret.

  Kjempefine bilder du har tatt, og jeg synes du er kjempeflink jeg :)

  Jeg gleder meg kjempemasse til du kommer hjem til Trondheim i sommer, og du kan glede deg til å se kattungene :)

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett