tirsdag 24. november 2009

Snart er det advent;))Da er det blitt tirsdag igjen. Tirsdager har jeg fri fra jobben. Selv om jeg har fri tirsdager og torsdager står jeg opp kl.06.30, spiser frokost sammen med ungene og mannen min før de drar på jobb og skole. Kl.08.30 hadde jeg time til fysioterapeut for ryggen min. Det er deilig å ha disse fysioterapitimene. Jeg jobber nå i 50%. Ryggen min maktet ikke 60% lengre. Mandag, onsdag og fredag er jeg på jobb fra kl.08.00 - 12.00. Den tyngste jobben for meg er når vi må kle på ungene på avdelingen når de skal ha ute tid. Det er også tungt med å kle av ungene når de skal inn igjen. I samarbeid med sjefen min er den beste arbeidstiden for meg fra kl.08.00 - 12.00 siden jeg er avdelingsleder på avdelingen.

Det tar meg 10 minutter å gå fra der vi bor til fysioterapisenteret, og det er en deilig spasertur for meg. Jeg kom hjem kl.09.30. Det første jeg gjorde etter jeg kom hjem var å sette på en maskin med klesvask. Den står og går ennå.

I helgen var vi hjemme på besøk hos svigermor og svigerfar. Vi reiste på lørdag morgen. Og vi kom hjem søndag ettermiddag. Det er alltid hyggelig å komme hjem til svigermor og svigerfar. De skjemmer oss bort hver gang vi er der.

I nabohuset til svigermor og svigerfar (barndomshjemmet til svigermor) bor min svigerbror og hans familie;)) De var hjemme da vi kom, og barna våre sprang med en gang over for se om søskenbarna deres var hjemme, og det var de;))

Svigerinnen min og jeg kjørte inn til Moss sentrum for å se i butikker, og for å handle noen julegaver. Vi gikk på kafé. Der satt vi og pratet og tittet på folkelivet.

Kl.19.30 på lørdag kveld var mannen min og jeg invitert over til svigerbroren min og svigerinnen min på tacomiddag;)) Nam, navn. Det var deilig det;)) Våre to yngste døtre ønsket å overnatte til søskenbarna sine til søndag, og det fikk de. Sønnen vår ville sove hos farmor og farfar.

Vi satt og pratet, så på finalen i Skal vi danse og koste oss. Kl.01.30 kom vi oss i seng.

Søndag morgen stod vi opp kl.09.00. Etter frokost gikk svigermor, min svigerinne og jeg oss en god og deilig tur. Svigermor laget nydelig middag til oss før vi satte kursen hjem;)) Vi kom hjem da klokka var 17.30. Eldstemann måtte lese ferdig til en prøve de hadde på skolen i går.

På søndag er det 1.søndag i advent, og korpset som barna våre spiller i skal være med å spille på julegrantenningen på kjøpesenteret like ved der vi bor. Dette gjør de hvert eneste år. I år igjen skal de være utkledd som nisser;)) På avdelingen hvor jeg jobber holder vi på med å pynte til jul. Barna vet veldig godt at det er 1.advent på søndag, og det betyr at de vet at det snart er jul;)) På barnehagen skal julevinduet pyntes, adventskalenderen skal henges opp. Hver dag i samlingsstunden får et og et barn trekke adventskalender. Det er barnehagen som har kjøpt inn adventsgavene til barna, og det er noe de har bruk for vi har lagt i kalenderen. Det er likt til hvert barn. Barn er opptatt av at alt skal være rettferdig! Vi skal ha bakedager hvor vi skal lage pepperkaker, vi skal ha Luciafest (selv om den faller på en søndag i år), vi skal synge julesanger og ikke minst skal vi ha nissefest;)) Å arbeide i barnehage før jul er koselig, for du får barnas glede og forventning om julen så tett inn på deg.

Ungene våre hjemme gleder seg også til jul. Eldstemann gleder seg til å få fri fra skolen, og til å slappe av fra skolearbeid og prøver. Han gleder seg til julegavene også forteller han. Døtrene våre gleder seg masse til jul;)) Alt er klappert og klart med adventskalenderen til barna. Jeg skal henge den opp i helgen.

Min kjære og jeg skal ha flax julekalender. I fjor vant vi 50,-kr hver. Ikke verst det. Vi ble rike jo;)) Hehe;))

I år skal vi reise hjem til Trøndelag for å feire julen;)) Jeg gleder meg til å komme hjem for å feire jul sammen med mamma, pappa og søsknene mine. Vi blir hjemme i Trøndelag til 1. nyttårsdag. Det betyr at vi pynter juletreet 21.desember slik at vi får litt jul før vi reiser. Ungene våre gleder seg til å besøke mormor og morfar, og til å treffe søskenbarna sine på min side;))

05.desember har jeg avtalt med min venninne Hakrilas om at jeg skal komme til Letlohallen på Dal (like ved Gardermoen) for å treffe henne. Hun skal på kattetustilling som foregår der den helgen. Når Hakrilas først er på kantene her er det et must at vi må treffes. Jeg gleder meg veldig til å treffe deg. Og ikke minst blir koselig å se pusene du skal ha med deg;))

06.desember skal korpset ungene våre spiller i ha en førjulskonsert i kirken. Da spiller korpset julesanger, aspirantkorpset spiller noen julesanger for seg selv, noen av barna og ungdommene i koropset får synge og danse, og vi som kommer for å høre på får være med å synge allsanger. Julekonserten er høydepunktet for meg. Etter den julekonserten har jeg alltid julestemning når jeg går ut kirkedøren;))Jeg sender en stor hilsen til mine herlige og søte bloggvenner Catzy, Mona Elisabeth, Irene, Sila69, Susie, Linn og Hakrilas for at dere gjør blogspot til et flott sted å blogge på! Dere skal vite at jeg setter stor, stor pris på dere alle sammen, hver og en av dere;)) Det er mennesker som dere som gjør det morsomt å blogge. Dere legger alltid igjen hyggelige og oppmuntrende kommentarer på bloggen min. Tusen takk for det alle sammen!

Jeg ønsker dere alle mine kjære blogglesere en fin tirsdag;)) Ta vare på dere selv, og husk hver og en av dere er unik!

16 kommentarer:

 1. Trivelig å lese innlegget ditt som alltid Elmarora :) For en trivelig helg dere har hatt hos svigerforeldrene dine :) Det virker som om dere trives når dere er der :) Deilig å ha dem i nærheten. Vi merker veldig godt at vi ikke har slekten vår langt unna. Det er derfor vi nesten har tatt en avgjørelse på hva vi skal gjøre høsten 2010. Jeg skal ikke røpe det ennå i bloggen min. For det første skal jeg på jobbintervjue på min gamle arbeidsplass i Kristiansund.

  Tenk at det er 1. advent nå på søndag :) I dag var jeg i sentrum. Der fikk jeg handlet ferdig det meste av julegavene som vi skal sende til slekt og venner som bor langt unna oss.

  I dag har jeg vasket skap og skuffer på kjøkkenet og badet, og til helgen skal vi henge opp julegardiner :)

  Åhhh :) Godjenta mi :) Takk i like måte. Jeg er uendelig glad i deg godvennen min :) Husker alle de morsomme episodene du, Irene, Hakrilas og jeg hadde da vi gikk på gymnaset :) Tenk at det er over 20 år siden vi var russ og hang sammen som erterris :) Minnene fra den tiden er mange og gode. Du aner ikke så overrasket jeg ble da du plutselig ringte meg etter flere år. Kontakten var der med en gang.

  Jeg ønsker deg en fin ettermiddag :)

  Stor klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Tenk at det advent og jul igjen snart da:) Jeg gleder meg til å treffe deg når du kommer hjem til jul. Vi må ta vår tradisjonsrike tur på en kafé eller en pub i mellomjulen:)

  Innkjøp av julegaver er jeg ikke kommet skikkelig i gang med. Jeg tenkte å begynne med julegaveinnkjøp på lørdag.

  Søndag skal vi til byen for å se på julegrantenningen på Torvet. Ingen 1.søndag i advent uten den tradisjonen.

  Vi er ferdige oppussingen av badet og gangen nede. Du aner ikke så fint det ble:) Stuen pusset vi opp i vår. Det eneste jeg trenger å gjøre er å ta grundig helgevask. Jeg venter med å henge opp nye gardiner til helgen før julaften.

  Så fine ord du skrev om oss:) Jeg blir rørt jeg av å lese det du har skrevet. Andre som ikke kjenner deg skulle fått æren av å bli kjent med den flott mennesket du er:) Jeg mener hver eneste ord jeg skriver.

  Mona nevner minnene fra tiden på gymnaset Firkløvergjengen vår var uatskillelige. Det året vi gikk på folkehøgskole sammen var det beste skoleåret i mitt liv:)

  Ha en fin tirsdagsettermiddag, og ta vare på deg selv.

  Stor klem Irenesola

  SvarSlett
 3. Ja snart er det advent og jeg har fått opp julegardinene i nykjøkkenet mitt,så nå står bare pyntinga igjen ;))).love it:)..
  ååååååååååååå søte dukka mi,blir rørt nå.Du er bare sååååå god.gleder meg til sommeren,da får jeg treffe deg og hakrilas.Det blir kos:).
  stooooooooooooooooor bloggklem

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig blogginnlegg fra deg!:) Enn at det er 1.advent på søndag da. Advent er kjempekoselig tid, og jeg blir kjempeglad over å se alle de fine julelysene som lyser opp i byen og adventsstjerne og adventslys som lyser så fint opp i vinduene til folk!:) Slutten av november og desember er jo den svarteste årstiden, og jeg tror vi trenger disse flotte julelysene for å lyse opp. Når vi kommer til januar har jo solen snudd, og da merker vi straks at det blir lysere og lysere for hver dag som går.

  Jeg skal spille fløyte på julekonsert på to sanger på søndag 1.advent sammen det koret som jeg dirigerte før. Den konserten pleier å være kjempefin, og det pleier å være kjempemasse publikum i kirken.

  Ikke noe er som å få med seg julekonserter før jul, og en julekonsert får meg til å komme i julestemning. Jeg som er kordirigent og korsanger får kjempemye julestemning allerede fra den dagen vi øver på julesangene!:) Det er kjempekoselig!:)

  Kjære Ofmarielvennen! Tusen hjertetlig takk for kjempefine ord om oss!:) Dette ble jeg kjemperørt over å lese. Du gjør også blogspot til en kjempefin plass å være, og jeg synes vi har det kjempekoselig her inne!:)

  Jeg er kjempeglad for å ha blitt kjent med deg at du aner ikke!:) Du er ei kjempeherlig jente, Ofamriel!:)

  Det er kjempekoselig at du kommer innom juleutstillingen en tur neste lørdag. Da blir du og Catzy med tilbake til hotellet etterpå, og vi finner på noe som avtalt. Catzy og jeg skal gå assistenter på lørdag og søndag. Mens vi går assistent, har jeg ikke tid til å prate så mye med deg, for dagen blir hektisk med å holde orden på bedømmelsesskjema, katter som skal frem til dommeren og katter som skal opp for nominering. Deretter blir det en god pause på litt over en time slik at vi får oss noe å spise før selve panelet starter.

  Da får du sett broren til lillefrøkena deres også!:) Jeg gleder meg kjempemasse!:)

  Ha en kjempefin onsdag!:)

  Stor klem fra Hakrilas

  SvarSlett
 5. Tusen takk for den koselige hilsningen med de fine orene;))
  Det er så koselig å lese bloggen din, og du setter meg skikkelig i julestemning denne gangen!
  I dag har jeg vasket kjøkkenskap, hengt opp julegardinene på kjøkkenet, og er også i full gang med å bytte til vintergardiner i stua, etter det skal bare adventen komme, for den ser jeg veldig frem til med all den kosen og all de lysene som den bringer;))
  Blir nok trivelig for deg og din familie å komme hjem til Trondheim for å feire jul hos dine foreldre;) Også slipper du jo å styre så mye hjemme til jul...
  Ha en riktig fin fredag og ei god helg!!
  Stor klem fra Sila69;)

  SvarSlett
 6. For et koselig innlegg du har skrevet vennen min;=) Tusen takk for det fine du har skrevet. Det setter jeg stor pris på. Du skal vite det er gjensidig;=) Det mener vi alle sammen, Ofmariel! Vi kan takke Hakrilas for at vi har blitt så godt kjent;=)

  For alle som spiller i korops eller synger i kor er desember måned en travel tid. Koret jeg synger i hadde adventkonsert i kirken i går, og det det kom masse publikum og hørte på. Vi fikk masse skryt etter konserten;=) Det var koselig, og det gledet oss korsangere.

  Barna våre gleder seg til jul de også. I dag har jeg hengt opp adventskalenderen, og alle adventsgavene henger der. Det første barna gjør om morgenen er å pile bort til adventskalenderen for å finne adventsgaven sin;=) Spenningen lyser i øynene deres.

  På lørdag var vi i byen, og vi fikk handlet ferdig alle julegavene våre. Det er deilig å være ferdig med det. Mannen min laget ferdig julekortene våre vi skal sende ut til slekt og venner. Siden jeg er elendig på data er billedbehandlingen hans oppgave.

  Koselig at du også kommer innom utstillingen til helgen;=) Vi som er assistenter har en times pause etter grunnbedømmelsen hvor vi får lunch;=) Du kan sende en sms for å høre når vi nærmer oss ferdig. Da får du truffet kattemammen til din lille engel;=)

  Jeg ønsker deg en fin mandag, og en fin uke;=)

  Stor klem fra Catzy

  SvarSlett
 7. Takk skal du ha Mona Elisabeth;)) Vi koser oss bestandig når vi besøker svigers. De vet ikke hva godt de skal gjøre for oss. Det er morsomt at søskenbarna til ungene våre bor i huset ved sisen av. De er omtrent like gamle som ungene våre.

  Vi hadde en trivelig 1.advent. Selvsagt tente vi adventslys. Om ettermiddagen var vi og så på julegrantenningen i byen.

  Nå har jeg igjen å kjøpe noen få julegaver, men det meste er på plass.

  Hehe;)) Jeg har også mange gode minner fra gymnastiden vår ja;)) Husker du alle sosøk timene med den tørre læreren? Husker ikke hva han het. Det jeg husker var at vi holdt på å sovne i timene.

  Ha en fortsatt fin dag du også;))

  Megastor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Nå er det desember, Irenesola;)) Det er en herlig tid vi er inne i nå, og gjett om jeg koser meg;))Julegavene er jeg nesten ferdig med. Nå har jeg noen få igjen!

  Hvordan er juletreet på torvet hjemme da? Vi var også i sentrum og så på at juletreet ble tent. Det gjør vi hvert år.

  Så endelig er dere ferdig med oppussingen. Det tenker jeg er godt. Når vi har hus blir vi aldri feridg. Hele tiden er det noe som vi må gjøre.

  I dag fikk ungene åpne julekalenderen sin. Det er det første de gjør om morgenen når de står opp.

  Tiden på gymnaset var en tid jeg aldri glemmer. Timene vi hadde sammen var så morsomme, og som vi lo av den læreren vi hadde sosøken;)) Han kunne ikke undervise i det hele tatt. Alt vi lærte det året måtte jeg selv sette meg inn i.

  Ha en fin tirsdag du også vennen min;))

  Megaklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Du er nå kommet langt med juleforberedelsene Susie;))Og du har fått det så koselig hjemme hos deg;)) Bildet av kjøkkenet ser jo lekkert ut da;))

  Jeg gleder meg også til sommeren til å treffe deg;)) Jeg håper og krysser fingrene for at alt klaffer slik at jeg kan komme hjem til Trøndelag da! Jeg VIL treffe deg jeg også;))

  Ha en fin tirsdag Susie;))

  Megastor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Takk for det Miss Sophie;)) Eeeendelig er det desember og advent;))Jeg skal kose meg max nå;)) De fleste av julegavene er i boks. Nå gjenstår det noen få. Vi har fått julekortene som vi skal sende ut til slekt og venner;))

  På søndag var vi nede i byen hvor vi så på at juletreet ble tent. Juletrærne og julepynten lyser vakkert opp;))Selvsagt tente vi et adventslys også. Nå er det vakkert her med adventslys i vinduene våre også;))

  Det er ikke jul uten adventkonserten med koropset til ungene våre;)) Når de spiller "Deilig er jorden" til slutt sitter jeg med frysninger på kroppen.

  Fløyte er et vakkert instrument;))I koropset har det 3 eldre jenter som går på musikklinja. De spiller fløyte, og herregud så flink de er til å spille;)) De har flere soloer på konserter.

  Du aner ikke hvor glad jeg er for at jeg ble kjent med deg, og du var en av dem som gjorde de tre årene på gymnaset til en herlig og minnerik tid;)) Jeg setter megastor pris på deg!!!!

  Jeg kommer bort på utstillingen på lørdag. Da får vi truffet hverandre. Jeg gleder meg masse til å treffe deg vennen min;)) Da får jeg truffet kattemammaen til prinsessen vår også;))

  Ha en fin trisdags ettermiddag.

  Megastor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 11. Takk for det Sila69;)) Det er gjensidig vet du;))Du har satt meg i julestemning i lang tid nå med de koselige innleggene dine;))

  Endelig er det advent og desember;)) Det meste av julegavene er jeg ferdig med, og jeg har noen få julegaver igjen. Søndag var vi nede i byen og så på at juletreet ble tent. Det er vakkert i byen med alle de flotte juletrærlysene som lyser opp på Karl Johan og vakre julelys utenfor butikkene;))Selvsagt tente vi adventslys også.

  Det første ungene gjorde i dag var å åpne julekalenderen sin. I kveld begynner "Linus i svingen". Det er en fin serie jeg liker godt å se;))

  Det blir deilig å komme hjem til Trøndelag, men litt førjulsforberedelser vil jeg gjøre likevel. For en kjedelig desember uten noe juleforberedelser da. Den tanken fraskriver jeg meg med en gang.

  Jeg har ikke tallet på hvor mange mandariner vi har spist nå i november. Nå blir mandarinene bedre og bedre. Ungene våre elsker mandariner. De forsvinner fortere enn jeg rekker å tenke.

  Ha en fin trisdag;))

  Stor megaklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 12. Takk for det Catzy;)) Det er Sila69 og Susie som har fått meg i førjulstemning her, og det er deres fortjeneste at jeg måtte ha et førjulsinnlegg;))

  Jeg mener hvert eneste ord av det jeg har skrevet;)) Jeg setter så stor pris på dere alle sammen! Takket være gjennom Hakrilas og kattene hennes kom vi i kontakt med hverandre;)) Det er så koselig å bli kjent med andre mennesker med samme interesse som seg selv.

  Ungene våre gleder seg til konserten på søndag, og de er spente. De har øvd på denne konsertene siden oktober.

  Bra at adventskonserten med koret du synger i gikk bra;)) Det er travle tider for kor og korps nå.

  Nå er vi også nesten vel i havn med julegavene. Det gjenstår noen få julegaver.

  Ungene våre åpnet sin første julekalenderpakke i dag, og det var det første de gjorde da de stod opp. Det er en fryd å se spenningen til ungene når de skal åpne advnetsgavene sine;))

  Når Hakrilas først er på Østlandet må jeg jo få truffet henne, og selvfølgelig kattemammaen til vår lille prinsesse;))

  I julen kommer vi til å ha med lillemor opp til Trøndelag. Mamma og pappa elsker henne, og hun blir alltid bortskjemt når hun er der;)) Da vanker det flere godbiter på henne enn hva hun får her hjemme ellers.

  Ha en fin tirsdag;))

  Stor megaklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 13. Jeg fikk julestemning av å lese innlegget ditt Ofmariel:) Dere som har unger som spiller i korps vil jeg tro har det travelt. Det er koselig å gå på julekonserter enten om det er kor eller korps. For noen år siden var jeg på julekonsert med Oslo Gospel Choir og Prinsesse Märtha Louise. Det var en mektig opplevelse, og jeg kom meg i julestemning.

  På jobben er desember en hesblesene måned. Alt skal bli ferdig til juleferien!

  Jeg er godt i gang med julerengjøringen. Og jeg har vasket soverommet, bad og kjøkken. Til uken skal jeg begynne med julegavene.

  Desember er en herlig måned med alt den har å by på:) I år er det koselig adventsbarne-tv også. Jeg synes Linus i svingen er en koselig adventsbarne-tv:)

  Jeg ønsker ungene deres lykke til med konserten i helgen. Riktig fin onsdag videre:)

  SvarSlett
 14. Koselig adventsinnlegg som jeg fikk julestemning av å lese:-)

  I helgen var var vi en vennegjeng på shopingtur til Danmark. Vi tok Danskebåten torsdag kveld, og kom hjem mandag. Vi hadde det vanvittig kult:-) Dannmarksturen er en årlig tradisjon for oss. I år reiste vi 4 par sammen.

  Jeg fikk kjøpt masse julegaver, klær og sminke. Det er mye billigere enn i Norge. Det meste av sminken kjøpte jeg på taxfree på Danskebåten:-)

  Jeg begynner ikke å tenke på jul før jeg har levert semesteroppgaven om fredag om 1 1/2 uke. Det er en stor oppgave som skal telle 50% av karakteren vår. Jeg er dritt hakka lei av hele oppgava, for jeg sitter til langt på kveld og jobber med den.

  Skulle gjerne fått med meg julekonserter, men det rekker jeg ikke i år.

  Jeg skal hjem til mamma og pappa i juleferien. Da slipper jeg å styre så mye her hjemme. Jeg har hengt opp adventsstjernen min i vinduet, og selvfølgelig har jeg julekalender:-) Det kommer jeg aldri til å vokse i fra.

  Kult at korpset der ungene dine spiller skal spille julekonsert:-) Håper konserten blir bra.

  Jeg ønsker deg og dine en fin adventstid:-)

  Bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 15. Takk for koselig hilsen Grynet;))Denne uken har korpset hatt en ekstra korpsøvelse, og på lørdag skal de ha nok en hel dag med øvelse før konserten på søndag;)) Ungene våre gleder seg;)) Jeg har sett litt av det som skal skje på konserten, og jeg tror dette blir en flott konsert;))

  Drømmen min er å få oppleve Oslo Gospel Choir. Jeg har alle julecdene. De er fine. Og jeg hører på dem hver jul.

  Jeg også har begynt med julerengjøringen, og er ferdig med kjøkken, bad, soverom og gang. Nå koser jeg meg som bare det. Hver kveld må jeg også se Linus i svingen sammen ungene. Skulle ønske de kunne sende Jul i skomakergaten igjen.

  Ha en fin dag;))

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 16. Takk for det Linn;)) Huff, slike semesteroppgaver tar tid å skrive, og det er typisk at at oppgaver og eksamener blir lagt i desember. Jeg håper du likevel tar deg tid til å ta en pust i bakken midt i oppgavestresset.

  Artig med tur til Danmark da;)) Ser ut som dere hadde det koselig. Taxfree er mye billigere enn på vanlige butikker. Jeg tror prisene i Danmark har steget i likhet med Norge. Litt billigere er det kanskje, men ikke så mye.

  Artig for deg å komme hjem til familien din i juleferien;)) Det blir sikkert avslappende.

  Ha en fortsatt fin dag;))

  Stor bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett