torsdag 10. september 2009

Om å følge sterke personer i en konflikt!

Foreldre har masse kloke ord å komme med til barna sine. Det hadde mamma og pappa også da vi var små. Selv prøver jeg å overføre rådene til mine barn! Det er ikke bestandig så lett, men jeg håper at de kan få med verdier i livene sine som de igjen vil bringe videre til sine barn.

Det er når vi blir eldre at vi verdsetter disse rådene fra våre foreldre. Et annet godt råd som mamma og pappa sa til oss var: "Følg ditt eget hjerte, tanker og meninger, og ikke stol blindt på hva andre mennesker måtte si, for det er ikke sikkert de har rett".

I en konflikt mellom mennesker er det ALLTID to sider av saken. I 99% av tilfellene er IKKE konflikten så alvorlig som man skulle tro, og det er VI mennesker som forsterker en konflikt ved å ta parti for dem som roper høyest!

Jeg husker en gang på barneskolen. To jenter i klassen min begynte å krangle om en filleting. Hver av dem fikk igjen andre i klassen på sin side, og konflikten bare vokste. I klassen vår hadde vi, som alle andre en populær jente. Hun hadde alltid sine sterke meninger, og selvfølgelig valgte hun parti mot den ene jenta i konflikten, og det gjorde de fleste av oss også, for selvfølgelig hadde hun rett siden hun pratet så godt for seg!

Selv husker jeg at jeg hadde det fælt da jeg gikk hjem fra skolen mens konflikten pågikk, for jeg syntes det ble så galt da den sterkeste jenta fikk alle med seg! Jeg følte meg tvunget til å ta parti, og vi jentene giret hverandre opp! En dag greide jeg ikke mere, og jeg syklet ens æren bort til den jenta som hadde færrest av jentene på sitt parti, og jeg ba henne om unnskyldning! Fra den dagen ble vi bestevenninner!

På samme måte kan konflikter utarte seg på f.eks. blogg. En liten misforståelse eller uenighet starter i det små. Bloggeier får støttende kommentarer, og det utvikler seg til usaklig personangrep. Kanskje dukker det opp en sterk person som kommenterer, og som får folk med seg til å ta parti, og konflikten utvikler seg i gal retning langt fra hva som var opprinnelig! I konflikter lar vi mennesker oss rive med av sterke personers meninger, fordi de er flinke til å ordlegge seg slik at det høres riktig ut!

Det er SLIK jeg selv har følt det under en konflikt jeg selv var innblandet i. En utenforstående ikkeblogger var stadig med og fyrte opp under diskusjonen med ganske stygge kommentarer! Jeg kjenner IKKE vedkommende i det hele tatt, men jeg lot meg og flere andre lot meg rive med, fordi personen virket så sikker i sin sak på hvem som hadde skyld.

Det gikk så langt at vedkommende åpnet seg en blogg som hun lukket for inviterte lesere. Den bloggen var og ble en mobbeblogg uten at vi i begynnelsen helt var klar over det. ALLE vi som var der inne ble revet med, og vi giret opp hverandre! Noen trakk seg ut etter hvert, fordi de kanskje oppdaget formålet med denne bloggen.

I sommer skulle vi prøve å få til en bloggfred. Bloggeren som hadde den lukkete satte seg på bakbeina, og sa hvis vi begynte å skrive på bloggen til den bloggeren som vi var i konflikt med hadde vi sett henne for siste gang! Flere av mine bloggvenner fikk mail der det stod det samme! Jeg følte dette som et PRESSMIDDEL! Det var da to av mine bloggvenner og meg selv begynte å bli spekulativ på hva slags menneske det var som ikke var villig til å få til en bloggfred? Selv var jeg og de andre positiv til forslaget om å få til en bloggfred. Det verste jeg vet er å bli presset til noe slik jeg FØLTE jeg ble!

Bloggen gikk sin gang, men når bloggeren som hadde lukket blogg STJAL to videoblogger fra en annen blogger for å legge ut på sin egen må jeg ærlig få innrømme at jeg IKKE likte utviklingen av konflikten! Det er IKKE lov å kopiere videoer som en annen har laget, og det er faktisk straffbart! Jeg begynte å trekke meg mer og mer vekk, og det gikk ikke så lang tid før bloggen ble lagt på is. To av mine bloggvenner ønsket av hele vårt hjerte å få SLUTT på denne konflikten som hadde vart alt for lenge! Var det noe mine to venninner og jeg pratet om var det å få slutt på konflikten, for vi MENTE at den hadde gått over stokk og stein!

Bloggeren med lukket blogg ville ikke blogge her på blogspot lengre, fordi hun IKKE stolte på noen bloggere her på blogspot, og håpet vi kunne begynne å blogge på blogg.no. For min del var jeg skeptisk til å blogge på blogg.no. For det første har jeg fått MYE bedre kontakt med bloggere på min alder enn hva jeg har på blogg.no, og for det andre er blogspot mye mere sikkert bloggsted enn blogg.no. Nei, jeg er IKKE blitt tvunget til å blogge her, og det gjøre jeg av EGEN fri vilje!

Vi er noen bloggere som har ordnet opp oss i mellom på en VOKSEN og fornuftig måte, og dere aner IKKE hvor DEILIG og BEFRIENDE det er! Alle sammen av oss har lidd på HVER vår måte mens dette har pågått! Bare det at vi ALLE til tider måtte skjule bloggene våre for hverandre til tider er beviset for at konflikten gikk ALT for langt! Det er så sant det som er sagt: HAVNER DU I EN KONFLIKT! TA KONTAKT MED DEN DET GJELDER FOR Å ORDNE OPP SEG I MELLOM I STEDET FOR Å INNVOLVERE DE SOM IKKE HAR NOE MED KONFLIKTEN Å GJØRE!

Jeg FØLER at det var bloggeren som hadde lukket blogg her inne en stund, var den som giret oss alle sammen opp, og fikk oss med til at konflikten utviklet seg i GAL retning! Jeg VET jeg utsetter meg for å bli upopulær når jeg forteller HVA jeg har følt det hele tiden. Jeg kjenner IKKE personen i det hele tatt, men jeg ser det var FEIL av meg å la meg bli giret opp av henne!

Nå ønsker jeg IKKE å ha noe mere med henne å gjøre siden hun nå sprer stygge løgner om MINE venner her på blogspot! Er det noe jeg IKKE aksepterer er det at mine venner som jeg kjenner PERSONLIG blir utsatt for stygge løgner som de er blitt nå nylig!

Igjen vil jeg si at jeg er GLAD og LYKKELIG fordi VI har ordnet opp på en VOKSEN måte oss i mellom! Jeg VET at kanskje noen IKKE blir så glad for det, men det blir DERES eget problem. Nå kan vi fortsette å bogge å være på nett uten at vi må gjemme oss i frykt for å bli oppdaget!

24 kommentarer:

 1. hei vennen
  kjempebra skrevet,helt enig med deg i dette innlegget

  SvarSlett
 2. Ja det du sier der, er så sant så sant.
  Men som du også sier, noen lever av og provosere, og har stor glede av det også server løgner, uten at jeg skjønner hvorfor. Men og legge slike ting bak seg , og gå vidre med åpent hjerte og sinn, det sier alt om et medmennseke. Det kommer ikke noe godt ut av og gå rundt og være negativ, og misstenksom et helt liv, det ender jo med at man flipper helt ut selv.
  Gruppe press finner man over alt, i skolen, jobben, vennekretsen, ja samfunnet har blitt et tøfft sted og være. Og man takler det best med og samarbeide, mot negative ladet ting, og heller prøve og snu det til noe positivt.
  Jeg likte innlegget ditt veldig godt, det beviser det jeg har trodd lenge.

  Bloggklem

  SvarSlett
 3. Fy faen det her var sjofelt skrevet. Jada... Ikke tru at eg sier dette for og lage til noe bråk for det er ikke meningen i det hele tatt fra min sin side, men etter og lest det her må eg bare si min mening om dette surret her. For det første så kan eg jo begynne med at alle videoer som ligger på youtub er helt lovlig og laste ned for alle som vil, derfor finner en masse videoer rundt om på bloggene. For det andre så var eg en av de som vatr på den lukka bloggen og vet med sikkerhet at ingen av de som var der var noe stort større en andre, men en ting vet eg, og det var at den bloggeren du driver og sverter nå var den første til og bryte ut av dette , nettopp fordi ho gikk lei av alle barnslighetene vi holdt på med, derfor vart den bloggen sletta, og det vet alle som en at det stemmer, og når ho gjorde dette vart ho meget upopulær, men at det skulle bli så sjofelt som dette , ja det hadde eg ikke i min villeste fantasi trudd. Jada... eg er såpass oppegående at eg forstår at nå er det mitt hode som legges på fatet , men værsågod bare kjør på, eg driter i det, og eg er glad for at eg er rett fram i mine meninger og sier det som det er i alle tilfeller, dette er lureri på høgt plan, men visst det gjør din samvittighet rein så kjør på alt du orker for min del. Det stykket du har skreve over her vil eg karakterisere som mobbing! Gudhjelpa meg!! Forresten en ting til slutt... spar deg og svare meg, eg har sagt mitt i denne sammenhengen her, og noe mere oppmerksomhet fra meg får du ikke.

  SvarSlett
 4. Jeg skal heller ikke lage bråk..Men nå forsvarer jeg Gymjenta.Mobbing dette allis????????????.Nei gymjenta mobber ingen med innlegget sitt,ikke i det hele tatt,fyyyyyy på deg allis.
  Gymjenta har værken satt navn eller nick på denne bloggeren det er snakk om,så det kan være hvem som helst.Gymjenta har lov å skrive hva hun vil på sin egen blogg,så lenge hun ikke bruker navn eller noe.Det vet jeg med sikkerhet.
  Man kan ikke kopiere en video for å bruke for å sverte noen,eller i uærlige hensikter,som sikkert den bloggeren hadde til hensikt å gjøre.Det er IKKE lov.Men det er lov å kopiere video fra you tube hvis man liker den.Og sa spør man personen om man får lov å kopiere den.adaet er bloggere som legger ut video på you tube pga at man ikke kan legge inn lange videoer på en blogg.Da bruker man you tube for å legge videoen på bloggen sin.Og det er private videoer.Så da bør man spørre bloggeren om lov å legge ut videoen.Så egentlig var det den bloggeren som gjorde noe ulovlig,og da skjønner jeg at bloggeren ble upopulær.
  Så gymjenta mobber ingen hær,og hun er ingen mobber.Hun har bare skrevet meningen sin,uten å bruke navn eller nick,og det har hun full rett til.Og Gymjenta har ikke svertet noen i det hele tatt.Har den bloggeren gjort noe som Gymjenta føler er støtende,så har hun full rett til å forsvare seg.
  Så til slutt,så støtter jeg Gymjenta 100prosent hær

  SvarSlett
 5. Må si meg enig med Allis her altså...det her syns jeg var smålig gjort...
  På den lukkede bloggen som nevnes her er det vel ingen som kan si at noen var bedre enn andre?!
  ..Og bloggeieren var nå ikke akkurat den som ropte høyest heller....

  Syns det er helt i orden at de som ville har ordnet opp,lagt ting bak seg og begynnt på nytt,men ikke på bekostnig av en person...det blir helt feil å si at denne personen var pådriveren for alt det som har skjedd og det blir for dumt når man velger å ta den lette veien ut,for å lette sin egen samvittighet...

  Syns ærligtalt det lukter svidd i svingene,og man kan ikke annet enn å lure på om man maner opp til en ny runde med bråk og krangel..bare med en ny hakkekylling denne gangen...

  Trodde faktisk jeg hadde med voksne,oppegående,ÆRLIGE mennesker å gjøre,men...............

  SvarSlett
 6. Jeg håper ikke dette er en ny runde med baksnakking og hakkemat av enkeltpersoner!

  Ikke noe gleder meg mere at folk som var med i konflikten ordner opp med den det gjelder.

  Greit nok Gymjenta. Du har ikke nevnt noe navn. Og du forteller hvordan du følte det var for deg. Det kan ikke kalles mobbing. Nok om det.

  Samtidig vil jeg si at jeg var med på denne bloggen det snakkes om. Og sammen av oss var like delaktige på bloggen. Ingen av oss var bedre enn den andre. Det blir galt å trekke ut en enkelt syndebukk.

  For min del ble jeg med i en konflikt jeg ikke hadde noe med å blande med inn i. Men jeg innrømmer at jeg selv var like delaktig som alle dere andre på den bloggen.

  SvarSlett
 7. Jeg vil ikke blande meg inn i selve diskusjonen dere har gående. Kan ikke ungå å se at dere har en diskusjon gående om en video fra youtube?

  Som alle vet er youtube et offentlig nettsted hvor alle som ønsker kan laste ned den videoen de ønsker for å legge ut på en hjemmeside eller for den saks skyld en blogg. Det som nesten alle gjør feil er at de ikke linker tilbake til nettstedet hvor de fant denne videoen. Jeg snakker her om opphavsretten til videoene som blir publisert på youtube.

  Blir en video lastet ned med formål for å gjøre narr mner jeg det er og gå over streken.

  SvarSlett
 8. Takk susie;)) Jeg skrev hva jeg selv følte, men det trenger ikke være riktig følt av andre.

  SvarSlett
 9. Nei sant nok Gymjenta.Du er verken mobber eller gjort noe galt i innlegget ditt.
  Ønsker deg en kjempefin helg:)
  Bloggklem;))

  SvarSlett
 10. Det har du rett i Tingeling. Igjen vil jeg presisere at jeg skrev hva jeg selv følte for min del. Mine føleser er rett for min del. Jeg mener ikke at dere andre skal være enige med meg.

  På den bloggen jeg henviser til var vi alle like delaktige, og der har vi like mye skyld alle sammen. Vi giret hverandre opp. Det er det jeg vil fram til.

  SvarSlett
 11. Greit at du synes det er sjofelt gjort at jeg skrev dette her. Jeg skrev hva jeg selv følte, og mine følelser er rett for meg.

  Det handler ikke om å hugge av hodene på noen.

  Alle sammen av oss var like delaktige på den bloggen.

  Du har rett når det gjelder videoene som mange av oss laster ned på youtube for å legge ut på hjemmesider eller blogger.

  Disse videoene jeg sikter til ble brukt for et helt annet formål.

  Når denne bloggeieren jeg sikter til nå har gjort en eller flere av oss til syndebukker ved å skrive løgner offentlig på et annet bloggsted har jeg min fulle rett til å fortelle min side av saken.

  Ikke nok med det. Jeg har sett at denne bloggeieren forteller løgner rundt på andres blogger at vi som blogger her inne er falske bloggere fordi vi ikke blogger på blogg.no hvor ip-nummer kommer fram på dem som skriver på bloggen.

  Her inne må vi bloggere registrere oss, og bekrefte mailadressene våre for å få åpnet en blogg. På blogg.no kan alle bloggere oppgi falske mailadresser for å få åpnet blogg. På vg-blogg må vi oppgi mobilnummer for å få en bloggkonto.

  SvarSlett
 12. Takk Susie;)) Innlegget mitt var ikke ment som mobbing i det hele tatt.

  SvarSlett
 13. Helt ok at du synes innlegget mitt var smålig gjort.

  Jeg maner ikke opp til en ny konflikt, men jeg skrev hvordan jeg følte det for min del.

  Du har helt rett. Ingen var bedre enn den andre på bloggen jeg viser til, og noen hakkekyllig skal det være.

  SvarSlett
 14. Det er ikke baksnakking eller hakkemat av enkeltpersoner Mona. Jeg skrev hva jeg personlig følte.

  Selvfølgelig var vi alle sammen like delaktige på den bloggen.

  Det jeg ønsker å komme fra til er at vi ble oppgiret og revet med, og vi gikk muligens for langt.

  SvarSlett
 15. Igjen takk Susie;)) Ha en god helg du også;))

  SvarSlett
 16. Det er det jeg mener jeg med Irenesola. Jeg vet at jeg har liggende musikkvideoer fra youtube på bloggen min, og i ren forglemmelse har jeg glemt å linke til youtubeprofilen hvor jeg fant musikkvideoen.

  SvarSlett
 17. Gymjenta, Hva som skjedde og ikke skjedde på den lukkede bloggen, det skal ikke jeg utale meg om.
  Men du er din egen herre på dinegen blogg, jeg støtter innlegget ditt, for du navngir ingen på noen som helst måte.

  Så lenge du linker til YouTube, så er det nok , det som kalles og henvise til kilde, er hva slags nettsted du linker til. Kan ikke se du har linket til feil kilde engang.

  Ønsker deg en fin helg:)

  Syns du er tøff som står frem slik du gjør gymjenta, det står det respekt av:)

  SvarSlett
 18. Jeg var heller ikke på den bloggen og jeg kan heller ikke uttale meg om hva som skjedde.

  Det er positivt at det er noen som har ordnet opp seg i mellom.

  Når det gjelder innlegget ditt Gymjenta synes jeg slett ikke det er et mobbeinnlegg. Du skrev hvordan du følte det var for deg. Og det har aldri vært i nærheten av å bli mobbing. Jeg støtter innlegget ditt. Hvis dere var flere om den bloggen det snakkes mener jeg dere alle sammen har skyld, og ikke bare en.

  SvarSlett
 19. Tusen takk Tingerling;))Det er det jeg mener jeg også. Jeg måtte bare fortelle hvordan jeg følte det uten å bli angrepet for å mobbe eller starte en konflikt! Jeg har ikke til hensikt å hverken mobbe eller å hugge hodene av noen.

  SvarSlett
 20. Ikke sant Linn! Takk skal du ha;)) Det var akkurat det jeg mente også. Jeg ville fortelle om hva jeg følte, og jeg kan ikke forvente at andre føler det samme som meg. Vi er tross alt forskjellige. Ja, vi hadde alle skyld!

  SvarSlett
 21. Jeg blir sint når folk kaller deg for mobber, for du mobber ingen i innlegget ditt! Det er fullstendig lovlig å skrive hva man føler uten å bli hengt ut som mobber! Jeg har i dag slettet bloggen min på blogg.no i sympati med deg! Jeg er ferdig for godt med det mobbestedet der, og jeg skulle aldri ha begynt å blogge på blogg.no heller. Her inne finner du voksne folk som du kan stole på, og voksne folk på vår egen alder. De kan bare sitte der inne å tro at vi som blogger på blogspot er falske bloggere, og det bare fordi at vi her inne ikke kan se ip-numrene til hverandre! Snakk om å rakke ned på et bloggsted!

  Vi var alle like delaktige på den lukkede blogspoten, og alle var vi like delaktige på den bloggen.

  SvarSlett
 22. Jeg må bare få tilføye noe her.

  Den damen som er på hugget mot deg nå Gymjenta.
  Er flink til og provosere og blande seg i diskujoner, for og skape splid.
  Hun gjorde det da Sheeba og jeg også hadde våre diskusjoner, Hun satte den ene opp mot den andre.
  Og klart noen gikk på hennes måte og få venner på, men andre har gjennomskuet henne.

  Gratulere til dere som har gjennomskuet vedkommende:)

  Så Gymjenta, bare snu ryggen til, ikke bry deg. Du vet selv hva som er sant, og vi som er innom dere på et annet nettsted ser jo klart at dere ikke er en og samme person, hehe, da pendler dere fortere en lynet mellom sør og midt-norge. Raskere en flyene går også til tider.

  SvarSlett
 23. Tusen takk Toril;)) Jeg gidder ikke å bry meg med bloggerne på det andre bloggstedet! De får bare holde på slik de selv ønsker, og det UTEN min oppmerksomhet.

  SvarSlett
 24. Tusen takk Tingeling;)) I know. Jeg har snudd ryggen til, og jeg gidder ikke bruke energi på slike mennesker! Det er bare å overse dem, for jeg kommer aldri i mitt liv til å ha noe mere å gjøre med dette mennesket!

  SvarSlett