torsdag 2. september 2010

Vellykket og flott konfirmasjon for eldstegutten vår;))Da er to uker med fadderuker ferdig, og vi er i gang med forelesningen. Vi begynner klokken 08.30 hver morgen, og vi er ferdig kl.14.30. Jeg kjenner jeg er sliten om ettermiddagene. Hver fredag har vi studiedag;)) Men det vil nok gå seg til etter hvert. Det begynner å bli noen år siden jeg satt bak skolepulten sist gang. Fagene jeg har i år er: Norsk, matematikk og pedagogikk. Jeg slipper unna med litt pedagogikk siden jeg har 3 årig førskolelærerutdanning. I oktober skal vi ut i vår første praksisperiode i skolen. Jeg tror jeg har en stor fordel siden jeg har unger selv som går på skolen. Folk i klassen min virker veldig real. Stort sett er det 19 - 20 åringer, men noen voksne elever er vi. Jeg har blitt litt kjent med en jente som er 25 år, en jente som er 24 og en jente som er 33 år. Vi har dannet kollokviegruppe sammen slik at vi kan samarbeide om fagene. Foreløig angrer jeg ikke noe på at jeg takket ja til studieplassen.

Det var hardt å stå opp for å dra på skolen på mandags morgen. Torsdag 26.08 kom mamma, pappa, begge søstrene mine med familier og unger. De overnattet til oss. Svigermor og svigerfar kom også på besøk. Og de overnattet også hos oss. Fullt hus og stormende jubel;)) De var her i forbindelse med eldstegutten sin konfirmasjon. Fredag 27.08 og søndag 28.08 gjorde vi ferdig de siste gjøremål før konfirmasjonen. Det var en del å gjøre. Lørdag 28.08 kjørte vi til selskapslokale hvor vi skulle ha konfirmasjonen. Og der dekket og pyntet vi bordene.

Søndag 29.08.2010 ble vår eldste sønn konfirmert. Dagen startet tidlig, for sønnen vår måtte være i kirken til klokken 10.00 for å ha på seg kappe. Selve konfirmasjonsseremonien var så fin. Jeg husker fra da jeg ble konfirmert gikk vi alle frem til alterringen. Og der fikk vi prestens hånd på hodet. Nå var det helt annerledes. Den første konfirmanten gikk frem og knelte ved alterringen. Samtdiig gikk konfirmant nr.2 frem og tente lys for konfirmanten som var ved alterringen. Når konfirmant nr.1 var ferdig gikk konfirmant nr.2 frem til alterringen, og konfirmant nr.3 tente lys. Det var mye finere enn når alle sammen går fram samtidig. Jeg tørket vekk flere tårer fra øynene under konfirmasjonsgudstjenesten. Noen ungdommer som hadde vært juniorledere for konfirmantgjengen fremførte en nydelig sang for konfirmantene. Og da måtte jeg tørke vekk flere tårer. De var så flinke;)) Til slutt fikk alle konfirmantene hver sin røde rose utdelt.

Etter konfirmasjonen var ferdig tok vi bilder utenfor kirka. Vi tok bilder av alle konfirmantene og bare av vår stolte sønn;))

Vi kjørte rett fra kirken bort til selskapslokalet hvor vi skulle ha middag og kaffe. Kl.14.00 kom gjestene. Og med stort og smått hadde vi 36 gjester;)) Til middag hadde vi coldtbord. Under middagen hadde vi taler og sang. Min kjære mann holdt talen fra oss, søsteren min som er fadder på sønnen hadde skrevet en sang, broren til mannen min holdt en fin tale, mamma og pappa og svigerforeldrene mine hadde også skrevet hver sine sanger.

Etter vi hadde spist middag tok vi oss en pause før vi drakk kaffe;)) Gromgutten vår koste seg og strålte som en sol hele dagen;)) I konfirmasjonsgave fikk han 30 000,- kr. De har han satt i banken. Han fikk også flere praktiske gaver som: tollkniv, barbermaskin, bibel, ryggsekk, sovepose, fotballsko og ny fotballdrakt;)) Han har ikke bestemt seg for hva han vil bruke pengene sine til. Men han har lyst til å spare til å kjøpe seg en moped.

Vi var ferdig med selskapet kl.21.00. Og vi kom hjem kl.22.00. Det var godt å komme hjem. Og vi kom oss ikke i seng før klokken 23.30. Vi tok mange bilder. Og bildene har jeg lagt ut på facebook. De ligger der tilgjengelig for familie, slekt og nære venner.

Jeg var trøtt som en strømpe da jeg stod opp på mandags morgen for å dra på forelesning. Svigermor og svigerfar reiste hjem på dagen. Og mamma, pappa, søstrene mine og familiene deres reiste med flyet hjem på mandags kveld.

Det er merkelig å tenke på at vår eldste gromgutt er konfirmert. Slik tror jeg det er med alle foreldre når eldsteungen blir konfirmert.

Nå skal jeg snart se å finne sengen. Men vi blogges igjen;))

Stor klem til alle mine kjære bloggvenner og blogglesere.

10 kommentarer:

 1. Kjempekoselig å høre at du trives så langt med studiet ditt!:) Du kommer helt sikkert inn i rutinen med studie. Kjempkoselig da at du er blitt kjent med noen i klassen din!:) Er det mange voksne elever i klassen din?

  Vel overstått med konfirmasjonen!:) Kjempekoselig å lese om konfirmasjonen, og det var kjempekoselig å høre at dagen ble kjempefin!:) Jeg tenkte på dere på søndag!:) Det kan jeg tenke meg at det er litt rart at den førstefødte blir konfirmert. Plutselig blir de store. Det hørtes ut som en kjempekoselig konfirmasjonsgudstjeneste, og det blir jo mere personlig slik de gjorde det i kirken med konfirmantene. Vi også gikk frem alle sammen til alterringen når presten ba for oss.

  Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld, vennen min!:) Vi snakkes!:)

  Stor klem fra Tloril

  SvarSlett
 2. Fint og kost innlegg søta mi:) Jeg er så gald på dine vegne at du trives med studiet ditt, og det er drittøft gjort å starte på et nytt studie når du er over 40 år.

  Det var så kost å se bildene fra konfirmasjonen på facebooken din:) Jammen så det ut som dere hadde en fin dag ut fra bildene å bedømme.

  I dag har vi nydelig vær med sol hos oss. Jeg har frihelg, og skal på jobb igjen på tirsdag. Vi har plukket inn rips fra hagen vår, og i år var det så mye at vi gidder ikke plukke inn mer. Nå får trosten bare ta resen hvis den har lyst.

  Mamma og pappa kommer til middag i dag.

  Ha en fin søndag.

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 3. Oj så kult:-) Grattis med overståt konfirmasjon. Det var kult å lese at dere hadde en fin dag. Husker konfirmasjonen min som om det var i går. Jeg konfirmerte meg borgelig. Alle vennene mine gjorde det og det ble naturlig for meg også å konfirmere meg borgelig. Hadde vennene mine konfirmert seg i kirka hadde nok jeg også gjort det. Som 15 åring tenkte jeg lite over hva jeg mente om religionsspørsmål.

  Kult å høre at du trives med studiet ditt:-) Jeg synes du er tøff som har begynt å studere. Det er sikkert spennende.

  Da jeg studerte på sykepleierhøgskolen var de fleste av studentene fra 20 år og oppover. Det var en del som var over 30 år, og noen fra 25 - 30 år.

  Jeg trives bra på jobben min:-) Den siste uken har jeg fått mer og mer ansvarsoppgaver uten tilsyn av fadderen min. Det vokser jeg mye på:-)

  Ønsker deg en fin kveld videre:-)

  Bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 4. Tenk at nå er sønnen din også konfirmert;) Det var koselig å lese om hvordan dere hadde det på konfirmajsonsdagen;) Jeg også syntes det var rørende og vemodig i kirken. Det var en merkelig følelse å se den førstefødte stå der som konfirmant. Jeg tror ikke det kan beskrives, men det må oppleves.

  Jeg tror nok det vil ta litt tid før du kommer inn i studierutinene dine. Du har jo jobbet i mange år nå, og har ikke rutinene for å sette deg ned å lese. Du kommer nok fort inn i rutinen.

  Jeg vil tro du merker at de fleste studentene er yngre enn deg, men bra at du har funnet tonen med noen av de som er eldre. Du har mere faglig utbytte å jobbe sammen noen som har litt erfaring på baken.

  Jeg trives så bra i jobben min, og det er koselig å være tilbake igjen;) Vi har et godt arbeidsmiljø hos oss, og det betyr mye. Etter jul kan det være at jeg får litt høyere stillingsprosent. Det har ikke vært meg i mot;)

  Du får ha en fin mandag, vennen min.

  Stor klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 5. Jeg må si jeg beundrer pågangsmotet ditt når du begynner på en ny utdanning. Det står det stor respekt av! Er det attføring gjennom NAV du har? Da får du vel betalt for det også? Fint å høre at du har funnet noen du kan samarbeide med. Jeg skjønner at det kanskje ikke er så morsomt å samarbeide med en 19 åring som kommer rett fra videregående skole, selv om begge har mye å lære av hverandre. Du henter jo dine egne erfaringer fra ungene dine og deres skolehverdag. Det skal bli morsomt å høre hvordan det går videre med studiet ditt.

  Hvis jeg kan få gi deg et godt råd når det gjelder å lese, så begynn å jobbe med en gang slik at du kommer inn i en rutine.

  Gratulerer så mye med overstått konfirmasjon til sønnen din :) Tydelig at dere hadde en nydelig dag til ære for ham :) Ikke så lenge til min eldste skal konfirmeres heller.

  Ønsker deg en fin tirsdags ettermiddag.

  Bloggklem fra Grynet

  SvarSlett
 6. Jeg trives så bra med lærerstudet, Hakrilas. Vi har kommet godt i gang med alle forelsningene. Og det er interessant;)) I dag har jeg studiedag. Og jeg har jobbet med matematikkoppgavene som vi skal levere inn neste uke.

  Tusen, tusen takk for oppmerksomheten gutten vår fikk fra dere. Og tusen takk for de fine blomstene dere sendte;)) På mandag får vi prøvebildene. Og da skal vi bestemme oss for hvilket bilde vi skal velge på takkekortene.

  Du har helt rett. Ungene vokser fort. Og jeg greier likesom ikke å tro at han er ferdig med 10 års obligatorisk skolegang til våren.

  Ha en fin fredag, vennen min.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 7. Takk for det, Irenesola mi;)) Tusen takk for oppmerksomheten i anledning konfirmasjonen. Du må hilse foreldrene dine og si tusen takk for oppmerksomheten fra dem også.

  Foreløpig henger jeg bra med i alle fag. I dag har vi studiedag. Og jeg stod opp samtidig med resten av familie. Fra morgenen av jobbet jeg med matematikkoppgaver som vi skal levere inn neste uke. Jeg skal også jobbe litt med norsken etterpå. Kollokviegruppen vår har satt av annen hver fredag til at vi kan jobbe sammen om fagene.

  Jeg hørte mamma og pappa sa at dere hadde det varmt og fint der oppe.

  I helgen skal vi være hjemme. På søndag er det fotballkamp for eldstemann.

  Ha en fin fredag, Irenesola.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 8. Takk for det Linn;)) Jeg husker også konfirmasjonsdagen min godt. Husker jeg var så stolt fordi jeg hadde på meg ny bunad som bestemor hadde sydd. Bunaden er jeg glad i den dag i dag;)) Jeg konfirmerte meg i kirken. Det var ikke så mange den gangen som konfirmerte seg borgerlig. Kanskje 1 i hver klasse.

  Sønnen vår fikk valget om han ville konfirmere seg borgerlig eller i kirken. Vi la ikke press på ham i det hele tatt. For vi mente at det var hans eget valg. Han valgte kirken. De aller fleste i klassen hans valgte kirkelig konfirmasjon.

  Jeg trives bra på studiet mitt. Klassen virker veldig realle. Noen få har sluttet nå. For de fant ut at de ikke ville studere til å bli lærer. Jeg har kommet meg inn i det å sette seg ned med lekser. Det måtte jeg gjøre. Fra første dag på forelesningen fikk vi arbeidsoppgaver vi måtte gjøre.

  Bra du trives i jobben din. Gleder meg til å lese mer om jobben din;))

  Ha en fin fredag.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 9. Takk Grynet. Det var snillt sagt av deg;)) Ja det er gjennom NAV. Jeg hadde ikke noe valg enn å få meg et nytt yrke. For ryggen holdt ikke lengre til å jobbe i barnehage;((

  De aller fleste i klassen min er koslige. Men jeg merker at de er yngre enn meg på måten de oppfører seg på. Trøsten er at jeg var sikkert slik da jeg var 19 - 20 år jeg også;)) Jeg har allerede kommet godt i gang med jobbingen. Det poengterte faglærerne våre fra første dag. Jeg merker at jeg tenker på ungene i mange sammenhenger i fagene. Det kommer til å bli 4 spennende år;))

  Takk for det;)) Bare vent. Årene går fort til du har en konfirmant i huset også;))

  Ha en fin fredag.

  Bloggklem fra Ofmariel

  SvarSlett
 10. Nå overså jeg kommentaren din Mona Elisabeth. Det var slett ikke meningen. Jeg får svare deg nå da.

  Det var en minnerik og flott konfirmasjonsdag. Spesielt rørende var det i kirken da alle konfirmantene kom gående inn pyntet og fin;)) Konfirmantene selv var også preget av stundens alvor.

  Nå er det bare å vente på de to neste;)) Ennå noen år til de skal konfirmeres dag.

  Jeg trives så godt med studiet. Og jeg har kommet meg inn i en rutine når det gjelder studiearbeid. I noen tilfeller merker jeg at medstudentene er yngre enn meg. Vi har en jente i klassen som skal virke verdensvant. Hun skal absolutt ha meninger om det meste. Og hun skal protestere på alt som går an. Det blir vi i klassen en smule irritert på.

  Jeg merker at de jeg jobber sammen med i kollokviegruppe henter inspirasjon fra erfaringene våre. Tre av oss har jobbet i noen år. Mens hun yngste på 26 studerte til ingeniør. Men valgte å gi opp studiet til fordel for å bli lærer.

  Artig at dere alle trives. Og at du trives med å være tilbake i jobben din;))

  Dere får ha god tur på Ikea i morgen. Jeg skulle ønske jeg kunne være der sammen dere. Men jeg får ta det igjen i juleferien når jeg kommer hjem;))

  Ha en fin fredag.

  Stor klem fra Ofmariel

  SvarSlett