søndag 3. januar 2010

Godt nytt år alle sammen;))Godt nytt år alle sammen;)) Det nye året 2010 er allerede godt i gang. Et nytt år med nye muligheter ligge foran oss! Jeg håper dere har hatt en fin jule- og nyttårsfeiring?

Det har vi;)) Jeg og familien min feiret julen hjemme hos familien min i Trøndelag, og det var deilig å komme hjem til mine kjære;))

Julaften feiret vi hjemme hos mamma og pappa. Jeg har to søstre (en søster som er tre år eldre enn meg og en søster som er to år yngre enn meg). Min ene søster og familien hennes kom hjem til mamma og pappa, og vi feiret julaften sammen. Vår tradisjon er å spise ribbe, og mamma var helidg med ribba, for svoren var sprø;)) Etter en deilig middag var vi så mette at vi slappet av før vi drakk kaffe og åpnet julegavene.

Jeg fikk masse fine julegaver;)) I julegave fikk jeg: Ny genser, ny bukse, gavekort på klær på Cubus, rødvin, konfektekse, et nydelig sølvsmykke fra min kjære, vi fikk nye håndduker, nytt sengetøy, fra Toril fikk jeg et nydelig Rosina Weichtmeister glassmalt lysestake, og mye mere jeg ikke kommer på i farten. Siden vi var så mange hjemme hos mamma og pappa på julaften holdt vi på med gaveåpning fra kl.19.30 - 23.30. Da hadde vi en pause på en time.

Søsteren min og familien overnattet også til mamma og pappa. Det var artig, og ikke minst artig for ungene våre.

1.juledag hadde vi en felles frokost med masse deilig julepålegg på bordet. Min andre søster kom også hjem til mamma og pappa, og vi hadde deilig julemiddag hele familien pluss mine tantebarn;))

Ungene våre ble med søsteren min hjem, og overnattet til dem. Det pleier de alltid når de er hjemme i Trøndelag;)) Det er artig å se hvor morsomt alle søskenbarna har det når de treffes.

2.juledag var hele familien på julemiddag til min eldste søster og familien hennes;)) Nok en sosial og koslig ettermiddag med familien;))

3.juledag møtte jeg noen gode gymnasvenninner (Irene, Toril og to venninner til av oss) på en pub. Det var en artig kveld med mye prating og oppdatering av hva som har skjedd i løpet av det siste året;))

4.juledag hadde vi ingen planer, og søstrene mine og vi dro ut på aketur med ungene våre;)) Været var perfekt til å være utendørs, og til å holde på med utendørsaktiviteter.

5.juledag var hele familien på julebesøk til tante og onkel. Det var artig å treffe dem igjen.

6.juledag var på kaffebesøk til min yngste søster og familien hennes. Ungene våre overnattet til henne til nyttårsaften.

Nyttårsaften var vi hele familien samlet hjemme til mamma og pappa for å feire. Vi spiste kalkun. Ved midnatt gikk vi ut for å se på de fine rakettene. Min eldste søster bor i nærheten av der mamma og pappa bor, og de dro hjem kl.01.30. Ungene hennes overnattet til mamma og pappa. Lillesøster og familien hennes overnattet hjemme hos mamma og pappa de også;))

1.nyttårsdag tok vi det med ro hele dagen. Vi var nok litt trøtte etter nyttårsaften. Selv begynte vi å pakke sammen tingene våre. Vi spiste en god nyttårsmiddag hjemme hos mamma og pappa før lillesøsteren min og familien hennes dro hjem.

I går (2.januar) reiste vi hjem, og vi kom hjem kl.20.00. Da var det bare å pakke ut alt pikkpakket vårt.

I dag har vi ryddet opp og kommet oss i orden hjemme. Mannen min og ungene mine var en tur på ski i dag, og det var et fint skiføre i marka.

I morgen er det skolestart igjen, og det blir å få ungene våre på rett kjør med normal sengetid i kveld.

Jeg har fått operasjonsdato for operasjon i ryggen min. 14.januar skal jeg opereres i ryggen. Det skal bli godt å få det gjort, for ryggen er jævlig vond nå. Jeg er 50% sykemeldt frem til operasjonen. Etter operasjonen vil jeg bli 100% sykemeldt frem til sommeren, og jeg må beregne 6 måneders fysioterapi. Jeg vil få innvilget yrkesrettet attføring fra NAV fra høsten 2010, og i april er det søknadsfrist for høgskolestudier. Da skal jeg søke på lærerhøgskolen i Oslo;)) Studiet begynner til høsten 2010. Jeg går et spennende år i møte. Og jeg gleder meg til nye utfordringer og muligheter på skolebenken. Det kommer til å bli 4 tøffe år. Men jeg kommer til å få godkjent noe av førskolelærerutdanningen. På lærerhøgskolen sier de at jeg kan slippe unna med tre år;))

Ønsker dere alle sammen et godt nytt år;))

9 kommentarer:

 1. Åhhh vennen:) Trivelig innlegg, og godt nytt år til deg og familien din:) Så trivelig julefeiring du og familien din har hatt:) Jeg tenkte på dere 3.juledag, men neste jul er jeg mye nærmere, og jeg kan ta turen til Trondheim for å være med på juletreffet:) Det var koselig å se bildene dere sendte meg på mms:)

  Som jeg savner årene i Trondheim på gymnaset og da jeg studerte på TØH.

  Du går et spennende år i møte med nye utfordringer. Jeg misunner deg ikke operasjonen din, men det er godt du får operasjonen nå. Da har du hele vårhalvåret til å trene deg opp på slik at du kan ta fatt på studiet til høsten.

  Ønsker deg en fin dag.

  Stor klem Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg og familien din:-) Dere har hatt en fin jul ser jeg.

  Det har jeg også. Det var digg med juleferie. Jeg koste meg hjemme hos mamma og pappa sammen søsteren min til 2.juledag. Jeg har jobbet 3 dager på sykehjemmet hvor jeg jobber.

  I dag begynte skolen, og fy det var hardt å stå opp tidlig i dag. Da vekkeklokka ringte kunne jeg gitt mye for å sove lengre.

  Trasig at du må opererers i ryggen din men jeg håper ryggen din blir bra.

  Spennende å begynne å studere igjen da. Tøft gjort av det som er 40 år å sette seg på skolebenken.

  Ha en fin mandags ettermiddag.

  Bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 3. Jeg må få øsnke deg et godt nytt år:) Håper det nye året vil bringe mye godt med seg:)

  Du har hatt en fin jul hjemme hos familien din, og det er godt å lese:)

  Jeg og ungene mine hadde en fin jul. I nyttårshelgen var de til sin pappa. Jeg feiret nyttåraften til et vennepar og deres unger. Det var koselig kan du tro:)

  Stakkar deg og ryggen din. Det høres ikke godt ut. Våren må kanskje være den beste årstiden å bli operert på. Nå håper jeg at du blir bra en gang for alltid i ryggen din.

  Du verden så stor respekt det av at du begynner med studiet. Flott at du får bruke førskolelærerutdanningen din på lærerhøgskolen. Du har også erfaring med egne unger, og det tror jeg er en stor fordel.

  Ha en riktig god natt.

  Bloggklem fra Grynet

  SvarSlett
 4. Godt nytt år jenta mi, og tusen takk for morsomt treff 3.juledag:) Det var en morsom kveld vi hadde. Gud som vi mimret om gymnastiden:) Noen husker noe, og tilsammen var det rene mimrestunden:)

  Juleferien har gått alt for fort. Jeg skjønner ikke hvor den ble av.

  Mellom alle juleselskapene var vi mye ute. Vi gikk turer, gikk på ski, tok en sparktur og koste oss i det fine juleværet:) Døtrene våre fikk seg nye langrennski i julegave, og de ble mye brukt.

  Nyttårsaften feiret vi på Røros hos storebroren min og familien hans. Vi reiste oppover 5.juledag, og kom hjem 2.januar. Vi spiste også kalkun på nyttårsaften med nydelig stuffing til:)

  Jeg skal tenke på deg når du blir operert. Det kommer til å gå bra, og den operasjonen du skal ta vet jeg det er heldige resultater med. Du får bare pleie deg godt selv etter operasjonen, og husk du skal ikke bøye ryggen eller løfte noe tungt på 6 måneder.

  I Trondheim er det kaldt. Det var minus 25 grader hos oss. Jeg har tent opp i peisen nå, og koser meg med en kopp kaffe.

  Ha en fin dag jenta mi:)

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 5. Takk for koslig kommentar i bloggen min;))Etter den fine juleferien måtte jeg fortelle om den i bloggen min.

  Du aner ikke så artig vi hadde det på 3.juledag;)) Vi måtte bare sende deg bilder på mms;)) Du aner ikke hvor vi savnet deg. Bra du tenker på vårt neste treff;))

  Jeg må ærlig innrømme at jeg savner hjembyen min jeg også mange ganger, og vi har snakket om å flytte tilbake siden vi begge to er fra Trondheim. Det står ikke på meg, men på jobben til mannen min. Jobbene hans vokser ikke på trær. Det var en tung avgjørelse vi måtte ta da vi flyttet til Østlandet. Jeg har vært heldig stilt, fordi det alltid er behov for førskolelærer.

  Det skal bli godt å få operasjonen i ryggen min. Den er vond nå. Det er ikke ofte jeg klager, men når ryggen ikke vil samarbeide da klager jeg.

  Jeg er spent på å ta fatt på studiet til høsten. Men jeg er glad for fordelen med at jeg har jobbet mange år i barnehage og har unger selv. Det er en ballast som kommer godt med.

  Ønsker deg en fin torsdag;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 6. Takk i like måte Linn;)) Gjett da! Juleferien var avslappende og deilig, og både jeg og mannen min fikk slappet av og kost oss masse med familien vår;))

  Jeg må si at jeg ser frem til å få gjort unna operasjonen. Da kan jeg ha våren til å trene meg opp til fysioterapeut før jeg starter opp med studiene.

  Tenk at du har under et halvt år igjen av studiene dine da;)) Deilig å bli ferdig tenker jeg?

  Ønsker deg en fin torsdag videre;))

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Takk i like måte Grynet;)) Juleferien var avslappende og deilig, og både jeg og mannen min fikk slappet av og kost oss masse med familien vår;)) Juleferien ble brukt til å lade opp batteriene til et nytt år.

  Artig at du og dine hadde en fin juleferie;))

  Jeg er helt feridg med byturer på nyttårsaften. Og jeg liker best å kose meg hjemme sammen familien min;)) Jeg tror nyttårsaften også begynner å bli en familiedag hvor familier er samlet.

  Da jeg snakket med NAV om attføring var lærerhøgskolestudiet eneste mulighet jeg hadde lyst til. Jeg liker å jobbe med barn- og ungdommer. Det eneste jeg gruer meg til er matematikken. Den hører jeg er vanskelig på lærerhøgskolen.

  Det å ha flere års erfaring i barnehage og egne unger er en stor erfaring jeg vil dra nytte av. Jeg har gjort meg opp mine meninger om hvordan skolesystemet fungerer i dag. Det er lett å kritisere. Nå får jeg mulighet til å gjøre noe med utviklingen selv.

  Ønsker deg også en fin dag;))

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Takk Catzyvennen;)) Godt nytt år til deg og familien din;))

  Juleferien var avslappende og deilig, og både jeg og mannen min fikk slappet av og kost oss masse med familien vår;)) Juleferien ble brukt til å lade opp batteriene til et nytt år.

  De fleste som ikke arbeider i barnehage selv tror det å jobbe i barnehage bare dreier seg om å leke med ungene hele dagen. Arbeidet består mye mer enn det. Vi som er pedagogiske ledere på en avdeling har det pedagogiske ansvaret for barnas læring og barnas utvikling. Vi har ansvar for barnehageassistentene for at de også utvikler seg, vi skal ha et godt samarbeid med barnehage og hjemmet og vi har ansvar for førskolelærerstudenter i deres praksis. Barnehagearbeid er tungt som du sier. På grunn av ryggen min greier ikke jeg å kle av og på ungene. Da må jeg stå i en bøyd stilling som ikke er god for ryggen min. Om vinteren er det tungt med skyving av akebrett, kjelker osv. De som tror barnehagearbeid er lett må tro om igjen. Det er vel derfor det ikke er så mange ansatte i barnehagen over 50 år, for de aller fleste går over til arbeid i skolen.

  Jeg er glad for at jeg har mange års erfaring som førskolelærer og ikke minst erfaring fra mine egne unger når jeg begynner på lærerhøgskolen.

  Ønsker deg en fin dag;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. I like måte til deg også Irenevennen min;)) Takk for et artig juletreff 3.jule dag ja;)) Tenk at vi har vært så flinke til å ivareta tradisjonen så mange år da;)) Det gjelder å være handlekraftig.

  Fin juleferie du har hatt også;)) Artig å lese at dere var på Røros til broren din;))

  Vi også var en god del ute mellom alle julemiddagene og julekaffeselskapene. Det var godt;)) Vi gikk turer på føttene, lånte sparken til mamma, og ungene gikk på skøyter.

  Huff det er frykelig kaldt her også. Minus 23 grader ute i dag tidlig.

  Ønsker deg en fin torsdag vennen min;))

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett