torsdag 15. oktober 2009

Bilder av Sophie;))

Vår viltfargete abyssinerhunnkatt Sophie.Sophie koser seg i klatrestativet sitt.Selv om vi prøver å sette grenser for henne at å gå på bordet ikke er lov, prøver hun seg likevel.Nå er det på tide å legge ut et bilde av vår abyssinerhunnkatt. Hun heter Sophie, og blir 2 år 1.juledag;)) Vi hadde i lang tid pratet om å skaffe oss en kattunge. Ungene våre elsker dyr, og de er flinke med dyr.

Jeg er vokst opp med katt da jeg var barn. Dessverre så ble to av kattene vi hadde påkjørt, og det finnes ikke noe verre enn å miste et dyr vi elsker. Jeg husker at jeg sørget i lang tid etter vi mistet kattene våre. Og jeg tenkte at aldr mere om jeg skulle miste en katt på en slik måte.

Vi ble enige om at katten vi skulle skaffe skulle være innekatt. På samme tid hadde venninnen min Hakrilas i Trondheim kattunger. Vi hadde sett abyssinerne til Hakrilas "in live" de gangene vi var på besøk til henne. Og ungene syntes rasen var en morsom og underholdene rase;)) Det ble til at vi bestemte oss for å kjøpe Sophie. I påsken 2008 var vi hjemme i Trondheim på påskeferie til mamma og pappa, og vi skulle reise hjem til Oslo 2.påskedag. Vi hentet Sophie tidig på dagen 2.påskedag i 2008 for å ha henne med hjem til Oslo;)) Det var en dag vi lenge hadde ventet på.
Litt klaging i bilen var det, men ikke så mye som vi hadde forventet. Vi stoppet flere ganger for å la Sophie gå i kattedoen sin, la henne få vann og mat. Bilturen til Oslo gjorde ikke Sophie noen ting.

Da vi kom hjem pakket vi ut fra bilen, og lot Sophie få komme ut fra transportburet sitt. Sophie gikk rundt i huset med halen i været og gjorde seg kjent i huset. Det var det! Jeg hadde aldri sett en slik trygg katt føle seg hjemme med en gang.

Vi hadde gjort i stand en soveplass til henne, kjøpt inn et klatrestativ som vi har på stuen, kjøpt inn mat- og vannskål og leker til henne. Sophie utforsket alt sammen den første kvelden;)) På forhånd hadde vi bestemt oss at vi skulle la Sophie sove på stuen. Det ble et løfte ikke ble overholdt... Stakkars Sophie kunne jo ikke ligge alene på stuen den første natten, og vi lot døren stå på gløtt til soverommene våre slik at hun kunne gå ut og inn slik hun ville. Den sjansen tok hun godt vare på. Nå har hun sin faste soveplass i sengene til ungene våre alt etter som det passer seg.

Vi har hatt stor glede av Sophie, og vi er utrolg takknemlige for at vi fikk kjøpe denne fantastiske katten fra Hakrilas;)) Vi er blitt velsignet med et nytt familiemedlem som vi elsker veldig høyt<3 Gjett om vi har hatt det mye moro ved å se på alt det morsomme Sophie har gjort? Vi hadde sett de nydelige abyssinerne til Hakrilas. Ingen av oss var forberedt på hva denne rasen kunne fnne på. Men det fkk vi straks erfare;)) Vi fikk bokstavelig talt i hus ei truboklovnfrøken! Ja, jeg kaller henne for turboklovnfrøken fordi hun var og fremdeles er det. Sophie er som en av- og påknapp. Til tider er hun helt vill og leken, og i neste øyeblikk sover hun. Hun er så tillitsfull til alle mennesker. Hvis det ringer på døren er Sophie den første til å løpe ut i entreen for å ta i mot gjestene. Sophie er tillitsfull til alle som kommer på besøk. Hun hopper mer enn gjerne opp i fanget på gjestene våre for å få kos;)) Slik jeg husker huskattene vi hadde da jeg var liten, var de ikke så tillitsfulle som det Sophie er. Jeg husker huskattene våre som mer sky og skeptiske til fremmede mennesker.

Hun er aldri langt i fra ungene våre. Hvs døtrene våre lukker døren til rommene sine når de skal leke sitter Sophie utenfor døren og skraper på døren. Og hun gir seg ikke før de slipper henne inn. Hun skal være med å leke sammen ungene. Det er ikke alltid like enkelt for eldstemann å gjøre lekser med en katt liggende på skrivepulten...

Vi har kjøpt en sele til Sophie som hun har på seg når vi går tur. Når vi finner fram selen løper Sophie mot døren og venter på å få den på seg. Sophie er flink å gå i sele og bånd;)) Ungene er flinke til å ta ansvar for Sophie. De går turer med henne, de gir henne mat og vann, de leker med henne og de tar opp fra kattedoen.

Vi har fått spørsmål om vi ikke skal stille henne på utstilling. Vi har ikke tid til å drive med utstilling. Utstilling vet jeg tar tid. Og det foregår i helgene. I helgene er vi opptatt med f.eks fotballkamper for sønnen vår. For oss er Sophie en kosekatt og en familiekatt.

Vi angrer ikke en dag på at vi gikk til anskaffelse av Sophie. En morsommere og klokere rasekatt skal du lete lenge etter;))

13 kommentarer:

 1. Hun var nydelig:) Det høres ut som om du beskriver somali, for vår pusefrøken er akkurat lik i oppførsel:) Hyggelig å se bilder av katten deres:)

  Bloggklem fra Mona Elisabeth

  SvarSlett
 2. Åh så kjempegøy å se bilder av lillhøna i kvartetten til Corvette og Aros!:) Jeg vil nok tro hun slekter på sin mor Ariel Corvette når det gjelder å være villspik!:) Ha, ha, ha!:) Ha en fin torsdag!:)

  Stor bloggklem fra Hakrilas

  SvarSlett
 3. Såååå søt hun er:-) Vil kose med henne nå!!!!! Ha en god helg.

  Bloggklem fra Linn

  SvarSlett
 4. Helledussen for en nydelig katt:) Jeg ønsker deg en riktig god helg.

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 5. Sophie er så søt;=) Det er bestandig koselig når vi kommer på besøk til dere, og hun kommer i møte med oss i entreen deres. Jeg kan nok skrive under på at hun er selskapssyk ja;=)

  SvarSlett
 6. Ååååhhh, så skjønn hun er!! Jeg kunne heller ikke tenke meg et liv uten katter! Er så glad i mine 2 rakkere, som blir 2 år på selveste Haloween dagen;) Vi bor midt i byen nå, så skulle ønske at de var huskatter fra begynnelsen når jeg fikk dem, men dessverre ikke. Derfor har jeg hjertet i halsen hver gang de drar ut!! Men kryss fingrene, og alt som er, de har begge klart seg veldig bra det året vi har bodd her;))
  Ja, og miste en katt i påkjørsel vet jeg alt om at det er helt forferdelig!! Mistet en Mons for ca 2 år siden. Han het også Hjørdis som pusepia mi nu heter. og grunnen til at han fikk et jentenavn var at han de første mnd. etter at jeg fikk han var ei jentepus!! Men det viste seg at han var en stor og kraftig monsemann!! Han ble dessverre bare ca 2 år!! Jeg var så glad i han, og han var så utrolig spessiell for oss alle, så jeg sørget også veldig og lenge etter at han var død!!! Jeg ble også utrolig sint når enkelte sa til meg at "herregud, det var jo bare ei katt"!!, Ei katt blir fort en av familien, og man blir utrolig glad i dem uansett!! Men det finnes dessverre mange ubetenksomme mennesker rundt om kring, som overhodet ikke skjønner, og vet hva det vil si å miste et kjæledyr helt plutselig!! UFF!!
  Men over til noe hyggeligere:)) Pusen din er utrolig søt, og så koselig at den er så sosial som den er!! Hannkatten min Haldor er utrolig sosial med de fleste, mens søsteren hans, ho Hjørdis er mye mer skeptisk og litt skvetten, men utrolig kosen med meg.. De sover begge på rommet mitt når de skal sove eller slappe av, og den døra MÅ hele tiden stå på gløtt, ellers så blir det KRISE:))
  Ha en riktig fin Torsdags kveld, og håper at alt er bra med deg;))
  Stor klem fra Sila69;)

  SvarSlett
 7. Tusen takk Mona;)) Etter det jeg har lest har abyssinerne og somali to like typer katteraser med nåkså lik oppførsel;))

  Bloggklem tilbake til deg.

  SvarSlett
 8. Ikke sant Hakrilas;)) Hun minner meg veldig mye om sin mor som dere har. I hvert fall det jeg har sett av henne hjemme hos dere. Det er morsomt å se hvordan likheten mellom dem er;))

  Stor bloggklem tilbake til deg;))

  SvarSlett
 9. Tusen takk Linn;)) Ja, bare kom på besøk, så skal du få kose så mye du vil med henne;))

  Bloggklem fra Elmarora

  SvarSlett
 10. Tusen takk Irene;)) Vi tar henne med til Trøndelag når vi skal hjem i julen. Da får du muligheter til å treffe henne;)) Ha en god helg du også;))

  Stor klem fra Elmarora

  SvarSlett
 11. Tusen takk Catzy;)) Hun er alltid slik. Hver eneste gang det ringer på døren, piler hun i entreen for å være med å lukke opp. Selskapssyk med stor S;))

  Stor bloggklem fra Elmarora;))

  SvarSlett
 12. Tusen takk Sila69;)) Hun er hele famliliens lille bortskjemte engel;)) Hahaha;)) Stilige navn på kattene dine;)) Jeg kjenner til det å være redd for at det skal skje pusene våre noe når de er ute. Vi hadde utekatt da jeg var barn. Det var helt forferdelig når to av dem ble påkjørt. Bare de som har mistet et kjæledyr vet hvor grusomt det er å oppleve det. Jeg skjønner godt du er engstelig når de er ute.

  Katter blir som et familiemedlem på lik linje, og jeg fatter og begriper ikke de som skader katter. De er helt umenneskelige og fullstendig ondskapfulle mennesker som kan skade en katt eller for den saks skyld en hund!

  Abyssinere er en sosial rase. Vi ble fortalt det da vi kjøpte henne at abyssinere var veldig sosiale, men vi ante ikke at rasen var så sosiale. Det fkk vi straks oppleve.

  Ønsker deg en fortsatt fin torsdag;))

  Stor bloggklem fra Elmarora

  SvarSlett
 13. ååååååååååååå sååå søt hun er;))).gojenta jo;)).
  Ønsker deg en kjemflott helg;).
  hær er det knallvær med sol og vindstille,litt kaldt,men putt hva gjør det når sola skinner.Sneen ble ikke liggende lenge nei hihi;))...
  Stooooooooooooor bloggklem;))

  SvarSlett