torsdag 23. juli 2009

Ferie hjemme hos foreldrene mine;))

Energisenteret i Hunderfossen Familiepark. Denne var populær hos barna vår.


Vår eldste sønn prøvde selvfølgelig klatring. Han elsker slike utfordringer.


Jeg aner ikke hvor mange ganger barna våre tok denne. Selv befant jeg meg trygt på bakken;))


Trollsalen kafeteria i Hunderfossen.


Eventyrslottet i Hundefossen Familiepark.Nå er det en stund siden jeg har oppdatert bloggen min, og nå er det på tide å oppdatere litt. Jeg håper alle mine bloggvenner har det fint, og at dere alle sammen har en fin sommer?

Nå er mannen min, barna våre og jeg hjemme i Trøndelag på ferie, og vi bor hjemme hos mamma og pappa. Endelig er ferien vår i gang, og vi har 3 herlige uker hvor vi kan nyte ferielivet, og bare være i feriemodus;))

Vi reiste torsdag 16.juli opp til Lillehammer, og tok inn på hotellet som ligger nært Hunderfossen Familiepark. Etter en god frokost fredag morgen 17.juli dro vi bort til Hunderfossen Familiepark, og der var vi fra kl.11.00 - 17.30. Vi koste oss alle sammen, og denne turen til Hunderfossen Familiepark begynner å bli en tradisjon for oss nå. Jeg merker jo at barna blir eldre, for nå øsnker de å være med på andre aktiviteter enn hva de gjorde som yngre. De er mere nysgerrig, og ønsker å lære mere. Vi hadde en uforglemmelig dag i familieparken. Den er så absolutt verdt et besøk, og det gjelder barn som voksne. Det er spennende å komme inn i eventyrenes verden, og i Hunderfossen får vi de Norske folkeeventyrene nært inn på seg. De er jo en del av vår kulturarv;))

Vi kom tilbake på hotellet kl.18.00, og spiste middag. Om kvelden kjørte vi inn til Lillehammer, og gikk litt i byen for å se.

Lørdag morgen 18.juli satte vi kursen mot Trøndelag og Trondheim. Vi tok det med ro, stoppet og spiste middag, og bare koste oss på turen. Klokken var vel 20.00 før vi kom hjem;))

Om kvelden ble vi sittende å prate med mamma og pappa, og vi gikk relativt tidlig å la oss.

Søndag 19.julig hadde vi felles frokost. Det var grått og overskyet med enkelte regnbyger, og vi bestemte oss at vi skulle ta med barna på katteutstilling som venninnen min Hakrilas sine katter deltok på.

Vi tok med oss jentene våre, og dro av gårde. Det var første gangen i mitt liv at har vært på en katteutstilling, og jentene våre var overivrige etter totalt overivrige over alle de skjønne kattene de fikk se. De knipset bilder av mange katter på mobilene sine, og var i ekstase;)) Vi traff Hakrilas og mannen hennes, og vi tok en kopp kaffe sammen dem i kafeteriaen. Kattene til Hakrilas er lekre og helt nydelige! Nå fikk jeg jammen meg sett maine coon på nært hold for første gang, for noen venner av Hakrilas hadde en lekker maine coon hannkatt med seg på utstillingen. Der snakker vi katt med stor K! Barna kjøpte lekesaker til huskatten som mamma og pappa har her hjemme;)) Jeg tror nok vi nå bør gå til anskaffelse av katt vi også, for jeg elsker katter. Selv er jeg livredd hunder. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler meg uttrygg på dem. Vi har snakket om å skaffe oss katt, men vi har nærmest bestemt oss for å gjøre det etter ferien.

Vi dro fra utstillingen kl.15.30, og var hjemme hos mamma og pappa om ettermiddagen. Min eldste søster med familie, min yngste søster med familie og den ene broren min med familie kom på familiemiddag til mamma og pappa, og det var moro for barna våre å treffe kusinene og fetterne sine igjen;)) Døtrene våre ble med barna til min yngste søster hjem for å overnatte, og de kom hjem i går kveld;))

Mandag var været så dårlig. Det regnet i bøtter og spann, og vannet nådde meg til litt opp på leggene da jeg var ute en tur. Det var fint vær til å være inne i.

Tirsdag 21.juli fikk vi besøk av Hakrilas og mannen hennes, og det var koselig å treffe dem igjen! Hakrilas og jeg har vært barndomsvenninner siden 70-tallet, og jeg må si Hakrilas er en flott jente som jeg setter veldig stor pris på! Hakrilas er ærlig, rettferdig og hun står for det hun mener. Hun har et smittende og sprudlende humør hele tiden, og vi ler og ler hver gang vi treffes;)) Slike venninner vokser ikke på trær! Selv om jeg bor i Oslo, så holder vi kontakten på telefon, mail, sms, blogg og nettby. Hakrilas svikter aldri sine venner! Hakrilas har vært der for meg når jeg har hatt opp og nedturer, og hun er veldig flink å lytte. Hvis jeg har hatt det tøft, og har sendt henne sms, er hun på telefonen tvert! Sånn skal et vennskap være! Hakrilas og mannen hennes dro fra oss kl.23.30 om kvelden.

I går kom døtrene våre hjem fra søsteren min, og de har hatt det helt topp der;)) Nå har foreldrene mine bestemt seg for å spandere på oss ferie, og i morgen reiser vi til Nordland. Morfar er opprinnelig fra Andøya, men flyttet til Trondheim rundt 1928 - 1930. Han traff mormor, og de giftet seg, og siden ble de boende her. Vi skal kjøre bil nordover, og min både min yngste søster med familie og min eldste søster med familie skal også bli med. Mamma og pappa har en stor bobil, min eldste søster har en bobil, og min yngste søster har campingvogn.

Vi skla prøve å finne ut mer om slekten vår på Andøy og Andenes;)) Jeg gleder meg masse til å dra, og håper været blir bra. Gjett om fotoapparatet vårt er med da? Ja;)) Vi tar turen som den kommer, og tar en dag av gangen. Vi satser på å være tilbake i Trondheim 02.august.

Barna våre gleder seg til å se Nord Norge, for de har aldri vært så langt nord før.

Vi kommer til å ha med laptoppen vår nordover, så jeg skal prøve å få blogget på turen, men om jeg ikke får tid, så får dere tilgi meg. Da oppdaterer jeg bloggene mine når jeg kommer hjem igjen.

I dag er det varmere ute, men det blåser litt. Det er lettskyet pent vær. Ønsker alle mine blogglesere en riktig fin torsdag, og fortsatt god ferie alle sammen;))

5 kommentarer:

 1. Så koselig det ser ut da dere var i Hunderfossen!:) Jeg har også vært der en gang, men jeg hører at det er blitt utbygd en del siden den gang.

  Kan rimelig tenke meg at det var en opplevelse for barna deres og dere alle sammen!:)

  Åhhh!:) Tusen takk for de fine ordene du skrev om meg på bloggen din!:) Jeg måtte bare felle noen tårer av det flotte du skrev!:) Jeg setter kjempestor pris på deg jeg også!:)

  Det var kjempekoselig å treffe dere på tirsdag!:)

  Ønsker deg og familien din en riktig god tur nordover på ferie!:) Kos dere så masse!:)

  Stor bloggklem fra Toril

  SvarSlett
 2. Dere har jammen hatt en fin dag på Hunderfossen:-) Jeg er enig med deg at en kommer mye nærmere de våre kjære norske folkeeventyr der, og Hunderfossen er noe å få med seg. Jeg blir aldri for gammel til å besøk opplevelsesparker:-)

  Den var fine ord om Hakrilas, og slik jeg har opplevd henne som blogger, virker hun veldig ærlig og rettferidg. Slike venner som du beskriver Hakrilas vokser ikke på trær, og det er viktig å ta vare på slike venner:-)

  Hos oss er det overskyet, og jeg savner varmeperioden som var i juni. vi får håpe den kommer tilbake snart igjen.

  Jeg ønsker deg og dine en fortsatt god ferie, og god tur nordover:-)

  Klem fra Linn

  SvarSlett
 3. Kjempefint innlegg som alltid fra deg:) Jeg koser meg å lese bloggen din når du forteller hvordan dere har hatt det så langt. Koselig å lese at dere hadde en fin dag på Hunderfossen:) Vi har også vært der da sønnene våre var yngre.

  Vakre ord du har skrevet om venninnen din:) Venner får vi aldri nok av, og det er veldig viktig å ta vare på dem. Vennskap er å gi og ta, like mye som i et ekteskap!

  Vi har hatt varierende vær her hos oss, og jeg er glad fordi vi fikk to uker på Kreta med sol og varme.

  Dere får ha en fin tur nordover, og kos dere så mye:)

  Bloggklem fra Mona

  SvarSlett
 4. Det var koselig å lese om hvordan dere har hatt det så langt i ferien deres;D Jeg er helt enig med deg i det du skriver om Hunderfossen, for den er verdt et besøk uansett om man har barn eller ikke. Det høres ut som om dere har hatt noen fine dager hjemme i Trøndelag også;D Håper dere får en flott tur nordover, og kos dere så masse;D

  Stor bloggklem fra Kaia

  SvarSlett
 5. Fine ord om din venninne, som jeg er sikker på syns det samme om deg :)

  Koselig å se hvordan dere koser dere på ferie,Hunderfossen er et av de få stedene i ferieNorge vi ikke har besøkt enda...

  Ha en fortsatt fin ferie :) :)

  SvarSlett