tirsdag 6. oktober 2009

Deilig avslappingshelg og nydelig middag til våre naboer;))

Hvor er det blitt av helgen? Noen som har svar på det? Jeg skjønner ikke hvor den er blitt av. Fredag kveld var vi hjemme. Vi benket oss foran TV'n for å se X Faktor og Seinkveld. Døtrene våre er klare hvem de har som favoritter. Og sønnen vår er klare på hvem han har som favoritt. Jeg blir mektig imponert over deltakerne som er med i X Faktor. Jeg hadde aldri turt å melde meg på noe sånt. Ikke har jeg sangstemme heller. Jeg synger som ei kråke.

Lørdag var jeg i byen og møtte min venninne. Vi gikk en tur på kafé og koste oss med kaffe latte. Der satt vi og pratet i flere timer. Trivelig med skikkelig jenteprat;))

På lørdag ettermiddag ble hele familien invitert over til naboene våre på middag. De har en sønn som går i samme klasse med vår sønn, og de er bestekompiser. Hun hadde laget deilig lammefrikase. Det var deilig;)) Til dessert var det daimkake og kaffe. Vi kom ikke hjem før ca.kl.23.30.

Søndag gikk vi en tur i Nordmarka sammen med naboene våre. Vi hadde med oss mat, drikke og hadde en fin tur;)) Døtrene våre er det ikke noe problem å få med på turer, men derimot tenåringen i huset... Det er ikke alltid han synes det er like moro med skogsturer sammen oss og småsøstrene sine.

Spørsmålet vi stiller oss er om og hvor mye vi skal presse ham til å være med på tur. Jeg husker meg selv fra jeg var omtrent like gammel. Det var ikke gøy å være med foreldrene mine og familien min på søndagstur. Jeg tror alle ungdommer er i gjennom samme periode hvor de ikke ønsker å være med foreldrene sine på turer. Sønnen vår trenger å ta seg igjen i helgene. Nå er han heldigvis aktiv på fritiden sin med fotball og korops. Det er kun fredager og i helgene han kan slappe av. Vi lot ham være hjemme. Det var det han trengte der og da. For mye press om å bli med kan fort føre til at gleden over familieturer kan bli drept. Det er det siste vi ønsker. Mens vi var på tur gjorde han ferdig leksene på ukeplanen sin.

I går var det jobbdag for min del. Jeg jobbet fra kl.07.00 - 13.30. I dag og i morgen har jeg fri. På torsdag og fredag skal vi avdelingslederne på barnehagen hvor jeg jobber på kurs. Temaet er "Barn med adferdsvansker - Hvordan få sette i gang tiltak for slike barn på et tidlig stadium?". Det gleder jeg meg til;)) Vi merker i barnehagen at vi har noen få barn som har adferdsproblemer, eller er på grensen til å utvikle det. Et kjennetegn for disse barna er at de ikke eier sosial inteligens. De støter fra seg andre barn pga oppførselen deres. Hvis det går for langt kommer de inn i en ond sirkel. Greier vi ansatte i barnehagen å hjelpe disse barna er muligheten stor for at de kan endre det negative mønsteret sitt før de begynner på skolen. Det er ingen lett jobb, men en viktig jobb som vi må ta på alvor.

Fysioterapitimen er unnagjort. Nå skal jeg begynne med klesvask, og jeg skal sette brøddeig til heving.

Ønsker dere alle mine blogglesere en fin tirsdag;))

14 kommentarer:

 1. Det er deilig med en rolig helg for å komme seg til hektene før en ny arbeidsuke. Jeg skal på nattevakt i natt. Nå har jeg tre nattevakter foran meg før jeg har fri igjen.

  Virker som dere har hatt en fin helg;)) X faktor er noe vi må ha med oss hver fredag. Marit og Marthe har sine klare favoritter de også. Nå må du slutte å tulle da! Du synger jo fint du! Ungdommene i dag er mye mere vant til å opptre offentlig med sang og dans enn vi var da vi var unge. Det gjør at de får bedre selvtillit til å prøve utfordringer som X faktor er.

  Jeg tror ikke dere er alene om ikke å få med sønnen deres på turer. Broren min forteller akkurat det samme om sønnen sin på 15 år. Han nekter å være med hvis de skal gå en tur i marka. De har funnet ut at det ikke noe vits i å legge press på ham. Det vil gi motsatt effekt. Da er det bedre å la dem være hjemme.

  Jeg var på samme måte selv da jeg var tenåring. Hvis mor og far skulle en tur ut i marka ville jeg ikke være med. For meg var det kjedelig. Jeg kunne heller ta meg en joggetur i stedet for en tur i marka.

  Det blir et interessant kurs du skal på. Hvis barn ikke får den hjelpen de har krav på når de er små vil det få store konsekvenser for dem senere i livet.

  Tusen takk for koselig mail med bilder som du sendte meg i går:) Ungene deres er nydelige:) Så stor sønnen deres er blitt. Han likner mere på mannen din sin familie enn på deg som han gjorde da han var yngre.

  Ha en fin dag.

  Klem fra Irenesola

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig helg dere har hatt!:) Lammekjøtt er nydelig middag nå når det er høst!:) Niesen min er kjempeflink på å lage lammestek.

  Helgene er kjempegode å ha til å lade opp batteriene sine, og i helgen har vi slappet av og kost oss kjempemasse!:) Vi feiret bursdagen til mannen min som var forrige onsdag. Vi var ute på konessik restaurant og spiste, og vi hadde kaffeselskap på søndag av familie og venner!:)

  Jeg kan vel kanskje trøste deg med at dere ikke er alene om å ikke få med sønnen deres på tur. Samme opplevde min søster da barna hennes var i tenårene. Hun gadd ikke krangle med dem om å være med, for da kan de oppleve det som press, og motivasjonen blir ennå lavere til å bli med. Ungene til søsteren min var aktive innen håndball og fotball, og de trente nesten hver dag. Selv om ikke jeg har barn, så tror jeg det er viktig å la de ha denne perioden. Hvis barna sitter mye foran datamaskinen blir det en annen sak, men sønnen deres høres ut som å være aktiv på fritiden, og han trenger sikkert helgene til å slappe av på.

  Kjempekoselig å lese at dere hadde en fin tur i marka!:)

  Hos oss er det kaldt, og jeg har nettopp tent opp i peisen.

  Det kurset du skal på høres kjempeinteressant ut! Jeg har jo selv jobbet som spes.ped i ungdomsskolen i noen år, og det er ikke bare og hanskes med elever med atferdsproblemer. De elevene som har en eller annen form for atferdsvansker har store vanskeligheter med å forholde seg til andre mennesker rundt seg. Mange av disse elevene er ensomme elever som ikke har så mye sosial omgang med jevnaldrende. De støter folk fra seg.

  Jeg har selv sett at noen kan bli mobbere, og mobbe andre medelever. Det er skummelt å komme inn i en ond sirkel hvis de ikke får den hjelpen de trenger.

  Det er et viktig arbeid dere ansatte i barnehagen gjør før barna begynner på skolen.

  Ønsker deg en fin tirsdag, og nyt fridagene dine fult ut!:)

  Stor bloggklem fra Hakrilas

  SvarSlett
 3. Helgene er dyrebare og gode å ha for oss også:) På hverdagene går det i ett med skole og fritidsaktiviteter for sønnene våre. Vi koser oss i helgene ved å dra på besøk til venner og familie, og vi får ofte besøk en lørdagskveld av vennen våre.

  De fleste av omgangsvennene våre er ferdig med småbarnsperioden sin, og de er ikke så avhengig av å dra hjem for legge barn som de var for noen år siden. Et par av dem har fått noen attpåklatter nå i det siste, men de tar med babyen på besøk til oss:)

  Vår eldste sønn som går på ungdomsskolen har mye lekser og masse prøver på skolen. De får utlevert ny ukeplan hver fredag. Han sitter i helgene og gjør seg ferdig med ukeplanen sin. Da får han mere fritid på hverdagene. Ikke alle i klassen hans takler ukeplaner like bra. Det er vel slik med sønnen deres også?

  Du tok meg på sengen når det gjelder å motivere sønnen deres å bli med på tur. Samme ståa her hos oss også. Hvis vi presser ham blir han sint. Da skal jeg love deg en utrivelig tur. Det er ikke det vi vil ha. Løsningen blir å la han være hjemme. Av og til glimter han til og melder seg frivillig til å være med oss på tur.

  Ikke noe er som å komme seg ut i skog og mark en deilig solfylt høstdag:) Det er vakkert med alle de flotte høstfargene som speiler seg i glansen av solstrålene:)

  Det er blitt kaldere hos oss også, og enten vi vil innrømme det eller ei går det mot vinter.

  Ha en fin dag.

  Bloggklem fra Mona

  SvarSlett
 4. Godt å se at du har hatt en fin helg gullet mitt;)).
  Ja blitt kaldere hær og nå brrr,kommet litt sne og.,men fint vær å være inne i.Synes faktisk det var litt koslig med det hvite teppet på marka,begynnte å bli ganske lei regnet,vi fikk igjen for det fine været vi hadde i sommer.
  Ønsker deg en fortsatt fin Tirsdag gullet mitt;)).
  Stoooor bloggklem;))

  SvarSlett
 5. Vi har som mål å bare kose oss i helgene, og det greier vi fint;=) Fint å lese at dere hadde en fin helg. Det var koselig den kaféturen vi hadde på lørdag. Den må vi gjøre om igjen. Jeg fikk tips om denne kafén fra en venninne av meg, og hun hadde rett at det var koselig der;=)

  Vi får heller bli med dere på tur en annen helg.

  Hittil har vi sluppet unna surmuling fra de to eldste tenåringsjentene våre hvis vi kommer med forslaget om å gå en tur. Innerst inne er jeg klar over at den dagen kan komme, og det når som helst. Jeg syntes ikke det var noe morsomt å gå tur sammen mamma og pappa da jeg var i tenårene. Foreldrene mine presset meg ikke, og lot meg være hjemme.

  Jeg tror nok det beste er å la sønnen deres få gjøre som han selv vil. Nå er han i den alderen hvor han trenger å hvile seg ekstra mye når han har fri fra skolen, fotballtrening og musikken.

  Gleden over å være med familien på tur kommer tilbake om noen år. Det gjorde den til meg.

  I klassen til vår yngste datter har det vært en del problemelever med atferdsvansker. Lærerne tok skikkelig fatt i dette, og de elevene det gjaldt fikk ekstra hjelp og søtte. En av elevene flyttet over til en annen spesialskole hvor hun nå går. Skolen maktet ikke å ha henne der. Hennes atferdsproblem førte til at hun ble en stormobber, og hun mobbet stygt flere andre elever på skolen. Etter hun byttet skole ble det mye bedre.

  Ønsker deg en fin onsdagskveld, og en fortsatt fin og god uke;=) Lykke til på kurset i morgen og fredag.

  Stor bloggklem fra Catzy

  SvarSlett
 6. Helger er bare digg:-) På fredager er jeg sliten som en stømpe etter arbeid og studier. Jeg sovner momentant på sofaen etter middagen.

  Jeg liker å kose meg sammen kjæresten min og vennene mine i helgene. Av og til tar vi oss en tur på byen. Nå har de fleste i vennegjengen min kjærester, samboere og barn. Da samles vi heller hjemme til hverandre til en god middag og sosialt samvær. Åhhh det er så koselig:-)

  Jeg hatet å gå turer med mamma og pappa da jeg var 13 - 16 år gammel. De oppnådde stikk motsatt effekt på meg hvis de maste. For da ville jeg i hvert fall ikke være med. De sluttet å presse meg.

  Nå syns jeg det er kult med venneturer i skogen. Og hver vinter pleier vi å ha en skikkelig fjelltur på ski hvor vi går til en fjellhytte sammen:-) Det burde du prøve for det er er kult selv om det er slitsomt.

  Ønsker deg en god natt, og en riktig god helg:-)

  Stor klem fra Linn

  SvarSlett
 7. Jeg er enig meg deg Irenesola. Helgene er deilige og avslappende, og det da vi i familien vår får ny energi;))

  Vi presser ikke sønnen vår til å bli med. Mannen min og jeg vet at dette er en periode nå frem til han blilr eldre, og vi har vært ungdommer en gang vi også.

  Håper nattevaktene dine har gått bra for denne gang?

  Ha ei fin helg;))

  Stor klem fra Elmarora.

  SvarSlett
 8. Forrige helg var koselig, Hakrilas;)) Nå kjenner jeg at det blir deilig med helg igjen. Det har vært to svært intensive dager på seminaret. Du aner ikke så interessant det var, og jeg lærte masse om barn med atferdsvansker.

  I kveld skal vi slappe av og kose oss fran TV'n. Jeg må ha med meg X-faktor og Seinkveld;))

  Ha ei fin helg;))

  Stor klem fra Elmarora

  SvarSlett
 9. Helgene er dyrebare for oss også, Mona. Det er da hele familien vår kan være samlet, gjøre det vi ønsker, kose oss og at de søm ønsker får sove lengre om morgenen.

  Vi prøver også så godt det lar seg gjøre å besøke venner og familie i helgene. Våre venner har barn som er omtrent like gamle som våre barn. Det er befriende. Hvis de ikke ønsker å være med bort er de så store at de kan være hjemme alene noen timer.

  Haha;)) Jeg tok deg på sengen ja. Nå tror jeg de fleste av tenåringene i den alderen ikke liker å være med på turer på en søndag, og jeg vet selv at gleden over å gå tur i skog og mark kom tilbake da jeg ble eldre. Mamma og pappa presset ikke meg. Jeg ønsker heller ikke å presse sønnen vår for mye. Han får slett ikke lov til å gjøre hva han vil. Vi setter klare grenser til ham, og de respekterer han fullt ut;))

  Ha ei fin helg;))

  Bloggklem fra Elmarora

  SvarSlett
 10. Der var jeg Susie;)) Huff og huff! Snø nå? Det er for tidlig for meg. Snøen kan godt vente for min del til desember. Snø i adventstiden skaper julestemning;))

  Håper alt er bra med deg?

  Ha ei fin helg;))

  Stor klem fra Elmarora

  SvarSlett
 11. Dere er veldig flinke til å gjøre koselige ting i helgene. De gangne barna våre har overnattet hos dere har de kost seg masse hos dere, og de forteller at det alltid er avslappet og hyggelig å være hos dere.

  I dag er jeg sliten etter to lange og intensive dager på kurset. Jeg sitter igjen med mange inntrykk som jeg må fordøye. Vi har holdt på fra kl.08.00 - 18.00 i går, og fra kl.08.00 - 15.30 i dag.

  Vi gleder oss masse til middag hos dere på søndag;)) Det blir koselig.

  Dere er heldige som har sluppet unna med protester når dere skal på tur. Jeg vet at det beste er og ikke presse ham for mye. Mannen min og jeg var akkurat lik selv da vi var på hans alder.

  Det er noen kasustilfeller i klassene til barna våre også med elever med atferdsvansker. Det er ikke like lett å håndtere dette.

  Det du nevner om at den eleven ble en mobber sa foreleseren vår også. Barn med atferdsvansker støter fra seg jevnaldrende. Med det mister de evnen til å lære seg sosiale regler for samspill. Det igjen kan føre til at barnet med atferdsvansker begynner å mobbe andre barn.

  Vi sees på søndag;)) Ha ei fin helg;))

  Stor klem fra Elmarora

  SvarSlett
 12. Jeg kjenner jeg kommer til å sovne på sofaen i kveld jeg Linn;))

  Vi gjør også koselige ting i helgene sammen familie og venner. Nå er ikke vi ikke ute på byen lengre. Av og til hender det at jeg tar en pubtur eller kafeetur med ei venninne. Det er år og dag siden jeg har vært på diskotek. Jeg tror jo eldre vi blir jo mer verdsetter vi det sosiale sammen familie og venner;)) Det ser ut som dere har det koselig i helgene dere også.

  Hvem har ikke det? Jeg var på samme måte selv. Tur med mamma og pappa på en søndag var ikke morsomt da jeg var 14 - 15 år. Det handler om å forstå og ikke presse ham.

  Vi liker å gå på ski på vinteren, men ingen av oss er noen fjellmennesker som liker å gå fra hytte til hytte.

  Ha ei fin helg;))

  Bloggklem Elmarora

  SvarSlett
 13. Helgene for meg er gode å ha:) På reisebyrået der jeg jobber har vi turnus som vi følger. Tidligvaktene går fra kl.08.00 - 16.00, seinvaktene går fra kl.09.00 - 17.00 bortsett fra torsdager hvor vi jobber til kl.19.00. Lørdager går på rundgang hvem av oss som har fri. I dag har jeg fridag. Det er digg:)

  Jeg må vel ærlig innrømme at jeg er ferdig med diskoteklivet i helgene. Det er naturlig nå som jeg har kjæreste.

  I helgene koser vi oss hjemme sammmen med venner og familie. Vi er en vennegjeng på 6 par. Og vi prøver å treffe hverandre i helgene for en sammenkomst med god mat og drikke.

  Jeg liker godt å møte venner på kafé for å sitte og prate. Vi har vår stamkafé hvor vi bruker å gå. Der har de nydelig kaffe latte:P

  Lørdagene jeg jobber kommer jeg ikke hjem før kl.15.30. Da er det deilig å ikke ha noen bestemt planer. Men ta helgen som det kommer.

  Ønsker deg en fin helg:)

  SvarSlett
 14. Så koselige bilder:))
  Ja, at dagene går fort, både helgene og ukedagene kan vi være veldig enige om!! Skjønner ikke hvor dagene blir av!

  Så deilig å bli innvitert på middag, og lammefrikase som er jo sååå godt, og for ikke å snakke om dajmkake da...;)

  Så spennende kurs du har vært på, med et viktig tema! Ja, det er utrolig viktig å ta fatt i barn med adferdsproblemer veldig tidlig, slik at de kan få hjelp med problemet sitt så fort som mulig!
  Ha en flott tirsdag!
  Klem fra Sila69

  SvarSlett