fredag 15. mai 2009

Christine hjemme fra sykehuset, og alt ser ut til å gå bra;))

Det er på tide med en oppdatering. Christine ble utskrevet fra sykehuset i går kl.12.00, og jeg tror hun syntes det var deilig å få komme hjem til søsknene sine;)) Cathrine og Christoffer var på skolen da Christine kom hjem, med de var veldig galde over å få Christine hjem igjen;)) I går ettermiddag var det mange av vennene til Christine som kom innom en tur, og hun fikk gaver og tegninger fra dem;)) Alle vennene til Christine har vært veldig snille og omsorgsfulle mot henne. De nærmeste vennene besøkte henne på sykehuset også.

Jeg er nå glad for at vi bor i en leilighet på ett plan, for det gjør situasjonen mye lettere. Som jeg skrev sist gang, har vi leid oss rullestol slik at Christine kan sitte i den. Hun har over hodet ikke lov til å tråkke ned på foten sin, og da vil rullestol hjelpe bra. Hun bruker krykker også, og har funnet ut teket hvordan hun greier å komme seg på WC uten å måtte tråkke ned med foten. Christine har ikke så store smerter mere, og får hun vondt kan hun få en parasett ved behov. Svigermor har bestemt seg for å bli hos oss til 24.mai, for hun øsnker inderlig å avlaste oss. I kveld kommer også svigerfar. De skal feire 17.mai hos oss;)) Christine største ønske var å få være med i toget, og mannen min kommer til å kjøre henne i 17.mai-toget, mens svigerforeldrene mine og jeg kommer til å stå og se på toget.

Foreldrene mine kommer til Oslo 25.05.2009, og de blir hos oss i 2 uker. Jeg er så rørt over all støtten vi får fra familie og venner, og det er vi utrolig takknemlige for! Mannen min har fått permisjon med lønn fra jobben, og de har flotte ordninger når det oppstår sykdom i nærmeste familie. Jeg har også fått velferdspermisjon fra jobben min, men kommer til å jobbe noen timer hver dag når Christine er på skolen. Hun er jo på skolen fra kl.08.30 - 14.00 hver dag. Vi er veldig optimistiske for at dette vil gå bra, for vi ser at Christine er forsiktig, og de siste dagene på sykehuset greide hun mer og mer som f.eks å komme seg på toalettet. Christine må ha hjelp fra oss for å dusje. Sånt blir for tungt for meg siden jeg er 1,57 høy.

Christine gleder seg til å komme på skolen igjen, og sykehuset har ordnet syketransport med taxi til og fra skolen, og vi har ordnet det slik at en lærer hjelper henne ut av taxien, og får henne til klasserommet. Nå er det heldigvis en moderne skole Christine går på, og det er heis for rullestolbrukere. Christine får lov til å ha ei venninne med seg i taxien til og fra skolen, og vi har avtalt at Christine skal være inne i friminuttene slik at ingen skade skjer. Hvis hun skulle vært ute i friminuttene, måtte skolen ha leid inn en assistent til å passe på henne, og det har de ikke råd til. Hvis klassen skal på tur, kommer en av lærerne på trinnet til å ta ansvar for å kjøre Christine i rullestolen.

Det eneste vi må gjøre nå, er å komme i gang med daglige gjøremål som skole, så får vi se hvordan det går. Vi vet dette kommer til å gå bra;))

Tusen hjertelig takk alle sammen for omsorg og støtte;)) Dere aner ikke hvor mye dette varmer;))

Hva skal dere på 17.mai? Vi skal til byen for å se på 17.mai-toget sammen sivgerforeldrene mine. Om ettermiddagen skal vi på middagg, kaffe og kaker til broren til mannen min. Da kommer barna våre barna deres til å dra på skolen for å være med på aktiviteter;))

Hva skal dere ha på dere? Selv skal jeg ha på meg en blå Sør-Trønder bunad;)) Har dere bunad?

Ønsker dere alle sammen en riktig fin fredag, og god helg;))

5 kommentarer:

 1. Hei Gymjenta... Så flott at dere har fått vesla heim igjen... Kjempebra at skulen tar ansvar det skulle bare mangle..
  Deilig at familien stiller opp, det er alltid en masse stress når en får en omveltning i daglige rutiner..

  Vi er på hytten og nyter livet!!!! Herlig... 17 mai blir vi nok der og nyter stillheten, orker ikke dette tog maset osv... nå når ungene er store og utflyttet så blir situasjonen helt annerledes.. hihihi... så min festdrakt blir nok "kortikk" hihihi..

  Nå er vi på farten til Førde.. skal kjøpe inn litt nye kle til Tanita (dattra) koselig og bidra innimellom, for hos ho er lommeboka ganske slunken.. hihihi...

  Ha en riktig fin dag og helg videre alle sammen.. Klem fra Sogningane..

  SvarSlett
 2. Så godt å lese at frøkena er utskrevet fra sykehuset, og at dette ser ut til å gå bra!:) Det er ved slike situasjoner at det er godt å ha familie og venner som stiller opp!:)

  Vi skal til byen for å se barne- og borgertoget. Om ettermiddagen skal vi grille hjemme til broren til mannen min. Selvfølgelig skal jeg ha på meg min blå sørtrønderbunad!:) Det er et festplagg jeg elsker!:)

  Ønsker deg og familien din en riktig fin fredag fra solfylte Trondheim!:)

  SvarSlett
 3. Åhh:) Fint å lese at dere har fått hjem Christine fra sykehuset:) Fint at det går bedre med henne, og at familien deres stiller opp for dere:) Det er som Toril sier: "Hva skulle man gjort uten familie og gode venner?" De er viktige for oss alle sammen når vi møter motgang:)

  På 17.mai skal jeg ha på meg bunaden min (en vest oppland festdrakt). Vi er flere venner som skal til byen for å se på toget. Om kvelden blir det grillparty hjemme hos noen andre venner.

  I like måte:) Ha en fin fredag:)

  SvarSlett
 4. Det må være deilig å få datteren deres hjem fra sykehuset:) Jeg har tenkt masse på dere, og håper det går bra med henne. Flott å lese at familien og vennene deres støtter dere, og hva skulle man gjort uten familien?

  Ønsker deg og familien din en god riktig god fredag, og en god helg:)

  På 17.mai skal vi se på toget som går fra skolen til kirka. Deretter er det gudstjeneste (som jeg selv skal holde), og til slutt aktiviteter og leker for barna på skolen. Om kvelden kommer mine søsken og mine nieser og nevøer på besøk til oss på 17.mai middag.

  Jeg skal selv ha på meg bunad fra morgenen av, men i kirken blir det prestekjole, og deretter bunad igjen.

  SvarSlett
 5. Hei Gymjenta! :)

  Så fint å lese oppdatering fra deg igjen og at alt er vel der hjemme hos dere tross det som skjedde! Det blir en omveltning i det daglige men som regel finner man gode løsninger på slike utfordringer. Og det er jo utrolig godt å ha familie som trer støttende til da en trenger det. Og ikke minst arbeidsplassene som hjelper da det er "krise" i en familie for det kan det fort bli hvis en skulle få vanskeligheter med å få vært hjemme osv.! Supert at det ordner seg på en god måte for dere!

  17 mai blir som vanlig med bytur på formiddagen og middag med familien på ettermiddagen. Jeg har Telemark festdrakt som jeg bruker, den er veldig flott!

  Ha en strålende fin helg og koselig feiring med familien Gymjenta! :-)

  SvarSlett