søndag 24. juli 2016

Unnskyld, men jeg skjemmes på vegne av voksnes kverulering på diskusjonsforum.

Jeg skjemmes av å være voksen blogger mange ganger. Og på samme måte skjemmes jeg å lese tårder i diskusjonsforum hvor jeg vet det er voksne damer i 40 års alderen som herjer verre enn tenåringer. Jeg hadde forstått oppførselen hvis det var tenåringer. Men når voksne nettbrukere oppfører seg på en kverulerende måte finner jeg ikke noe å forklare.

Jeg fikk tips i går fra en bloggvenninne av meg at en omdiskutert 43 år gammel blogger holdt på å kverulere og krangle under forskjellige tråder på forumet på kg = kvinneguiden. Fra før hadde jeg lovt meg at jeg aldri skulle gå inn å lese på tråder på kg. Men det gjorde jeg av ren nysgjerrighet. Og det angrer jeg på at jeg gikk inn der.

På kg har det vært to tråder hvor den 43 årige bloggeren har delaktig i diskusjoner i helgen. Den ene tråden handler om bloggere som er verst. Og den andre tråden handler om blogging og uføretrygd.

På tråden bloggere og uføretrygd fikk den 43 årige bloggeren til å tro handlet om seg selv. Hallo. Jeg tolket ikke tråden sånn. Og jeg tolket tråden som at uføretrygdete bloggere blogger og tjener penger på bloggen sin. tråden var åpen for tolkning. Men jeg tror ikke den som startet tråden tenkte på noen spesielle bloggere.

Den 43 år gamle bloggeren kommer inn på begge trådene og lager et lurveleven uten like hvor h*n hevder at tråden handler om seg selv som person. Den 43 årige bloggere kverulerer, vrir og snur på alt som de som skriver på trådene mener. Jeg har aldri opplevd maken til kverulering. Og jeg skjemmes når jeg tenker på at denne kg-brukeren er en 43 år gammel dame.

Ikke nok med disse to trådene der så er det åpnet et ny tråd av en annen bruker hvor det blir bedt om positive tilbakemeldinger om bloggen til den 43 årigere bloggeren. Hjelpe og trøste meg. Og det verste er at det ble åpnet en diskusjonstråd på kg i går om samme bloggeren. Den tråden ble slettet da diskusjonen gled ut i negativ retning.

Jeg har en mistanke om hvem som står bak den tråden som nå er åpnet som ber om tilbakemeldinger om den 43 årige bloggeren sin blogg. Men det er min egen mistanke som jeg ikke skal si høyt.

I hele dag har den 43 årige bloggeren kverulert, kranglet og holdt et lurveleven uten like. Moderatorene på de forskjellige trådene har slettet unna kommentarer som har brutt med kg sine regler for diskusjoner på forum. Men det bør ringe en bjelle hos den 43 årige bloggeren at h*n tar et dypdykk på sin egen oppførsel på kg sitt forum. Det kommer ikke til å skje. For fra hennes ståsted er det alle andre som det er noe galt med. H*n har ikke evne til å se sine egne feil.

Det er direkte flaut hvordan denne voksne 43 årige bloggeren og kg-brukeren turer fram offentlig på nettet. Og jeg skjønner at andre kg-brukere reagerer på måten h*n kverulerer, snur og vrir på alt som blir sagt. Sånne personer skulle holdt seg langt unna sånne nettforum som kg. Det verste er at sånne som den 43 årige bloggeren tror at alt som blir skrevet på blogger og diskusjonforum handler om dem. Da er de fylt av sitt høye ego om seg selv.

Jeg reagerer når jeg ser sånn nettoppførsel av voksne folk på over 40. De skulle vite bedre enn som så. Og jeg er glad for at jeg ikke har sånne folk i livet mitt. For når de viser en sånn atferd på nettet tørr jeg ikke tenke tanken på hvordan de er i det virkelige liv.

Hvorfor jeg skriver innlegget mitt? For å vise at voksne personer i 40 årene på blogg og diskusjonsforum på nettet også har en uakseptabel framtoning. Mange klager over hvordan de yngre oppfører seg på nettet. Men voksne bloggere og brukere på diskusjonsforum skal ha lært seg folkeskikk for hvordan de oppfører seg på nettet. Hvis du ikke tåler å få konstruktive tilbakemeldinger har du ikke noe på nettet å gjøre. Og hvis du tror at alt det andre skriver om handler om det har du misforstått noe vesentlig. Da er det på tide å dra ut kontakten og sku av datamaskinen;)) Eller se forbi sin egen nesetipp;))


5 kommentarer:

 1. Jeg blir ikke overrasket over hennes atferd. Dette har vi sett før, og hun skjønner ikke når hun skal gi seg men skal ha det siste ordet. Hun skjønner ikke at nok er nok. Verre kverulant skal du lete lenge etter. Heldigvis får andre også se hvordan hennes framtreden er, og da kanskje de skjønner hvordan andre bloggere har opplevd å få kleggen etter seg.

  Jeg satt og leste disse trådene på kvinneguiden nylig, og jeg er rystet, men ikke sjokkert. Det var ikke uventet. En voksen dame i 40 årene skulle man ikke tro dette var men en trassig fjortis i tenårene som ikke får viljen sin. Det er heldigvis ikke du, jeg eller andre som dummer seg ut men denne kverulanten som er sykelig opptatt av seg selv og sitt.

  Ha en fin kveld :)

  Hilsen S

  SvarSlett
 2. Kjempebra skrevet Else Maritvennen <3 :)

  Jeg har ikke vært inne og lest, for jeg setter over hodet ikke min fot inne på kvinneguiden. Nå har jeg hørt mye negativt om kvinneguiden, og jeg akter ikke gå inn på det forumet der!

  Jeg fikk en privat melding på chaten på facebook tidligere i dag hva denne bloggeren hadde gjort i går og i dag, så jeg er oppdatert kan man si. Hun som tipset meg om hva KM holdt på med fortalte det samme som deg at moderatorene er fort ut med sletteknappen når folk bryter forumreglene, og det er kjempebra :)

  Jeg kan bare ane og forestille meg hva hun holder på med, og hvordan hun kverulerer og krangler for å få det siste ordet. Det var akkurat slik hun holdt på inne hos en annen blogger fra desember 2014 til ut på våren 2015. Hun gav seg ikke i det hele tatt! Selvinnsikten hennes er lik null, for hadde hun hatt ett eneste snev av selvinnsikt og selverkjennelse hadde hun gitt seg når folk sa stopp!

  Jeg holder fast med min bestemmelse om at jeg ikke skal gå inn på kvinneguiden å lese. Det har jeg sagt til min facebookvenninne også. Slike forum holer jeg meg milevis unna.

  Det eneste forumet uten facebookgrupper jeg er på, er på forumet rasekatter.no, for der har vi som er der samme interesse nemlig rasekatter og kattehold!

  Ønsker deg en kjempefin søndagskveld :) Gleder meg kjempemasse til å treffe deg når du kommer til Trondheim :)

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
 3. Takk og lov for at jeg ikke har lest på det forumet :-) Jeg er sjokka over det du forteller om denne voksne bloggeren, men jeg husker med skrekk og gru hvordan bloggeren oppførte seg inne på bloggen til Synskepggy i perioden januar - mars/april 2015 når bloggeren kverulerte og kranglet med alt og alle.

  En ting er sant om kverulanter som denne bloggeren. Det er at de mangler sosiale antenner og mangler selvkontroll. Gud vet hvordan disse er i samfunnet ellers. En pest og en plage vil jeg tro. Når de mangler sosiale antenner og selvkontroll på nettet er de ikke bedre ute blant andre.

  Det beste med det hele er at andre får øynene opp for hvordan denne bloggeren er, og hennes uakseptable oppførsel.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og ungene deres :-)

  Klem, klem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 4. Det er nå underholdende da.

  SvarSlett
 5. Jeg har ALDRI vært inne på et slikt forum, og tviler vel på at jeg noen gang vil å gå inn der heller!

  Det forbauser også meg, at voksne folk orker å krangle, kverulere og diskutere tull og tøv. Men noen lever og ånder for dette, og det er med på å skaffe lesere.. Så da så..

  Ha en flott dag :)

  SvarSlett