torsdag 3. desember 2009

Juleforberedelser hjemme og på jobb;))

Torsdag 03.desember, og nå er det advent og førjulstid;)) Som vanlig på mine fridager har jeg vært til fysioterapibehandling for ryggen min. Jeg måtte innom butikken på tur hjem, for vi var tomme for mandariner. Hos oss varer ikke mandarinene mer enn en dag før de blir spist opp. Vi rekker nesten ikke å åpne posen før alle hiver seg over mandarinene;)) Ungene våre elsker mandariner, og det gjør mannen min og jeg også. Jeg kunne gjerne tenkt meg et mandarintre ute i hagen som vi kunne plukket mandariner så mye vi ville;)) Hehe;))

Julerengjøringen går så det suser etter. Jeg har fått vasket hele skap, skuffer, tak og vegger på kjøkkenet, badet har fått seg en rundvask, alle soverommene og gangen. Stuen skal vi vaske en dag til uken. Jeg har allerede begynt med å vaske listverk.

I går var alle ungene på barnehagen hvor jeg jobber på en bondegård hvor de driver med åpen gård. Hvert år i desember har de fokus på gamle juletradisjoner for barnehager og skoleklasser. Ungene fikk de innblikk i gamle juletradisjoner gjennom teater, de fikk smake på julebakst som ble bakt på den gamle måten, de spiste lunhc der, de fikk hoppe i høyet, de fikk kose med dyrene, og tror dere ikke at "fjøsnissen" dukket opp. Han "rappet" skoene til en av ungene, og da måtte alle sammen lete etter dem. De som fant skoene fikk en premie. Da foreldrene kom og hentet ungene sine i går var de i 100 etter å fortelle om sine opplevelser. Det var nok spøken til "fjøsnissen" som var det som gjorde mest inntrykk på dem;))

Jul i barnehage er koselig, og dag for dag merker vi hvordan spenningen og forventningene mot jul vokser dag for dag;)) Jeg tror det er viktig for oss voksne å ha barnet i oss sammen med ungene. Jeg husker min egen forventing og spenning da jeg var barn. Dette er noe jeg ønsker at ungene våre også skal føle på. Jo eldre vi blir, jo mer verdsetter vi andre ting ved julens gleder. For min del verdsetter jeg høyt å feire jul sammen familien min, mannen min og ungene våre, jeg verdsetter det å kan koble av fra jobb, hverdagsstress, tjas og mas og ikke minst å ta meg tid til andre mennesker rundt som mine venner;)) Sønnen vår som blir 15 år har allerede begynt å verdsette dette, for han sier han gleder seg til å få fri fra skolen, og til å slappe av fra leksene sine. Han gleder seg fremdeles til julegavene, men de blir mindre og mindre viktige for ham.

På lørdag har korpset hvor ungene våre spiller ekstraøvelse hele dagen. De skal få det siste på plass til konserten på søndag. Jeg har smugtittet litt på øvelsene til korpset, og det kommer til å bli en flott og variert julekonsert. Ungene gleder seg til konserten;)) Konserten er på søndag 6.desember.

Lørdag 5.desember skal jeg dra innom utstillingen som befinner seg like ved Gardermoen. Venninnen min som vi kjøpte vår høyt elskede abyssinerhunnkatt av kommer på utstillingen;)) Om jeg ikke husker feil har Hakrilas med seg kattemammaen til vår katt med på utstillingen;)) Jeg gleder meg til å treffe Hakrilas igjen;)) Jeg gjør regne med at praten kommer til å gå heftig på oss begge to;)) Når vi først møtes har vi mye å snakke om begge to, og stakkars menn som da er i nærheten;)) Hehe;))

Hakrilas og jeg gikk 3 år på gymnaset sammen. Der hang vi sammen som erterris hver eneste dag. Vi var mye sammen to jenter til (Mona Elisabeth og Irene). Vi var et firkløver som hadde det mye artig sammen;)) Etter så mange år er vi flinke til å holde kontakten med hverandre. Det er mye lettere nå som internett er kommet for å bli;))

Nå skal jeg koke meg en god kopp gløgg (uten alkohol), og sette meg ned å skrive julekort til familie, slekt og venner;)) Julekortene skal ut i år også.

10 kommentarer:

 1. Kjempekoselig innlegg, Ofmariel!:) Det var en kjempekoselig tid før jul da jeg også jobbet i barnehage!:) Jeg koste meg kjempemasse, og det er så sant det du skriver at dag for dag før jul merker man forventningene og spenningen til barnehagebarna!:)

  Det hørtes kjempekoselig ut med den utflukten dere hadde på gården!:) Det er kjempeviktig at de yngste får høre om hvordan man feiret jul i gamle dager!:)

  Jeg er elt enig med deg. Det er viktig å ha barnet i seg før jul. Hvordan hadde det vært hvis vi voksne ikke viste glede over juleforberedelsene? Det hadde vært kjedelig!

  Jeg gleder meg også til å treffe deg på lørdag!:) Kjempekoselig at du tar turen innom utstillingen!:)

  I like måte!:) Ha en kjempefin dag du også!:)

  Stor bloggklem fra Miss Sophie

  SvarSlett
 2. Åh ja:) Koselig å lese innlegget ditt. Det får meg i skikkelig julestemning her:) Nå har jeg fri fra jobb til mandag, og det er deilig:) I dag har jeg vært i byen, og handlet julegaver. Jeg var på kafé med to venninner, og vi satt og pratet:)

  Nå om dagen er det mange skoleklasser og barnehager som drar på slike førjulsbesøk for å lære om gamle tradisjoner. Ikke alle opplegg er like bra har jeg hørt. Det mått være moro for barna å oppleve at fjøsnissen tok skoene fra en av de andre. Jeg tenker at det ble liv i leiren da ja:)

  Jeg gleder meg til du kommer hjem til Trøndelag, og at vi skal treffes på vår årlige jentekveld slik vi pleier:) Jeg har jo ikke truffet deg siden i sommer jo! Det er alt for lenge siden:)

  Ha en strålende dag videre:)

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 3. Nå får jeg dårlig samvittighet her. Du og dere andre gjør det trivelig å lese bloggene deres med bilder av julepynt, julebilder og julesanger:) Du setter meg i skikkelig julestemning Ofmariel:) Tusen takk for det:)

  Våre to yngste skal også på et opplegg sammen med trinnet sitt for å lære om gammeldags juleforberedelser. Det er ikke bondegård, men i regi av museum og historielaget. De skal være der en hel skoledag. Da får de ta del i ulike aktiviteter å lage tradisjonsrik julemat på den gamle måten. Planen for desember omhandler jul nå i desember for dem.

  Hver dag når de våkner åpner de adventskalenderen sin. Det er like så spennende som julestrømpen de får 1.juledag om morgenen.

  Det er en stor glede å ha unger, for vi foreldre ser spenningen og gleden hos ungene våre i adventstiden:) Det er derfor jeg synes det er trivelig å stelle i stand til jul her hjemme. Vi reiser hjem til mamma og pappa i Kristiansund i julen, men jeg vil gjøre juleforberedelser som om vi skulle være hjemme. Vi reiser hjem igjen 4.juledag, og blir hjemme resten av julen. I år reiser vi med fly. Vi reiser hjem 21.12. Julegavene venter jeg med å handle til vi har kommet hjem. Jeg vet akkurat hva jeg skal kjøpe til hver enkelt:)

  5.juledag kommer broren til mannen min og hans familie på besøk. De skal feire nyttårsaften hos oss:)

  Trivelig at du skal møte Hakrilas:) Skulle gjerne vært der sammen dere, men jeg ser ikke noe vits i å stille Lucia på en utstilling. Ikke er jeg med i en katteklubb heller. Er du med i katteklubb? Oppdretterne vi kjøpte Lucia av spurte oss om vi ville melde oss inn i en kattklubb, men vi kjøpte Lucia til kos.

  Ønsker ungene deres lykke til på korpskonserten på søndag.

  Ha en fin torsdag, og riktig god helg:)

  Stor klem Mona Elisabeth

  SvarSlett
 4. For et koselig innlegg fra deg Ofmariel med fine julebilder;=) Trinnet til junior holder også på med juleforberedelser nå i flere fag. De to eldste holder på med siste innspurt på sine juletentamener. De gleder seg til en deilig og avslappende juleferie nå. Det har de sagt rett ut.

  Det høres så koselig ut å jobbe i barnehage i førjulstiden;=) Alt det koselige dere skal gjøre med barna. Jeg husker fra da jeg gikk på barnehagen at det var hyggelig hver eneste dag. Vi trakk julekalender, vi bakte pepperkaker og hadde nissefest. Det er vel slik ennå også vil jeg tro?

  Desember er en koselig måned, og jeg blir i godt humør av all den fine julemusikken;=) Julecdene mine blir spilt om og om igjen.

  Ja, du nevner mandariner ja. Slik er det hos oss også. Mandarinene fyker unna som varmt hvetebrød, og nå er mandarinene veldig gode. Det minner meg på at jeg på gå en tur på butikken for å kjøpe flere mandariner til barna kommer hjem. Hvis ikke er det unntakstilstand hjemme hos oss.

  I ettermiddag skal vi begynne med rundvasken på kjøkkenet, og vi skal ta rom for for rom;=) I morgen etter arbeid skal jeg på julegaveshoping med mannen min.

  Jeg også gleder meg til å treffe Hakrilas i helgen på utstillingen;=) Jeg gleder meg til å se lille Carlos som jeg bare har sett bilder av;=) Endelig får jeg treffe ham i virkeligheten. Jo da, Hakrilas skal ha med seg Corvette (pusemamma til abyssinerjenta di).

  Ha en fin kveld vennen min;=)

  Stor klem fra Catzy

  SvarSlett
 5. Takk for det Miss Sophie;)) Det å jobbe i barnehagen før jul er veldig hyggelig selv om det kan bli slitsomt til tider;))

  Det var veldig koselig å treffe deg på lørdag på utstillingen. Tenk at dette var min første katteutstilling jeg var på, og alle de flotte kattene da! Moro å få treffe kattemammaen til vår lilleprinsesse;)) Jeg synes de to er veldig like. Lilleprinsessen vår likner mye på sin mor i væremåte og utseende.

  Jeg håper det går bra med hånden din? Det bittet så ikke godt ut, og fy flate som du blødde da det skjedde! Jeg ble stående i sjokk da jeg så hva som hendte. Katteutstilling er en risikosport ja.

  Ønsker deg en fin torsdag;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 6. Takk for det Irenesola;)) Desember måned er den absolutt koseligste og den mest stemningsfulle måneden vi har med alle forventningene og gleden rundt julehøytiden;))

  Koselig å treffe venner på kafé;)) Det er viktig å ta seg tid i desember, for alt for mange stresser i adventstiden. Selv koser jeg meg hver eneste dag;))

  Det er moro å se spenningen dag for dag hos ungene våre, og det gleder meg masse;))

  Du sitter vel klistret foran TV-skjermen du nå og følger VM i håndball?

  Jeg gleder meg til vi kommer hjem til Trøndelag jeg goså;)) Det skal bli koselig å treffes i mellomjulen slik vi alltid pleier;))

  Ønsker deg en fin torsdga;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Takk for det Mona Elisabeth;)) Jeg henter bare inspirasjon fra Sila69 og Susie som har fått meg i julestemning via bloggene deres;))

  I tillegg får jeg masse julestemning på jobben og ikke minst hjemme via våre egne barn;))

  Det høres ut som om dere får en koselig jul hjemme hos familien din;)) Artig at broren din kommer på besøk til dere. Det er sikkert ikke så ofte dere treffes.

  Jeg kommer heller ikke til å stille ut lilleprinsessen vår. Det var artig å få se hvordan en katteutstilling foregikk, men det frister ikke. For oss er vår prinsesse en kosekatt, og det skal hun få være;))

  Det var artig å få treffe Hakrilas og Catzy på utstillingen;)) Vi satt på hotellrommet til Hakrilas og pratet til klokka var 23.30 lørdags kveld, og som vanlig hadde vi mye å prate om;))

  Det som var artig var å treffe kattemammaen til vår lilleprinsesse;)) De to er veldig like.

  Ønsker deg en fin torsdag;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Takk for deg Catzy;)) Tusen takk for sist. Det var artig å få treffe deg på utstillingen forrige helg. Fy flate så redd jeg ble da Miss Sophie ble bitt i hånden. Og som hun bløtte! Det er en risikosport å drive med katteutstilling. Katten så slett ikke sint ut, men plutselig så eksploderte den!

  Det var artig at vi fikk tid til å prate med hverandre om kvelden;))

  I kveld skal jeg bake risboller. Det er det beste ungene våre vet om. Og i helgen står det pepperkakehusmontering på programmet og julekortskriving;))

  Nå går det fort mot jul ja;))

  Ønsker deg en fin torsdag;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Koselig innlegg du har skrevet;))
  Konserten til barna dine ble sikkert kjempefin.. Er så koselig å se på at sine egne barn opptrer;)
  Ja, å jobbe i barnehage når julen nærmer seg er utrolig koselig! Er så mange fine og trivelige aktiviteter man gjør sammen med barna i den tiden. Jobbet som praktikant i en barnehage for ca 20 år siden, og der trivdes jeg veldig godt!! (Herregud, er det virkelig 20 år siden!!! Tida flyr!)
  Så koselig at dere 4 som gikk på gymnaset sammen, enda har så god kontakt med hverandre!! Det må være det man kaller for evig og ekte vennskap!!
  Ha en koselig fredag og ei riktig god helg!!
  Stor klem fra Sila69!

  SvarSlett
 10. Takk for koselig kommentar Sila69;)) Ja det er artig å se ungene opptre med noe de de liker. Og det er artig å se hvor de koser seg når de spiller;)) Det virker som de har det sosialt i korpset.

  Å arbeide i barnehagen før jul er en velsignelse. Vi har hatt så mange artige juleaktiviteter på barnehagen og på avdelingen;)) Høydepunktet var julenissefesten på fredag. Ungene var i ekstase;))

  Jeg er glad for at vi 4 som gikk på gymnaset hat god kontakt. Kjemien mellom oss stemte fra dag nr.1. Nå gikk jeg klasse med Irenesola. Men Toril og Mona Elisabeth gikk i samme klasse. Vi hadde flere linjefag sammen, og vi ble et firkløver;))

  Ha en fin dag du også, og fortsatt fin førjulstid;))

  Stor juleklem fra Ofmariel

  SvarSlett